WEB-TV: På trening med Matilda Mahle Singstad

STERKE MERITTER: Matilda Mahle Singstad, som kommer fra Verdal og studerer i Trondheim, ble i fjor Norgesmester i bodyfitness-junior. Hun stilte også  junior-VM i Ecuador hvor hun tok sølv og i senior-VM i Polen kom hun på 5.plass.

Navn: Matilda Mahle Singstad
Alder: 21år
Høyde: 153cm
Vekt On/Off: 42kg/52kg
Bosted: Trondheim
Yrke: Student (jobber deltid ved bo- og helseinstitusjon)
Klubb: Kaliber FKK
Instagram: @matildasingstad

Meritter:

  • 1. plass Jr. NM
  • 5. plass -158cm VM
  • 2. plass Jr. VM

Hvem er Matilda sånn til vanlig?

Jeg liker å holde meg aktiv og opptatt. Jeg tilbringer mesteparten av tiden min på skolen og på trening. Og det er akkurat sånn jeg liker det. Ellers liker jeg også selvsagt å være sosial, og får masse energi av å være sammen med andre. Denne idretten stiller store krav til hver enkelt utøver når det kommer til dedikasjon og selvdisiplin, og det å finne overskudd og tid til venner og familie kan til tider være vanskelig. Likevel har jeg erfart at det å opprettholde gode vennskap og relasjoner er en motor til videre arbeid.

 

Har du holdt på med noen andre idretter før du begynte med vekttrening?

Jeg har drevet med turn og dans. Og tror det har gitt et godt grunnlag når det kommer til kjernemuskulatur og fleksibilitet. Det tok litt tid før jeg torde å ta steget inn i styrkerommet, men har vært der siden.

Fortell litt om utdanningen du holder på med?

Jeg tar en bachelorgrad i bevegelsesvitenskap, og er godt igang med det 2. året. Dette er en utdanning som tar for seg ulike aspekter ved fysisk aktivitet. Studiet gir bred forståelse av kroppens anatomi og fysiologi ved fysisk aktivitet, men ser på nytteverdi og anvendelse av fysisk aktivitet hos en rekke pasientgrupper/idretter.

Hvordan ser ditt treningsprogram ut?

Nå har jeg fokus på hypertrofi, muskelvekst, og følger et rått program fra coach Gunnar. Det har høyt volum, altså høyt repetisjonsantall. Programmet har mange ulike og gode øvelser, med fokus på kontakt. Et godt program som gjør at jeg gleder meg ekstra mye til hver eneste økt. Jeg har fokus på å utvikle lår og setet, og har tre bein-/rumpeøkter i uken. I tillegg kjører jeg en miniband-serie med rumpefokus daglig. Dette for å få inn nok repetisjoner i løpet av en uke for å oppnå hypertrofi.


Og kostholdet?

Nå følger jeg matplan fra coach Gunnar, og StrongBody. Dette gjør at jeg kan spise mer variert, men samtidig sikret å få i meg det jeg skal og trenger for å oppnå de mål jeg ønsker. Etter en lang konkurransesesong er det viktig å kunne spise mer variert igjen. Både hormonbalanse og tarmfloraen krever dette for at alt skal kunne fungere optimalt. Og sist men ikke minst er dette viktig for videre muskelutvikling. Et overskudd er nødvendig for at dette skal kunne skje.

Har du satt deg noen mål ift konkurranser?

Jeg liker veldig godt oppkjøring, det å ha et mål og ikke minst spenningen med å konkurrere. Jeg ser for meg ny høstsesong, da jeg opplever at det gir motivasjon til videre arbeid på hver eneste økt. Men selvsagt ønsker jeg også å kunne forbedre fysikken, så må nok se det an.

Din største støttespiller er hvem og hvorfor?

Helt klart hele klubben Kaliber FKK, som består av en super gjeng oppofrende og flinke coacher. Hele gjengen står virkelig på for alle sine utøvere og har betydd alt for meg.

Stikkord:          

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost

Del:

NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter