Matteus satser alt på å bli profesjonell fotballspiller!

Matteus Haugen Garvik bor i Spania og har i en alder av 13 år allerede bestemt seg for hva han vil bli – nemlig profesjonell fotballspiller!

Navn: Matteus Haugen Garvik

Alder: 13 år

Høyde: 156cm

Vekt: ca 50kg

Bosted: Spania 

Yrke: Elev – Den Norske Skole Costa Blanca

Instagram: www.instagram.com/beinknuser

Sponsor:  www.azun.no

fotballspiller

Hvem er Matteus – fortell litt om deg selv for de som ikke kjenner deg fra før av?

Jeg er en 12år gammel gutt som bor i Spania og som har dedikert all min tid til å bli profesjonell fotballspiller.  

 

Du har allerede i en tidlig alder bestemt deg for å bli fotballproff?

Mine foreldre så tidlig at jeg var utrolig hurtig og eksplosiv i en alder av 4-5år. Jeg fikk da mulighet til å trene både friidrett og fotball, og bestemte meg kort tid etterpå at fotball blir idretten min.

 

Hvor lenge har du bodd i Spania og hvorfor bor du der?

Jeg er på mitt andre år Spania.  Foreldrene mine er lærere, og mor arbeider på DNSCB (Den norske skole Costa Blanca).  Spania er verdens beste fotballnasjon,  de er født med fotball mellom beina, slik som norske er født med ski. Å kunne måle krefter i fotballen med det spanske folkeslaget er en ære, spesielt når jeg klarer å ligge helt i toppen for min alder.  Drømmen er jo å venne tilbake til Norge en dag og spille med flagget på brystet, altså Norges Landslag i fotball. 

fotballspiller

Hvor ofte og hvor mye trener du?

Det blir vanskelig å svare på, men jeg holder et gjennomsnitt med minst 3-5 timer effektiv fysisk trening hver dag.  Jeg prøver å legge inn en pausedag, men det er vanskelig.  Jeg er heldig og har en kropp som tåler mye trening og som restituere seg raskt.  Fotballklubben min i Spania har tilrettelagt slik jeg får trene med eldre lag i tillegg til mitt eget for å få max utbytte hver dag.  Jeg vil også poengtere at det er ikke mengden som er viktig for meg, men kvaliteten på trening som er avgjørende.  Jeg har fått et utrolig bra system bygget rundt meg som gjør det mulig å kunne trene kvalitet hver dag. Dette i kombinasjon med fint vær, er en sikker vinner.  Det er også veldig viktig for meg å variere treningene slik kroppen klarer påkjenningen.  Jeg legger ut oppsummering av treningsdagen min hver dag på instagram, så det er bare til å følge med. 

 

I tillegg til fotball trener du også en god del styrketrening; fortell litt om hvordan den treningen kan se ut i løpet av en uke?

Hvis jeg har liga-kamper, så trener jeg aldri styrketrening dagen før, slik jeg er 100% restituert til å krige på banen.  Har jeg ikke liga-lamper, så trener jeg styrketrening eller en form for eksplosiv trening 4-5 ganger i uka i tillegg til løping.  Det skal nevnes at jeg digger old school trening med traktordekk, kjetting og tau….  Jeg har til og med piffet opp traktorhjulet mitt med sprayfarge for å gjøre det litt finere å se på de dagene jeg er dårlig humør (haha)

Jeg vil også nevne at å dedikere hele dagene til trening og fotball har en bakside. Jeg går glipp av veldig mye sosialt.  Jeg har ikke tid til venner og lek som de fleste på min alder, men dette er et valg jeg har tatt selv. Hver dag er en mulighet for meg til å bli bedre på et område, og da må jeg trene og jobbe for å forbedre meg.

 

Hva liker du best å trene, styrketrening eller fotballtrening?

Det blir vanskelig å velge… det blir som å velge hvilken søsken du liker best. Det som er kult med styrketrening er synlige og målbare resultater. Fotball er mye terping og teknikk og som tar lengre tid å perfeksjonere.  Så jeg liker begge typer trening. Den ene er avhengig av den andre. Skal du har sjans å nå gjennom som fotballspiller i dag, må du være komplett.

fotballspiller

Setter du selv opp treningsprogram til styrketreningen eller har du noen som hjelper deg?

Vi har fått et treningsprogram av fotballklubben som vi følger på hjemme. I tillegg får jeg oppfølging med av en tidligere profesjonell bokser på treningssenteret (Vista Gym). Han er helt rå på eksplosivitet og hurtighet. 

 

Er du nøye med kostholdet og hva spiser du i løpet av en normal dag?

Jeg er veldig nøye med kostholdet og hva mat jeg spiser. Jeg spiser mat med veldig mye kalorier for å holde vekten og få de rette musklene til å utvikle seg.  Jeg spiser fem måltider til dagen. Havregryn, kjøtt, fisk, egg og melk er daglig kost. Supplerer også med kosttilskudd de gangene det er nødvendig. 

 

Noe du har lyst å nevne helt til slutt?

Jeg har lyst til å takke alle som har hjulpet meg fremover.  Det er mange profesjonelle og kjente idrettsutøvere som har tatt kontakt med meg og gitt meg gode tips og råd på veien. En stor takk til fotballspiller Adrian Pereira som spiller på Paok i Hellas for gode samtaler, råd og motivasjon. Jeg får også god pushing og hjelp med løpeteknikk og kondisjon  av friidrettstalentet Ingeborg Dæhlen. Jeg vil også takke den spanske klubben min C.F La Nucia  for å satse på meg.  Til slutt vil jeg takke Azun.no som sponser meg og har tro på min suksess i fremtiden.

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter