Matvarer i sesong

Når råvarene høstes i sesong er de på sitt aller beste.

Vi er så heldige å ha tilgang på alle slags matvarer året rundt, og derfor er det heller ikke noe problem å spise et variert og næringsrikt kosthold som gir oss det kroppen trenger.

Å øke fokuset på å spise mat i sesong kan være med på å gi en spennende variasjon i kostholdet gjennom året. Spiser vi mer lokalprodusert mat blir også behovet for transport mindre. Dessuten smaker råvarer i sesong ekstra godt.

Her er et utvalg av råvarer som er i sesong i juli

 Grønnsaker

  • Agurk
  • Aspargesbønner
  • Blomkål
  • Brekkbønner
  • Chioggiabeter
  • Brokkoli
  • Hodekål
  • Gul løk
  • Gulrot
  • Klasetomat
  • Kålrot
  • Pepperrot
  • Pastinakk
  • Persillerot
  • Purre
  • Reddik
  • Rødbeter
  • Små gule poteter
  • Squash

Frukt og bær

  • Blåbær
  • Bringebær
  • Jordbær
  • Moreller
  • Rabarbra
  • Rips
  • Solbær
  • Stikkelsbær

 Sjømat

  • Lysing
  • Breiflabb
  • Makrell
  • Rødspette
  • Sei
  • Brosme
  • Steinbit
  • Regnbueørret
Stikkord:    

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter