Når råvarene høstes i sesong er de på sitt aller beste.
Vi er så heldige å ha tilgang på alle slags matvarer året rundt, og derfor er det heller ikke noe problem å spise et variert og næringsrikt kosthold som gir oss det kroppen trenger.
Å øke fokuset på å spise mat i sesong kan være med på å gi en spennende variasjon i kostholdet gjennom året. Spiser vi mer lokalprodusert mat blir også behovet for transport mindre. Dessuten smaker råvarer i sesong ekstra godt.
Her er et utvalg av råvarer som er i sesong i juli
Grønnsaker
- Agurk
- Aspargesbønner
- Blomkål
- Brekkbønner
- Chioggiabeter
- Brokkoli
- Hodekål
- Gul løk
- Gulrot
- Klasetomat
- Kålrot
- Pepperrot
- Pastinakk
- Persillerot
- Purre
- Reddik
- Rødbeter
- Små gule poteter
- Squash
Frukt og bær
- Blåbær
- Bringebær
- Jordbær
- Moreller
- Rabarbra
- Rips
- Solbær
- Stikkelsbær
Sjømat
- Lysing
- Breiflabb
- Makrell
- Rødspette
- Sei
- Brosme
- Steinbit
- Regnbueørret