Mental styrke!

Mental styrke er kanskje den viktigste forutsetningen for at toppidrettsutøvere har kommet dit de er.

I trening og idrett snakker en hele tiden om hvordan en trener, hvilke øvelser, hvor ofte, hva en spiser. Dette er vel og bra, og absolutt relevant for resultatene dine, men det er en faktor det ikke snakkes så mye om; ditt indre, drivet, motivasjonen for å gjøre det du gjør.

Det er ingen hemmelighet, hemmeligheten bak enhver veltrent kropp er mange timers trening, dag inn og dag ut, året rundt. Kontinuitet er nøkkelen.

Men hvordan klarer idrettsfolket det, så mange år med blodslit, når du selv sliter hardt med å rive deg av gårde på trening nesten hver eneste dag??

Svaret er; de lever i en stabil tilværelse, har rutiner på dagene sine, og setter tankene sine i system.

Faktum er at alt vi gjør utenom trening, også farger resultatene våre på trening. Har du vært nyforelsket? Eller kanskje ny-singel? Da skjønner du kanskje hva jeg mener. Humøret vårt styres av mange andre faktorer i livet utenom aktivitetene våre, det kan være sosiale ringvirkninger, eller indre variasjoner på humør. Er en for eksempel i en god flyt, så vil trening være en drøm, en oppriktig gleder seg til å ta tak i dagens utfordringer når en våkner på morgenen, mens sliter en på den personlige fronten, så blir alt et tiltak, og gjort halvveis. Det gjelder trening også.

Jeg vet hva du tenker; livet er uforutsigbart, humøret svinger, og det er ingenting å gjøre med det.

I noen grad er dette rett, men; med målsetting og stabile rutiner vil trening, diett på samme måte som en arbeidsdag gå lettere. Om dagene er høvelig like i mønster vil dette automatiseres i kroppen, og gjennomføres mye lettere en om en aldri har noen faste mønster en lever etter. Det er ikke dermed sagt at en skal være en robot, som gjør det samme hele tiden, men stødige rutiner, faste måltider, faste treninger (og treningstider) hjelper veldig på, spesielt når en har det tungt på andre områder.

Mental styrke er kanskje den viktigste forutsetningen for at toppidrettsutøvere har kommet dit de er, de bryter ikke med mønstrene sine til tross for at de også (som alle mennesker) har gode og dårlige perioder.

Finn stabilitet, finn fokus, og gjør trening og aktivitet til en livsstil istedenfor noe du klemmer inn i en allerede hektisk hverdag.

Når du klarer å leve med trening som et mønster, et naturlig tilskudd i dagen, først da har du i mine øyne råmaterialet til å virkelig lykkes med dine mål.

Så husk dette når ting skorter litt imot, og treningen ikke er en prioritet;

Pain is temporary, Pride is forever!

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter