Mitt møte med King Ken

Ken Robin Vestrheim fra Trondheim ble Norgesmester i boksing i supertungvekt i 2009. Hans merittliste så langt ser slik ut:

2002:

  • Junior-NM gull

2007:

  • ABC-cup Gøteborg, gull
  • Vest-Jysk cup i Danmark, gull

2008:

  • ABC-cup Gøteborg, sølv
  • Vest-Jysk cup i Danmark, gull

2009:

  • senior-NM gull

Fra landskampen Norge – England (2010). Hvor Ken Robin Vestrheim ( + 91 kg ) sendte sin motstander i gulvet med knockout

Personlig ble jeg (Gunnar Strand Jacobsen) kjent med Ken Robin sommeren 2009 i forbindelse med min venn og Strongman Vegar Gjerdrums bryllup, der jeg som forlover hyret inn Ken Robin til å sparre mot den lykkelige brudgom under utdrikningslaget. Etter at Ken hadde prikket inn nok fulltreffere på skallen til 145kg tunge og grisesterke Vegar til at sistnevnte kastet inn håndkleet, så ville festdeltager ?Norges sterkeste mann 2009? Richard Skog også prøve seg, og Ken gjorde like kort prosess med denne 160kgs kjempen som han hadde gjort med Vegar. Samme skjebne led fitness-esset Edmund Johansen, som inntil dette nøt en viss status i kompisgjengen som en habil bokser. Ken imponerte meg mest med at han hele tiden hadde et smil på lur og et vennlig klapp på skulderen til gutta, makan til hyggelig kar skal man lete lenger etter husker jeg at jeg tenkte. Jeg inviterte Ken til å begynne å trene styrke på Kaliber, men til tross for at jeg møter mannen stort sett ukentlig, har det tatt altfor lang tid før vi har satt oss ned og fått skrevet ned historien hans for dere iform-lesere. Heldigvis har vi nå fikset den biffen, så uten mer om og men, her er intervjuet 🙂

Kan du fortelle litt om hvordan du kom i gang med boksinga, Ken?

Jeg begynte å bokse på Ulf-AN bokseklubb da jeg var 17 år. Mest for å holde formen. Før det hadde jeg drevet med mye forskjellig idrett, men jeg likte ikke lagsport. Jeg liker å være avhengig bare av meg selv, og å trene alene. Broren min drev også med boksing, så jeg ble dratt med av han inn i det miljøet.

Ett år etter at jeg begynte med boksinga ble jeg junior-Norgesmester, men deretter ble det lite boksing de neste fire årene. Jeg prioriterte utdannelse, og utdannet meg til snekker. Begynte på igjen i 2007. Da begynte Frode Rostad fra TBK å trene meg, og derfor skiftet jeg klubb til klubben hans året etter, for videre oppfølging og satsing. Han trente meg frem mot senior-NM i 2009, der det ble gull.

26234_409554970049_949515_n

Nå som du er Norgesmester, hva er målene dine videre fremover da?

Jeg har som hovedmål på kort sikt å bli Nordisk mester, og som delmål å beholde NM-tittelen og å delta i EM i 2011. På lengre sikt, i 2012/13, har jeg som hovedmål å bli Nordisk mester og få en medalje i EM, samt å bokse i tyske Bundesliga, som er en amatørliga med pengepremier. Og fortsatt er delmålet å beholde NM-tittelen min. På enda lengre sikt er målet å kunne bokse og gjøre det godt som proff.

Kan du fortelle litt om hvordan du trener?

Utenfor konkurranseoppkjøring trener jeg 10 økter i uka. Her inngår to ukentlige styrkeøkter, hvorav èn på Kaliber med vekter, etter det eksplosive styrkeprogrammet du [Kaliber-eier og intervjuer Gunnar] satte opp til meg, og den andre styrkeøkten tar jeg på Allan Fallrøs senter MaxPuls, der jeg trener med kettlebells for å styrke kjernemuskulaturen min og skuldrene først og fremst. I tillegg trener jeg 3 timer bokseteknisk trening 3 ganger i uka, og resten av øktene er fordelt på diverse kondisjonstrening (intervalltrening, svømming, jogging, tauhopping mm), stretching og trening med medisinball for eksplosivitet.

Fire uker før konkurranse legger jeg i tillegg på sparringtrening annenhver dag.

Søndag er alltid hviledag, så jeg trener flere økter per dag de fleste av de andre seks dagene.

Hva med overtrening, Ken? Blir ikke det et problem med så mye trening?

Overtrening er ikke et problem så lenge man varierer treningen nok. Jeg løper for eksempel aldri to dager på rad, jeg trener aldri styrke to dager på rad, og så videre. I boksing må man jo være allsidig og en god atlet; man må ha smidighet, hurtighet, kondisjon, styrke/eksplosivitet. Det er også utrolig viktig å holde seg skadefri, derfor varierer jeg treningsukene mine med lette, medium og tunge uker også.

Kan du fortelle litt mer om styrketreningen din, hvordan du trener styrke med tanke på boksinga?

Jeg benytter som nevnt to treningsprogrammer, ett laget av deg som jeg trener på Kaliber. Akkurat nå ser det slik ut:

  • Knebøy 4 sett x 1-3 reps
  • Benkpress 4 sett x 1-3 reps
  • Frivendinger 4 sett x 1-3 reps

Alt sammen med progresjon fra uke til uke [kommentar: som i et styrkeløftprogram eller f.eks 5×5-programmet mitt fra iform. Gunnar]. Jeg begynte med 5×5 som tilvenning under grunntreningen, og gikk over til 1-3 reps for mest mulig eksplosivitet etter et par måneder.

Det andre styrkeprogrammet mitt foregår på MaxPuls, og er satt opp av Allan Fallrø. Det er et kettlebellsprogram for core-muskulaturen og skuldre og rotator cuffs. Allan er med meg på treningene der nede når det trengs, og instruerer meg. Jeg har trent med kettlebells i ett år, og hatt utrolig fin fremgang. Begynte med en kettlebell på 16 kg, nå trener jeg med en på 48 kg. Trener eksplosivt også her.

162899_10150102106830050_7772181_n

Hvordan ser kostholdet ditt ut?

Jeg bruker et kosthold du [Gunnar] satte opp til meg i fjor. Selv om vekta ikke betyr noe i klassen min, så prøver jeg å holde meg rundt 110-112 kg. Det er der jeg føler at jeg er mest eksplosiv og yter best. For å få til det, må jeg spise rent hele året. Går mye i kyllling, fisk, ris og grønnsaker. Spiser også mye kosttilskudd, er sponset av Børge Fagerli sitt merke MyRevolution, så bruker produktene derfra, som jeg syns er meget bra.

Hvordan lader du opp til en kamp?

Boksing er en veldig mental sport. Det er tøft å gå alene opp i en ring. Du trener alene, du kan bare stole på deg selv. Så jeg prøver å ha hodet på rett sted hele tiden. Når det gjelder motstanderen, så bryr jeg meg aldri om hvem jeg skal bokse mot. Ser ikke engang på videoer av motstanderen før kamper. For de fleste har nemlig forskjellig stil ut fra hvem de møter. Så i stedet legger treneren min opp taktikken i løpet av hver runde, og sier til meg i pausene hva jeg skal gjøre.

Spennende! Hva tenker du på når du er oppe i ringen da?

Boksing er som sjakk, jeg må tenke flere trekk fremover hele tiden. Om jeg slår en rett høyre, så gjør han kanskje slik og slik, og da skal jeg følge opp med det og det slaget, og så videre. Har mange alternativer klar hele tiden. Men heldigvis slipper jeg å tenke særlig bevisst på dette, det er så innøvd at det meste sitter som refleks. Det er bare da man reagerer fort nok oppe i ringen. Hele poenget med boksing er å treffe uten å bli truffet, og det er det vi trener på hele tiden.

Er det farlig?

Dette at boksing er så skadelig og farlig er mest en myte. Du dreper stort sett like mange hjerneceller av å heade en fotball som å få et slag i hodet.

Mange av leserne her på iform.no kjenner jo til en annen kjent atlet som har slått seg opp i bokseringen i det siste, nemlig tidligere Norges sterkeste mann Arild Haugen. Hva tror du om han fremover?

Jeg har troa på han. Han er en kjempegod idrettsutøver, og det er tøft gjort å velge en sport som er så forskjellig i forhold til strongman. Jeg håper han gjør det bra. Alt er mulig, så lenge man har treningsvilje, og det har jo han vist at han har! Jeg håper vi kan sparre snart! 🙂

Noen ord til slutt du vil si?

Jeg er ute etter pengesponsor, slik at jeg kan satse for fullt på boksingen. Så om noen leser dette og er interesserte i å samarbeide med meg, så ta gjerne kontakt med meg på kenrobinv@gmail.com

Ellers vil jeg takke alle som har hjulpet meg! Sparringspartnerne Alf Brattvik, Hesam og Tore Eriksen. Tøffe gutter som stiller opp når som helst! Stor takk til treneren min Frode Rostad. Richard Skog hjelper meg også nå. Børge Fagerli for sponsen fra MyRevolution. Deg [Gunnar Strand Jacobsen] og Kaliber for hjelp med trening og kosthold og for at jeg får trene på Kaliber. Allan Fallrø for hjelp med kettlebellstreningen og at jeg får trene på MaxPuls. Og ikke minst familien min og vennene mine.

Skrevet av Gunnar Strand Jacobsen, fagsjef og coach i StrongBody , Norges største online coaching / online PT-selskap
Stikkord:    

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter