World Strongest Viking 2018

Oppe i fjellene over Vinstra arrangeres det hvert år siste helgen i januar det som i strongmanverdenen omtales som verdens aller kuleste strongmankonkurranse.

14 av verdens sterkeste menn kom til vakre Fefor Høifjellshotell for å konkurrere om hvem som er verdens aller sterkeste viking, og de konkurrerte i seks blodtunge øvelser.

Første øvelse ble holdt allerede fredag kveld. I bitende kulde, og omringet av jublende vikinger skulle utøverne konkurrere i crusifix. I hver hånd skulle utøverne holde en 20 kilo tung høyball, armene skulle holdes strake, og hånda skulle være på høyde med ørene. Den som sto lengst, vant øvelsen.

Joachim Gustavsson fra Sverige imponerte alle med å stå i hele 62 sekunder. Christoffer Losen fra Trondheim var beste nordmann, og plasserte seg på 4. plass.

Lørdagen opprant med strålende solskinn over snøkledde fjellsider. Etter frokost trakk både vikinger og utøvere ut, og mens vikingbarna utfordret hverandre i vikingleker, de voksne vikingene satte opp telt og salgsboder og crewet forberedte dagens første øvelse, var stemningen i utøvereteltet lett og ledig. Siden første øvelse var vikingbåttrekk gikk diskusjonen rundt hvilken type brodder som var best å bruke på snøen, hvordan det var best å plassere føttene under trekket og hvem som ville klare å trekke under 15 sekund.

Vikingskipet Mjøsen Lange er tung å få start på, men flyter lett på snøen når hun først har fått fart, så alle gutta måtte hive seg ut av banen da de krysset mållinjen. Raskest av alle var Krzysztof Radzikowski, som løp inn på 16 sekunder. Alle de tre norske utøverne gjorde det godt i båttrekk.

Neste øvelse var vikingpress. 155 kg skulle presses over hodet så mange ganger som mulig på 60 sekund. Amerikanske Lucain Herrick visste at den som hadde flest reps på den vikingpressen hadde 13 reps, og det hadde han bestemt seg for å slå. Han hadde lagt planer for hvordan holde ut lengst mulig, så han striktpresset de første 10 reppene, og pushpresset de siste, og ble til slutt stående med 14 reps.

Men … da det var Krzysztof sin tur presset han lett ut femten reps, og tok over ledelsen av øvelsen.

Fjerde øvelse var en teamøvelse. En 500 kg tung frame skulle bæres av to utøvere – en holdt foran og en holdt bak. Dette monsteret av en frame skulle bæres lengst mulig på 60 sekunder, med vending hver tjuende meter.

Vinnere av øvelsen ble Aivars Smaukstellis fra Latvia som gikk i par med finske Mika Törrö.

Femte øvelse var yoke. En massiv yoke lagd av ei stålramme og en gedigen tømmerstokk, som til sammen veide 350 kg, skulle bæres kjappest mulig over et strekk på 20 meter. I denne øvelsen kreves det mye kjernestyrke, for yoken er ekstremt ustabil og vanskelig å gå med. Alle gutta gjorde det godt i denne øvelsen, og best av alle gjorde Lucain Herrick det.

Siste øvelse var powerstairs. 3 lodd, som veide 185, 195 og 205 kg skulle løftes raskest mulig opp fire høye trappetrinn, og alle loddene måtte være innenfor kanten på øverste trappetrinnet.

Christoffer Losen var superrask opp trappa, men dessverre fikk han ikke dyttet det første loddet helt inn på øverste trinn, og dermed mistet han litt tid. Jon Olav Granli var også rå her, og vant med 10 sekunder over Mika, som han gikk ut i par med.

Kjappest av alle var Aivars fra Latvia, som hadde et helt vanvittig run.

Med dette sto Krzysztof Radzikowski som vinner av konkurransen, og kunne etter tre års forsøk titulere seg som WORLD’S STRONGEST VIKING! Han jublet da han løp opp på pallen – som selvsagt ikke helt er som andre prispaller i verden; her brukes nemlig powerstairs med vikinger som dekor.

Det skal bli spennende å som han kommer tilbake neste år for å utfordre JF Caron i antall seiere.

Jon Olav Granli plasserte seg best av de norske utøverne med en flott femteplass. Christoffer Losen kom på åttende plass mens Richard Søyland kom på fjortende plass.


Crewet lemper 500kg team farmers.

Crewsjef, Stefan Sekej, med Jarle Lauvstad, John Kolstad, Cecilie Woemdahl og Erik Jeyachandran hadde stålkontroll på arena mens Kikki og Mariya Jeyachandran henholdsvis styrte atleter og resultatservice for Scl.

Justin Fisher, 194 cm og 160 kg tung, er klar for helgas konkurranse

Stikkord:    

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter