MMA-Meek tilbake i buret

Også treningskamerat Thomas Rønning Formo gjør «comeback»

Etter 16 måneder uten kamp er det omsider klart at Emil Weber Meek (26) skal i aksjon igjen. 14. mars møter han den ubeseirede polakken Piotr Danelski i Polen.

Det har vært vanskelig for meg å få kamp i Europa, og jeg hadde håpet å få sjansen i Cage Warriors, men det er usikkert hvordan det blir der fremover, sier Meek til VG.

Cage Warriors har avlyst flere stevner – deriblant stevnet i London der Mohsen Bahari etter planen skulle gå kamp.

Meek gikk sist kamp i november i 2013. Da knocket han ut svensken Per Franklin og satte punktum for et hektisk år med fire knockoutseirer av like mange mulige. Det førte til snakk om en lysende framtid for den norske profilen, og et par seirer til ville gjøre ham aktuell for UFC.

Men 2014 ble et mørkt år med operasjon av et gammelt armbrudd og andre skadeproblemer. Da Meek endelig var kampklar igjen fikk han ikke de rette tilbudene. Nå innrømmer han at kampen i Polen var noe han ikke kunne si nei til.

Jeg må komme i gang. Jeg er 26 år gammel og har vel fire år igjen av min «prime». Det er ingen tid å miste. Jeg måtte bare ta det jeg kunne få – selv om det er Polen, sier Meek.

Har du bevisst styrt unna Polen tidligere?

Ja, jeg har vel egentlig det. Man vet aldri helt hva man kan møte der, og det har et visst rykte på seg. Det er vel grunner til at svært få andre nordmenn har prøvd seg, sier Meek og nevner hjemmedømming og lite dopingkontroll som elementer i det «dårlige ryktet».

I MMA er alltid den neste kampen viktigere enn den forrige, du vil alltid ha den viktigste i ditt liv. 

VIDEO: FOLK SOM SLÅSS

Er jeg nervøs, redd?

Klart jeg er…

Tommy Fjeldheim min mental coach sier: «når det kniper i magen og du kjenner er nervøs, sug det til deg, adrenalinet kroppen din gir deg, gjør det skarpere, du reagerer raskere og du kjenner mindre smerte.»

Det er kloke ord, og alltid når adrenalinet kommer, suger jeg det til meg så godt som overhodet mulig, jeg gjør meg så stor jeg kan når jeg skal ut i walk outen .Jeg er redd, jeg er ikke redd for å bli slått, få vondt, bli skadet. Jeg er redd for å ikke få vist hvor god jeg faktisk er.

Jeg er selvsikker, jeg tror jeg kommer til å vinne… Hvorfor? Jo fordi jeg har gjort alt som skal til for å være så bra som  mulig på den ene dagen jeg kommer til å huske resten av livet mitt!

Formo går kamp i april

Meek har base i Trondheim der han trener sammen med blant andre Thomas Rønning Formo. Også han skal i aksjon for første gang på lenge. Det er nøyaktig ett år siden «armbar»-triumfenmot Harun Kina. Nå skal han møte svensken Mattias Rosenlind (tre seirer og ett tap) i Malmø 4. april i regi av Trophy MMA.

Mattias er den første på syv måneder som har sagt «ja» til å møte meg, og fortjener kreditt for det. Vi har lik statistikk, men folk glemmer at jeg har trent MMA siden 2006 – snart ti år. Jeg kommer til å slå ham på teknisk knockout i andre runde, lover Formo.

Formo står med tre seirer i karrieren, og det ene tapet i debuten som var så tidlig som i 2008 – mot Besam Yousef som senere har gått to kamper i UFC.

Stikkord:    

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter