Mor og datter stiller i Oslo Grand Prix (del 1)

Monica Dale Claussen gjør comeback i Oslo GP og datter Michelle debuterer i bikini. Til daglig eier og driver de Alhamar Fitness Center i Marbella, Spania. Her har vi tatt en prat med Monica Dale Claussen.

Alder: Monica 43
Bosted: Marbella, Spania
Arbeid: Personligtrener og eier av Alhamar Fitness Center
Høyde: 169 cm
Konkurransevekt: 58-59 ( normalt)
Off-season: 65-67
Sivilstatus: gift
Sponsor: Me myself and I
Klubb: Team 24 Fitness

Meritter:

 • Europe championship Spain 7 pl 2016
 • Arnold Classic Europe 5 pl 2015
 • World Championship in Mexico 3 pl 2014
 • Arnold classic Europe 2 pl 2013
 • Arnold classic Europe 3 pl 2012
 • Oslo GP 5 pl 2011
 • Nordic Championship Norge 2 pl 2009
 • Norgesmesterskap 2 pl 2009
 • Oslo GP 5 pl 2007
 • Sandefjord Open 5 pl 2007

Fortell litt om deg selv

Mor til Michelle 21 og Marcus 16 år. Gift med Max. Bor i Marbella og eier og driver Alhamar Fitness Center, Calahonda, Costa del sol, dette har vi hatt siden 2010.
Jeg jobber som Personligtrener, hjelper til med kost/dietter! Vi kjører også Lifequality bootcamper med çoaching!

Etter mange år i treningsbransjen i Norge er det veldig spennende og positivt utfordrende å drive sitt eget treningssenter! Fantastisk givende! Ellers lever jeg etter definisjonen Sporty, kommer fra en allsidig treningsbagrunn! Fotball, jazzbalett og senere aerobics og fitness!  Liker mye variasjon i treningsopplegget mitt!For å holde motivasjonen oppe!

Jeg debuterte første gang som 32 åring i Sandfjord open!  Hvor jeg nå skal følge min datter Michelle opp på scenen for første gang! Hun skal stille i bikinifitness! Det er jeg kjempespent på! Og veldig stolt av denne dedikerte jenta hun har blitt!
Jeg driver også med treningsreiser til både Marbella og Thailand!  Hvert år i Thailand på vinteren og Marbella vår/ sommer!

Jeg er veldig sosial og utadvendt person vil jeg innrømme! Trives veldig å jobbe med alle slags mennesker! Men samtidig liker og trives i eget selskap!

Hvordan fant du ut at du ville konkurrere?

Jeg har alltid hatt et moderat konkurranseinstinkt inne i meg!  Også har jeg alltid vært fasinert over denne sportsgrenen!  Årsaken til at jeg gikk for å konkurrere i fitness, handlet mest om at jeg var blitt nyutdannet Personlig Trener.
Jeg hadde behov for å finne et mål som kunne være nyttig for mitt arbeide!  Lære mer og dypere om kost og trene spesifikt mot et ekstremt mål!  Tenkte det var viktig å vite om disse prosessene kroppen går igjennom når man taper vekt! Dette fordi uten den viten er det vanskelig å sitte å veilede noen i oppturerog nedturer!  Det endte med at jeg kontaktet Jostein Ødegaarden og ba om hans hjelp til å gå for et mesterskap i Bodyfitness!  Så ble jeg bitt av basillen og deretter stort sett hvert år konkurrert inntil våren 2015!  Nå er jeg klar igjen som alldri før! Dette er først og fremst utrolig gøy og på tide med en liten egotrip!!!

Hvordan synes du det har vært å være på konkurransediett?

Det har gått stort sett utrolig greit denne gangen, fordi jeg har planlagt alt på forhånd og sørget for å ha god tid!  Legger tilrette jobben og privatlivet, så jeg unngår for mye stress!  Det skal også understrekes at fordi min datter også har delt denne reisen med meg har hjulpet mye!  Vi har vært et godt team sammen med 22 års aldersforskjell!  Vi inspirerer hverandre og det holder motivasjonen oppe!

Hvordan ser en vanlig dag ut for deg med tanke på jobb/skole/diett og har den gradvise reduksjonen i energi(kcal) påvirket deg?

 • 06:00 står opp og spiser frokost/ lager mat for dagen
 • 08:30 drar på jobb
 • 09:30 gruppetime eller personligtrening
 • 10:30 spiser
 • 11:00 -15:30 personlig trening
 • Drar hjem et par timer
 • 17:00 Middag
 • Tilbake på jobb
 • 18:00 personlig trening
 • 19:00- 19:30 styrkeøkt 45/60 min
 • Så hjem
 • Kveldsmat
 • 22-23:00 er det natta ????

Hva med poseringstrening da?

Posering gjøres hver dag!  Mer intens siste 4 ukene for min del!  Så fort det er en anledning så gjør jeg det, på badet, i stuen eller på treningssenteret!  Føler det skal også være litt lystbetont for min del, men absolutt viktig!

Hvor er du om 10 år?

Det aner jeg ikke!  Men jeg håper at helsa er like på topp og at jeg fortsatt er i farta!  Jeg tenker også videreutdanne meg for å kunne jobbe mer med det mentale delen innen treningsbransjen og bedrift.

Hva er planene videre etter denne våren?

Mine planer har jeg ikke 100% på plass pr dags dato! Men jeg ønsker en eller to konkurranser før sommeren! Hvis alt går etter planen! Det er viktig at familien min er med på det og støtter mitt valg!  Den sosiale støtten er et Alphaomega!

Bruker du noen kosttilskudd? Eventuelt hvilke bruker du.

 • Whey protein
 • Bccaa
 • Glutamin
 • Kreatin
 • Krealkelyn
 • Omega fettsyrer
 • Cocosojle
 • Multivitamin
 • C-vit
 • ZMA

Fortell litt om hvordan du trener

Jeg trener variert og har perioder der jeg prioriterer bestemte muskelgrupper som jeg ønsker å utvikle noe mer!  Jeg er veldig glad i basisøvelsene markløft, knebøy og benkpress! Som jeg har jobbet endel med de siste 2 årene!  Ellers er jeg veldig opptatt av symmetritrening, som er viktig for denne idrettsgrenen og forsåvidt også det daglige gjøremål! Jeg ønsker å bli sprek når jeg blir gammel!!!!

Jeg stort sett trener 4-5 styrkeøkter og 3 gruppetimer i uken! Har mye personlig trening og det krever også en sterk kropp!

Ligger på 12-16 sett avhengig av hvilken muskelgruppe som trenes!  Veksler mellom alt fra perioder med høyrep, og lavrep på 6-8 rep! Jeg kjenner kroppen ganske godt nå og når jeg føler for å gå får å løfte tungt gjør jeg det! Har en regel for meg selv at jeg skal føle for en siesta utpå dagen…hehe

Kostholdet da, hvordan ser det ut?

Når jeg er offseasson spiser jeg opp til 2500/2700 kcal med fordeling på ca 50% karbohydrat, 30 %Protein og 20 %fett!  Veier ikke maten hele tiden, også fordi det er ikke en konkurransediett! Har bare hodet litt med! Velger sunne matvarer fordi jeg liker god og sunn mat!  Jeg har 2 dager ute og spiser med familien og kino! Da er det ofte en saftig hamburger på menyen og popcorn!

På konkurransediett må jeg loggføre maten og her starter jeg gjerne på 2100 kcal og går sakte ned i snitt 0,5 kg på en 12 ukers diett! Jeg ønsker også mer variert meny, da dette er mer familievennlig! Og da krever det planlegging og det gir meg mer motivasjon og jeg blir ikke lei maten!  Dette er mattematikk!!!

Så justerer jeg sammensetning etterhvert avhenging av hvordan jeg ligger an i løypa! Nå ligger jeg på 1800 kcal 40 % karbohydrat, 40% protein og 20 % fett!  Funker bra for meg! Alltid spennende å se hva resultatet blir! Liker denne prosessen!

Noen du vil takke helt til slutt?

Jeg vil først og fremst takke min kjære mann og barna mine! Uten den støtten de gir meg, ville det selvfølgelig ikke vært mulig å få dette til!  Ellers er det alle andre som er rundt meg i hverdagen, spesielt ansatte/ kollegaer som også er veldig viktig i denne prosessen!

 

Stikkord:    

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter