Motivasjon til å bli bra, bedre, best!

Har du gått på en smell? Er lei av treningen Mangler progresjon…

De fleste mennesker opplever fra tid til annen at motivasjonen for å dra på jobben, vaske hus eller komme seg på trening er fraværende.

Uten motivasjon blir selv den minste oppgave et ork – og hvem har da lyst til å ta seg en joggetur eller løfte vekter til svetten siler og pulsen dundrer?

Interessen for trening er større nå enn noensinne tidligere, og stadige flere kaster seg på bølgen. Aftenposten kunne fortelle at det snart var 100 treningssentre kun i Oslo! Medlemmene på de ulike sentrene kommer i alle former og fasonger, fra nybegynnere til eksperten. Men, det vi alle har felles er et grunnleggende ønske om å komme i bedre form. Likevel er mangel på motivasjon noe de fleste vil oppleve før eller senere. Så, hva kan man gjøre for ikke gi opp sine mål?

Arnold Schwarzenegger hadde plakater av sitt kroppsbyggeridol Reg Parks hengende på gutterommet da han først begynte med vektløfting. Arnold brukte bevisst filmer, magasiner og fotografier av sine forbilder for å nå målet sitt : I wanted to be a big guy. I didnt want to be delicate. I dreamed of big deltoids, big pecs, big thighs, big calves; I wanted every muscle to explode and be huge. I dreamed about being gigantic. Etter å ha vunnet Mr. Universe fem ganger og Mr. Universe syv, nådde Arnold målet sitt. Men, ikke alle har et ønske om å briljere eller bli best, så hva kan man motivere ?mosjonisten i gata? med?

«If you do what you always did, then you will get what you always got. Det å starte opp med trening for å slanke seg, bygge muskler eller for å bedre kondisjonen henger ofte sammen med at man ønsker å forandre på sine dårlige vaner og få en sunnere livsstil. Det er kanskje nettopp mange kvelder på sofaen foran tv-en som har gitt deg ekstra kilo rundt livet og motivasjon til å begynne å trene? Om du ikke drar på trening rett og slett fordi du ikke vil, er veien lett til å gjenta dette ritualet neste gang lysten ikke er på topp. Ikke lur deg selv, men gi deg selv heller en liten belønning etter endt treningsøkt!

Every workout is one step closer to your goal er en god huskeregel å ha når motivasjonen er fraværende og sofaen føles litt vel behagelig. For det er virkelig sånn det er ? hver treningsøkt er ett skritt på veien mot dine drømmer og mål! Det er kanskje akkurat de kaloriene du forbrenner under neste trening som gjør at du gliser bredt på neste veiedag eller i prøverommet på klesbutikken.

Belønningen for å holde ut skrikende spinningsinstruktører, pensjonister som leser avisen på tredemølla og svette mannfolk som ikke tørker av apparatene etter seg gjør alt likevel verdt det. Følelsen av å mestre sin egen hverdag og kropp er ubeskrivelig god, og du kan glede deg til komplimentene fra venner, kolleger og familie om du holder ut.

Tenk litt over hva som motiverer deg og hva dine mål er. Skriv det ned og heng det på kjøleskapet så blir det litt vanskeligere å unngå. Kun fantasien setter grenser for hva du kan bruke som motivasjon; bilder, musikk, filmer, en jente eller gutt du har møtt, et ønske om en bedre livstil eller en smalere midje. Uansett hva dine mål er; sørg for å belønne deg selv underveis slik at motivasjon blir et verktøy i den daglige kampen for å nå dine mål.

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter