NÅ DITT MÅL: Ikke bare ønske det – 6 trinn for å sette og oppnå livsmål

6 ting som hjelper deg å nå ditt mål!

Følg trinnene under for å skape det livet du ønsker:

Vet du hva du ønsker ut av livet ditt, eller går du bare fra dag til dag og år til år? Mysteriet og usikkerhet av livet ditt blir borte når du bestemmer deg for hva du ønsker å oppnå i din levetid, og setter mål for å peke deg i den retningen du ønsker å gå.

Antoine de Saint Exupery sa: «Et mål uten en plan er bare… et ønske…» Så slutt å ønske, og kom i gang!! Det store spørsmålet er, hvordan en person går frem for å finne ut hvordan å sette mål?

1 ## – Finn ut hvordan du vil at livet skal være som en eldre person!!

På det tidspunktet vil det være viktig for deg? Vurder disse områdene: Åndelig og etisk, familie og hjem, finansielle og karrière, fysisk og helse, sosial og kulturell og mental og lærerikt. For å ha et godt balansert liv burde disse alle bli vurdert!! Hva vill gjøre deg lykkelig slik at du kan dø i fred? Tenk på hva du vil, ikke hva du ønsker å legge igjen etter deg.

Sett mål!! Vurdere hvert område separat, og skriv klare og målbare mål.

Skriv det ned!! Hvis det får deg til å føle deg bra , skriv det ned på en positiv måte!! Ikke skriv hva du ikke vil, men hold alt positivt!! Å skrive alt ned gjør det betong. Dette er dine livstids mål, din destinasjon!!

2 ## – Se på hvor du ønsker å være fem til ti år fra nå!!

Hva kan du gjøre i løpet av denne tiden for å oppnå dine mål, i hvert område? Dette bør holde deg på veien til det endelige målet!!

Inkluder detaljer. Du kjenner din destinasjon, men det hjelper alltid å komme dit du ønsker å gå hvis du har et kart!! Fyll inn ditt veikart med flere detaljer!! Hva ønsker du å ha oppnådd på denne tiden?

Finn støtte!! Del dine mål med de rundt deg. Finn din støtte gruppe og hold nær kontakt med dem!! Ikke la negativ holdning fra familie, venner og naboer trekke deg ned og bort fra målene dine.

3 ## – Bestem hvor du ønsker å være tre år fra nå!!

Hva kan du gjøre for at du kan nå ditt endelige mål? Du vil oppleve mer fremgang jo mer detaljerte dine mål er!!

4 ## – Deretter oppretter du en ett-års plan, 6 måneders plan, og en 1-måneders plan!!

Lag en plan for gradvis mindre mål som du skal nå på denne tiden for å oppnå dine livstids mål. Hver av disse skal være basert på den forrige planen!!

5 ## – Nå gjør en «å gjøre» liste for dagen eller uken!!

 • Vær spesifikk
 • Mål ditt mål med innsats, ikke av resultatene!! Det er mange ting som ligger utenfor en persons kontroll!!
 • Sørg for at de er oppnåelige, men ikke for lette.
 • Belønn deg selv når større mål oppnås!!
 • Følg dine prestasjoner!!

6 ## – Gjennomgå og justere.

Lær fra dine erfaringer!! Re-evaluere handlingsplanene når det trengs for å se om de fortsatt er i samsvar med dine indre ønsker og livsvisjon!!

Det er lett å spore av på en sidevei!!

Ikke bare legg målene dine bort og glem dem!! Se på dem hver dag og se hva du kan gjøre for å oppnå de. Jobb og deretter sjekk fremgangen du har gjort!! Lytt til en mentor. Du finner mange motivasjonstaler og videoer påyoutube.

Du har nå din langsiktige visjon og kortsiktige motivasjon. Hvis du finner ut at ting ikke fungerte som du hadde forventet eller planlagt, ikke mist motet!!

Prøv igjen i morgen!! Sørg for at du holder på målet!! Hold deg positiv.

Du har kartlagt livet ditt!! Du må kanskje finne en annen rute når du støter på en hindring, men hold deg på sporet og du vil bli vellykket!!

 • Vet du hva du vil?
 • Har du et bestemt mål?
 • Har du en plan?
 • Hvordan går det?
 • Det føles godt å ha en plan å jobbe mot. Å vite hvor man er på vei.
  …og det kommer til å føles fantastisk å komme dit!!

Ha en målrettet dag!

Fått med deg vår populære video/podcast med Andreas?

Du finner den også på Spotify.

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter