Naturlig på scenen!

Skal du stille i konkurranse? Har du kanskje stilt, og ønsker å gjøre det bedre?

En ting du bør øve på er å være naturlig og utstråle glede når du står på en scene.

Det hjelper ikke å glise fra øre til øre, for så i neste øyeblikk være sur som en potte. Alt som skjer på en scene er energi som publikum suger til seg. Utrolig nok kan publikum «føle» hvordan du har det inni deg. Om du føler deg utilpass, redd, fæl, sur, usikker eller sint, ja da sender du ut negativ energi som alle kan ta og føle på. Selv om publikum kanskje ikke klarer å sette fingeren på akkurat hva deltakeren på scenen føler, så vil de likevel kjenne om det er negativt eller positivt. Som oftest er det den som er mest avslappet, som trives mest på scenen, har ro og føler glede som oppnår de beste resultatene. Denne positive gleden treffer publikum (og dommerne) og får dem til å føle seg vel. Meningen er vel at folk skal like det du skal vise frem. De vil like det, så lenge den energien du projiserer er god. Jo bedre du føler deg, jo bedre vil de like det de ser.

Hele kroppen utstråler energi. Det handler ikke bare om hvordan du smiler. Det skjer også spenninger i kroppen. Poserer du med avslappet lynne og med pene, sikre og rolige bevegelser, vil dette speile hvordan du har det. Pene, sikre og rolige bevegelser gjenspeiler altså et pent, sikkert og rolig sinn.

Du kan forsåvidt gjøre hva du vil på en scene, du kan gjøre mange poseringsfeil osv. Men hvis du er suveren i din «væren», utstråler selvsikkerhet, glede og bærer vinnersjel så vil dette ha mye mer å si. Folk ser ikke dine feil hvis du oser av sikkerhet.

Mange lurer på om de selv er unaturlige på scenen. En person som er naturlig på scenen, nyter scenen og elsker å bli sett på. De blir automatsik styrt av sin glede og alt kommer «av seg selv». Kommer du ut foran publikum og straks prøver å kontrollere deg og alt rundt deg, så føles det ubekvemt. Hvis du ikke har en spesiell deilig og god følelse, og følelse av at du «stråler», er det store sjanser for at du ikke trives. Dette kan du selvfølgelig gjøre noe med.

Her er noen tips til deg som skal på scenen

Forbered deg ved å tenke på hvordan du ser ut når du står foran publikum. Lukk øynene og drøm om hvordan du blir beundret. Legg merke til hvordan du ser deg selv for deg. Hvordan smiler du? Hvordan beveger du deg? Gjør dette ofte slik at du blir vandt med å «se» deg slik. Når du har visualisert dette mange, mange ganger, vil det faktisk bli helt naturlig for deg å oppføre deg slik når du da kommer på scenen. Prøv å legge merke til hvilke farger du ser rundt deg. Disse fargene er lurt å ha med seg overalt. Har du for eksempel på deg noe rødt, så vil jeg anbefale at du tar på deg noe rødt når du skal på scenen. Selv om du ikke passer rødt best, vil det uansett få deg til å føle deg bedre, og det betyr mest.

Dagene rundt konkurransen er det viktig at du er sammen med folk du er glad i. Gjør ting og aktiviteter som gjør deg glad. Legg planer for hva du skal gjøre når konkurransen er over. Da har du noe å glede deg til uansett. Planlegg pizzakveld med hele gjengen etter opptreden eller dra ut på en rolig middag på en fin restaurant med partneren.

Stress minst mulig. Å gjøre avslappende ting som å få massasje, ta badstue, bade i eseteriske oljer, dra på spa og kose seg under teppe med varm kamillete er lurt. Lag lister over hvor fint livet ditt er, og hva du setter pris på. Sett deg inn i meditasjonsteknikker og prøv å finne indre ro og din indre stemme.

Timene før du skal på scenen kan du gjerne meditere. Finn et sted i garderoben eller liknende som skal være ditt lille sted. Hvis du føler deg stresset skal du gå til ditt «lille sted» og puste rolig og roe deg ned. Lukk øynene og tenk på hvordan du har visualisert deg selv. Forbered deg på at du skal vise hele dette «deg´et» som du har visualisert. Gjør deg klar til å gjøre fantasi til virkelighet.

Når du så skal på scenen, skal du tenke over alle de menneskene som betyr noe for deg. La kroppen fylles av gledesrus, og gled deg til å tilbringe tid sammen med dem etterpå. Smil til deg selv og kjenn at livet vil deg bare godt. Når du kommer på scenen, så tenk at du skal vise alle hvor fantastisk heldig og lykkelig du er. La all denne positive energien stråle ut av deg. Da går det av seg selv.

Mange tenker kanskje at de ikke har noe å være så utrolig lykkelig over. Da tar de feil. Hadde vi ikke hatt noen lykkelige holdepunkter i livet, ville vi ikke klart å leve. Det gjelder å fokusere på det som er bra. Blusse det så mye opp, slik at de negative og ubetydelige tingene ikke får plass.

Alle mennesker er verdens vakreste, når livet og gleden bare får springe ut av deres øyne og deres kropp.

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter