NM i kroppsbygging og fitness 2005

Referat NM i Fitness Søndag 8 oktober

Bodyfitness Damer -164 cm.

I den korte klassen blant damene kom det 5 stk til line-up.
På 5:e plass kom Monica Andersson som var i helt grei form men har en litt ?firkantet? fysikk som ikke helt gjør seg på linen. Fargen var heller ikke den beste. Litt bedre hardhet og mer poseringstrening til neste gang, så kommer plasseringen til å bli bedre.

Rett utenfor pallen på 4:e plass kom Lise Johnsen som hadde en flott fysikk men var dessverre i altfor dårlig form. Bedre deff så kan det bli riktig bra!

3:e plassen fikk denne gang Terese J. Hajem som viste oss en fysikk med fine linjer. Hadde hun vært litt hardere så kunde resultatet blitt helt annerledes.

2:e plass gikk til Nancy K. Kleppe som er jevn og fin i strukturen og har et proff opptreden på scenen.
Ikke helt uventet gikk 1:e plassen til Monica S. Høyer som denne dagen var den bedre. Hun har en meget fin X-fysikk og var i bra form.

Bodyfitness Damer +164 cm.

Linen i den høye klassen var betydelig større og vanskeligere å dømme. 10 stk flotte damer kom her til start. Nesten med en gang så kunde man se hvem som senere på kvelden skulle møte Monica i overallen. Ettersom jeg hadde begrenset tid å gjøre notater så blir det kun referat på topp 5 i finalen.

4:e plassen tok Mailin Midtlien som har en jevn og fyllig muskulatur med grei form, kunde kanskje vært hakket hardere.
5:e denne gang gikk til Mona H. Solli som vi før har sett i både BF og AF. Hun var dog i litt for dårlig form for kunne ta seg høyere opp i resultatlisten denne dagen. Jeg hadde også gjerne sett litt større bein til neste gang. Mona utstråler stor selvsikkerhet og det merkes at hun har stått på scenen før.

Første jenta opp på pallen ble Nina J. Furseth med en 3:e plass. Hun har en fin ramme men ble litt for liten i forhold til de andre. Kanskje skulle hun vært litt hardere også.. Litt mer størrelse og hun kan bli veldig bra!

2:e plassen fikk Nina S. Moe som hadde en meget jevn og fin fysikk. Litt hardere, frem for alt i beina og hun blir å regne med fremover.

1:e plass gikk uten tvil til Ann Merete Gundhus som kunne vise opp en av de flotteste fysikkene på veldig lenge! Formen var helt perfekt og hennes fysikk har ingen åpenbare mangler. Mange jenter sliter med å få markerte bein, men Ann Merete viste hvordan det skal se ut. Hun har før stilt i AF og vant i Sandefjord og Nordiske i 2004. Er det noen som kan gjøre det bra i et VM eller EM så tror jeg det kan være henne! Hvis jeg skal utse dagens fineste rumpe så går også her 1:e plassen til Ann Merete.

Fitness Damer.

Dessverre er vel denne grenen på vei å dø ut helt og holdet. Kun en dame kom til start. Men hun ga oss et imponerende friprogram og hun hadde en atletisk og veltrent fysikk. Ser henne gjerne hakket hardere til neste gang, forhåpentligvis sammen med flere som tør å stille.

Så med en imponerende innsats så tok Solbjørg R. Haug hjem tittelen dette året.

I AF så har jeg dessverre ikke oversikt over hvordan resultatene i styrkerundene ble på de konkurrerende, og derfor gir jeg kun referat på fysikkrundene. Dette må man ta i betrakting ettersom det kanskje ikke alltid er den med best fysikk som vinner ettersom styrkerundene også teller. Men disse kommer til å legges ut på www.nkf-ifbb.no innen kort tid.

Athletic Fitness Damer.

Det ser også her ut til at flere og flere velger å gå over til BF, hvilket er synd. 3 tøffe jenter stilte i denne grenen.
3:e plass gikk til Rita H. Immerstein som var i meget bra form men i forhold til de andre to, lengre jentene, så ble hennes fysikk noe ?blokkig?.

2:e plassen fikk Rita Vedvik som har en fin fysikk men denne dagen var hun i litt for dårlig form.
1:e plassen tok en overlykkelig Iris Hasle som var i klart best form av de tre jentene, med en flott atletisk fysikk.

Athletic Fitness Herrer -180 cm.

7 gutter kom til start i denne klassen.
Rett utenfor finalen havnet Stian Håbrekke på en 7:e plass.
6:e plass gikk til Morten Bredesen som var i bra form men en noe brei midje gir en litt ?firkantet? fysikk.

5:e plassen fikk Klaus Solli som har en meget fin AF-fysikk men han var i altfor dårlig form for å slåss i toppen av fysikk-rundene.
4:e gikk til en skuffet Øystein Oftedal. Han var en av de med best deff, men han må prioritere beintreningen for å matche overkroppen. Dype knebøy rekommanderes!

3:e plassen gikk til han som må ha flest 2:e og 3:e plasser i Norge, Eirik Solen. Han har en tiltalende fysikk, men han må bli litt hardere for å nå toppen. Som regel så vinner han styrkerunden, men i dag fikk han juling i chinsen. Hvis jeg husker riktig så vant han i hvert fall dipsen.

2:e plassen tok Cato Røsæg med en meget fin fysikk. Kanskje er han litt i største laget for AF og bør satse på BF? Vanskelig å si.. Han var også i meget bra form!

1:e plassen gikk til Glenn Waksvik, som i mine øyne, hadde en perfekt AF-fysikk. Veldig bra deff hadde han, også vant han overlegent chins-runden.

Athletic Fitness Herrer +180 cm.

Dette var den største klassen med, hvis jeg husker riktig, 10 stk på line-up.

6:e plass fikk Christer Frøland som har en utrolig bra mage og var i kjempebra form. Han mangler dog hardhet i beina og han må jobbe mer med poseringstrening og utstråling på scenen.

5:e plassen tok Jan Helgeland som i mine øyne er altfor stor for AF, bør heller satse på BF eller BB. Han var også i knallform og ligger inne med et par riktig bra bein.

Rett utenfor pallen på 4:e plass kom en veldig glad Øystein Gåsvær. Det var gjort en regnefeil der han ikke gikk videre, men heldigvis ble dette oppdaget så at riktig man kom til finalen. Han var i utrolig bra form men blir kanskje litt liten i forhold til de andre, frem for alt i beina.

3:e plassen tok en noe besviken Håvard Landsem som overlegent vant roingen på 1.19.9! Han har jo faktisk nesten slått Olaf Tufte i nettopp roing. Jeg mener at han var en hundredel etter, en sinnsyk prestasjon i hvert fall! Han var i bra form men jeg har sett han hardere før. Han ligger også i grenseland til å være for stor for AF.
2:e plass gikk til kveldens overraskelse Fredrik Taraldsen. Pausen han har hatt fra å konkurrere gjorde han godt! Jeg har aldri sett han i bedre form og han hadde også fått på seg noen ekstra kg muskler. Bra jobbet!
Velfortjent fikk Terje Nagelsett stelle seg på 1:e plassen på pallen. Han har en helt perfekt AF-fysikk og var som vanlig i bra form. Litt større bein så blir han meget vanskelig å slå!

Mange lurte sikkert på hvor Ole Bjørn Bjørge ikke gikk videre til finalen. Det var fordi at han rett og slett er for stor for AF. Han bør isteden satse på bygging, der han sikkert kommer til å gjøre det bra ettersom han har en veldig bra fysikk.

Overall Bodyfitness damer.

Her stod det mellom den mer rutinerte Monica Høyer og Ann Merete Gundhus. Denne dagen fikk dog Monica se slaget tapt og 1:e plassen gikk velfortjent til den bedre av de to, Ann Merete. En flott prestasjon!

Overall Athletic Fitness Herrer.

Glenn Waksvik eller Terje Nagelsett?
Uten større problemer kunde en overlykkelig Terje stikke av med overall premien ettersom han rett og slett hadde den bedre fysikken av de to.

Referat NM i kroppsbygging Lørdag 8 oktober

BB Damer +57 kg.
Kun en dame til start. Litt synd at det ikke ble flere damer her. Litt kjedelig å stille helt alene.

Ihvertfall så gjorde Nina Mathisen en meget bra innsats og kunne vise opp en sinnsykt bra form og en veldig forbedring fra ifjor. Hun hadde også et av de bedre poseringsprogrammene denne dagen. Vi får håpe at fler damer tør å stille til neste år!

BB Veteraner:

Her var det 4 stk som entret scenen, og man kunne med en gang se hvilke to dette kom til å stå mellom.

4:e mann ble Steinar Thyholdt som ble litt for liten i dette feltet, i tillegg hadde han litt for dårlig form for å kunne hevde seg.
3:e plassen fikk Frode Kvalvik som hadde en helt sinnsyk brystkasse, med et par riktig feite pecs. Når han satte en side-chest så skjedde det ting gitt! Hvis bare beina hadde hatt samme utviklinga så hadde han vunnet. Han var også i bra form.
2:e plassen gikk til Knut Øines som debuterte i Larvik helgen før. Han var i bra form og viste frem et par utrolig bra armer med splittet biceps.

Verdig vinner ble Geir Hansen som kom ut på scenen med et utrolig ?trykk?. Venene stod ut over hele kroppen. Han var i veldig bra form og viser at man aldri blir for gammel for å bygge, i en alder av snart 48 år. Imponerende!

BB Juniorer

I denne klassen stilte 6 stk veldig forskjellige fysikker, og gav derfor en del hodebry for dommerne. Jeg husker ikke når jeg sist så en så stor klasse med juniorer, men det viser jo at det finnes en fremtid for sporten!

På 6:e plass kom Anders Johansen i en altfor dårlig form for å kunne hevde seg lenger opp. Han trenger også å få på seg flere kg muskler til neste gang.

5:e plassen gikk til Arild Haugen som enkelt hadde vunnet denne klassen hvis han hadde vært i bra form. Om jeg minnes riktig så veide han inn på 100 kg, men kunde altså uten videre gått ned 7-8 til. Stor med et par riktig bra bein.

Rett utenfor pallen, på 4:e plass denne gang, havnet iform sin egen Even Opsal. Han kunde oppvise en av klassens beste deffer og et par riktig bra armer. Til neste år vil jeg frem for alt se mer bryst, bakside bein, rygg og legger. Han gjorde en bra debut!
3:e plassen fikk Erik Gunnholt som hadde kommet i bra form men han trenger generelt mer masse.

Nr 2 ble Lasse Sabel som godt kunde vært litt hardere. Får han i tillegg på seg litt mer muskler blir han å regne med fremover.
Og 1:e plassen tok Petter Justad som hadde fine linjer på en jevnt utviklet fysikk. Han burde dog ha startet deffen litt tidligere, men det er sånt som man lærer etter hvert. En klar vinner i mine øyne.

BB -75 kg seniorer.

Her var det egentlig to mann påmeldte men Morten Persen som skulle gått i -80 klarte altså å komme under 75 kg.
3:e plassen gikk til Erik Gunnholt som også fikk 3:e i juniorer. Modig å våge seg opp bland de mer rutinerte byggerne!
2:e plass fikk denne gang Morten Persen som var i bra form og hadde et par bra armer med fin peak på biccarna. Han hadde også en brei rygg som ga en fin latspread. Men beina var litt for tynne for å matche overkroppen.

Vinner ble, helt uten tvil, Frode Andreassen. Han har en utrolig fin fysikk uten direkte svakheter. Deffen hadde også gått veldig bra for han var i meget bra form. Spørsmålet ble om han kanskje tom skulle ta overallen.

BB -80 kg seniorer.

Dette var dagens største klasse med 7 mann til start. Det ble også den mest vanskelige klassen å dømme ettersom det var et veldig jevnt og bra startfelt.

Sist på 7:e plass havnet Petter Justad som tidligere vant junior-klassen. Han var like klart sist her som han var vinner blant juniorene, det sier litt om denne klassen.

6:e mann ble Jan Sigve Eliassen som dessverre var i altfor dårlig form, og det var synd for han har en meget fin fysikk. Litt mer bein og han blir å regne med.

5:e plassen fikk Matti M. Evensen som var i grei form men det så ut som om han holdt en del vann, spesielt i beina og ryggen. Han har en litt ?firkantet? fysikk og må derfor være krisp-hard for å hevde seg.

4:e plassen gikk til Andre T. Pedersen som kanskje hadde klassens beste bein. Han har dog for liten overkropp for å matche de tømmerstokkene. Han var i meget bra form men var litt for ?bløt? i ryggen. Han er samtidlig litt lang i midjen og det gir en litt rar fysikk.

Sist på pallen med en 3:e plass kom Martin Engstrøm som har en jevn og fin fysikk med tiltalende linjer. Formen hans var også meget bra!

Mellom 1:e og 2:e var det veldig jevnt. Men til slutt så havnet Ali Tabra på 2:e plassen og Keywan Nabii på 1:e. I mine øyne var det Ali som var vinner denne kvelden. Han har en jevnere og fylligere fysikk enn Keywan. Han hadde også blitt hardere enn helgen innen i Larvik. Ingen er dog hardere enn Keywan. Han hadde dype striper i gluteus og var uten tvil kveldens hardeste deltaker! Jeg spurte hvor lenge han hadde gått på diett og han svarte: -?5 uker?!?
Dvs at hans offseason form er hva de fleste kaller konkurranse form, he he. Men som sagt, denne kvelden synes jeg Ali var den bedre. Keywan har en mangel og det er beina. De var forbedret sen i våres men fortsatt er de for små for å matche overkroppen hans.

BB -87,5 kg seniorer.

Her var det 3 stk påmeldte men her var det enda en som klarte innveiingen, og dermed så ble det 4 som stilte.
På 4:e plass kom Steinar Thyholdt som også kom sist i veteranklassen.

3:e plassen gikk til Helge Hoff som var i bra form med et par bra armer. Han manglet dessverre litt for mye på beina og var også litt ?bløt? i ryggen.

2:e plassen fikk Saman Hassan Omer som må være det største talentet i Norge på mange år. Hadde han vært 7-8 kg lettere hadde han sannsynligvis vunnet overallen denne kvelden. Han hadde en rett og slett ?freakig? fysikk med et par utrolig bra bein, feite armer og store bryst. Han hadde egentlig ?hele pakka?, men var jo altfor feit. Norges neste proff?
1:a ble også i denne klassen en meget glad og fornøyd Geir Hansen som tok en velfortjent seier.

BB -95 kg seniorer.

4 mann kom til start her.
Trond Sandslett som egentlig skulle stilt i Bodyfitness klarte ikke innveiinga og derfor ble det bygging på han. Men han hadde gått på diett altfor kort tid og han vir ikke i nærheten av den formen vi er vant til å se han i. Han hadde kjørt en ?krasj-diett? på 6 uker å gått ned nesten 15 kg, og det er sjelden resultatet blir noe særlig etter et sånt kjør. Han hadde i tillegg kjørt altfor lite poseringstrening og det kunde man se. Når jeg snakket med han så sa han at nå skulle han satse alt på bygging. Han har lenge slitet med at han er på grenseland til å være for stor for fitness og har derfor måttet holde igjen med størrelse. Men jeg er sikker på at vi får sen en helt annen opplage av Trond på scenen neste år. Dermed så gikk 4:e plassen til Trond.

3:e plass fikk Knut Øines som tok 2:e plass i veteran-klassen.
Til en meget skuffet Simen Waaler gikk 2:e plassen. Han mente selv at han var klar vinner, men langt ifra alle dommerne var enige med han der. Han har et par utrolig bra bein, men formen var altfor dårlig denne dagen, frem for alt på overkroppen. Men posere, det kan han!

1:e plassen gikk til Samuel Helgesen som hadde kommet i meget bra form å kunne oppvise kanskje dagens beste rygg. I dobbel biceps bakfra var han uslåelig. Men som mange andre så trenger han mer bein.

BB +95 kg seniorer.

Så var det dags for de største gutta. Forhånds favoritt var vel Paal S. Høyer etter seieren i Larvik, men skulle han greie det også denne dagen?

Sist på 6:e plass kom Frode Kvalvik som tok 3:e bland veteranene.
5:e plassen fikk Kenneth Svensen som ikke klarte innveiinga i -95 kg. Han manglet litt hardhet på en ellers fin fysikk. Det så ut som om han dro på seg litt vann til finalen.

4:e mann ble Rune Gregersen som ikke heller var helt i form.
Først opp på pallen med en 3:e plass ble Gunnar Holth som var i veldig bra form. Han hadde litt dårlig farge og ble derfor litt ?bleik? i forhold til de andre. Han lå inne med et par meget bra bein.
2:e plassen gikk til, liksom helgen før, til Frode Kjær som var i knallform med et sinnsykt trykk. Han nådde dog ikke helt frem denne dagen ettersom Paal var hakket bedre. Så dermed gikk 1:e plassen til Paal S. Høyer som har en meget tiltalende fysikk. Formen var bra og han har en utrolig bra rygg og et par kjøttige bein. Senere knep han også overallen.

BF -170cm.

I denne, i Norge, nye grenen kom det kun 2 mann til start.
På 2:e plass havnet Yilmaz Dusunceli. Han trenger litt større og hardere bein på en ellers helt grei fysikk.

Vår første Norges mester i denne gren ble Christian Lawley som hadde en jevner fysikk og finere linjer. Han hadde også hatt en vellykket deff.

BF +178 cm.

I den høyere klassen var det 4 stk som kom til line-up.
4:e plassen tok Henning Næss som var i bedre form på forbedømningen enn ved finalen. Bra overkropp men litt for små bein i forhold. Han poserte bra og hadde et bra friprogram.
Sist på pallen med en 3:e plass kom Arild Sevaldrud som vi før har sett i AF. Han var i meget bra form og har en bra fysikk men en litt bred midje. Han hadde også litt utstående mage som ødela linjene litt. Kanskje hadde karbet litt for mye..?

2:e plassen gikk til Soran Rashid som også er en føre dette AF-atlet. Han var i bedre form enn hva jeg sett han i før og hadde også lagt på seg noen kvalitets-kg. Han hadde en veldig bra rygg med en flott dobbel biceps bakfra. Litt større bein og vader så vinner han. Han hadde også et bra friprogram.

Vinner i denne klassen ble Bjarne Nordahl som også vant helgen før i Larvik. Han har tidligere stilt i BB -90kg og viste at han behersket poseringene best. Han ligger inne med en fin X-fysikk med et par veldig bra bein.

Overall BF.

1:e plassen sopet Bjarne Nordahl hjem.

Overall BB.

Ikke helt uventet sto kampen om tittelen mellom vinneren av -75 kg, Frode Andreassen, og vinneren av tungvekten, Paal S. Høyer. Denne gangen dro Paal det lengste strået å gikk dermed av med seieren. Frode fikk som sagt 2:e plass og 3:e gikk til Keywan ?the ripped? Nabii.

Beste posør gikk uten større overraskelse til Simen Waaler som rør seg meget profft på scenen med en utrolig selvsikkerhet. Klassiske poser i vel sammensatt friprogram.

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter