BODYBUILDING FØR – OG NÅ: Noen gamle måter for å skyte fart i muskelbyggingen

Her er noen utvalgte øvelser som ble brukt mye før i tiden, men kanskje ikke så ofte i dag. Har du ikke prøvd ut disse før – bør du gi de en sjanse?


1 – «Reeves Markløft»Døpt etter kroppsbyggeren Steve Reeves, er øvelsen der en gjør tradisjonelt markløft med veldig bredt grep. Reeves valgte å holde i selve platene for å tvinge armene lengst mulig fra hverandre. Dette kan være en smule ekstremt, men holder du et grep ala det de gjør i «rykk øvelsen» i vektløfting er du på god vei.

Undertegnede testet dette, og kan si at muskelrekrutteringen på øvre rygg er betydelig når en får vidden på grepet. Vær endog forberedt på å droppe egoet med døra da, her drar du IKKE maks vekter.

2 – «Chins, med litt krydder»

De fleste kjenner til vanlige Chins, altså kroppshevinger. Er du en av dem som ønsker litt ekstra utfordring på disse, kan du prøve følgende; Når du har løftet deg selv med haken over stangen, len deg litt bakover og dra videre, slit at nedre del av brystet kommer i kontakt med stangen. Dette gir deg i første rekke en vanlig chinup, samtidig som du får en bevegelse som minner om roing på slutten av øvelsen. To ryggøvelser, satt sammen til en bevegelse. Høres ut som en intensitetsteknikk på ryggen.

Undertegnede testet denne også, og kan være enig i at dette er verdt å prøve. Det krever mer av hver repetisjon, og en får en mer «komplett» pump i ryggen. Eneste innspillet jeg har er at når en ikke klarer disse lengre, så bør en ta vanlige chins videre til evt failure.

3 – «Olympiske løft»

Dette er egentlig ikke noe nytt, men om du kjører olympiske løft med høye repetisjoner, vil ting skje med kroppen. Rykk og støt har gjennom alle tider vært en velprøvd oppskrift for utvikling av skuldre, rygg og bein. Undertegnede kan med en gang si at når du har dratt en solid 10 rep serie med f.eks støt, helt fra bakken, så kjennes det overalt… I noen dager etterpå.

4- «Planken»

Denne øvelsen er heller ikke å finne opp hjulet på nytt, men den gir sterkere kjernemusklatur punktum. Stå statisk i plankestilling, en god gammeldags øvelse, så vil du om du ikke bruker den fra før få ny styrke og utholdenhet i kjernemusklene, som igjen vil bedre markløftet ditt, knebøyen med mer.

Her var noen gamle pust fra fortiden, noen har kanskje glemt dem, andre har kanskje valgt å la være.

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter