Noen grunner til at musklene dine ikke vises…

Hva er mer imponerende en ren muskelmasse?

Det å ha tydelig formede muskler som formelig lyser ut alt arbeidet du har gjort for å få dem slik?

Jeg er ingen ekspert på området, men i jungelen av informasjon som finnes der ute skal jeg forsøke å belyse det som kan være noen av grunnene til at nettopp du ikke har det synlige resultatet du ønsker. Denne informasjonen er nok dessverre ikke passende for dem som kniver siste ukene før de skal konkurrere i kroppsbygging, de har så enorm kontroll på dette fra før av.. men for alle oss andre som kanskje har godt av bare å legge fra oss noen kg kroppsvekt, og se litt friskere ut.

En kjapp tanke;

Superset har sin plass i et treningsprogram. De er tidsbesparende, og utgjør mer intensitet over kortere tid. Dette vil naturlig føre til høyere forbrenning.. Det begrenser seg selvsagt hvor mye en klarer på en muskel, men for eksempel kan en trene antagonisten til den muskelen en arbeider på, veldig lett, men allikevel nok til at det krever energi, og dermed øker forbrenningen.

Eksempelvis; På triceps treningen, kan en øyeblikkelig nesten klemme ut et veldig lett set på biceps, mens en venter på at triceps er klare for kamp igjen. Her er det viktig å forstå at dette ikke skal være med tunge vekter, men som en pauseaktivitet som bare aktiverer musklene.

Øvelsene som gjør en forskjell;

Stort sett alle som trener har hørt dette før, bygg programmet rundt frivekter, og baseøvelser. Disse rekrutterer mye mer muskler i kroppen samtidig, og gir overlegne resultat ettersom en må stabilisere og rekruttere så mange motoriske enheter.

Så hvorfor i alle dager skyr folk mer og mer unna disse øvelsene under diett?? Øvelsens effektivitet forsvinner ikke selv om en vil bli litt mer definert! Sannheten er at de er TUNGE å gjøre, og krever mye mentalt og fysisk hos den trenende. Dette er ekstra slitsomt å gjøre, for i en vektreduksjonsfase vil kroppen ha mindre energi, og treningen vil føles tyngre en normalt.

Men hvem har sagt at det skal være behagelig å oppnå resultater?? Om du som trenende aldri føler ubehag, eller tyngde på kroppen, så kan jeg raskt konkludere med at du er ikke på vei til de resultatene du ønsker.. Det er vondt, og det er tungt, men det er blodslit over tid som gir resultater. Det finnes ingen magisk formel, det finnes ingen snarveier.. Kun vilje, disiplin, og innsats.

Hvilepausene dine er ute på viddene!

Det er mye snakk i miljøene om hvor lenge en skal hvile mellom hvert sett i en øvelse. Mange følger gamle tips om 60 sekunds pause mellom settene, og syntes ikke det gjør noen stor forskjell. Det får meg til å spørre meg selv om hvorfor det ikke fungerer?

Svaret? 99% av de som trener følger ikke disse pauseintervallene. Guttene på sin side skal ta et minutts pause, så laster de på stanga, snakker litt med sidemannen, henter seg litt vann, og kikker på den lekre dama som står og tøyer ut borte med ribbeveggen.. Resultatet? Minimum 3 minutters pause, og ikke et. Mange av jentene på sin side, kjemper så hardt etter følelsen at musklene skal svi når de trener, med tanken om at det er da man brenner mest. Resultatet? De får melkesyreoppbyggning lenge før musklene er utslitte, og vil slite seg ut uten å ha gitt musklene den belastningen totalt sett de trenger for å vokse/bli hardere. Det er gjerne dem som IKKE tar pauser omentrent, men hopper fra øvelse til øvelse hele veien, til melkesyra brenner dem ut.

Bruk klokka, og se selv. Et minutt er faktisk en god pause, om du FAKTISK bruker den.

Dietten din er elendig!

Jeg har møtt en del av disse, de som spiser rent, fokuserer veldig på det, og må ha en eller annen form for metabolsk sykdom siden de ikke går ned i vekt. Svaret på denne er ofte veldig enkelt. Forsøk å skriv ned ALT du spiser og drikker, og se selv. Mange lurer seg selv, når de er på diett, går dem samtidig ut i kjøkkenet og bare tar en liiiiten handfull smågodt. Men dette teller jo ikke? Eller den ENE kalde colaboksen du måtte ha etter middagshvilen,.. Den gjør jo ikke noe forskjell.. Eller den lille kjeksen/kakebiten du tok siden du fikk kaffebesøk.. Den gjør jo ingenting den heller?

JO, de betyr noe. Veldig mange snikspiser usunne næringsmidler. Det trenger ikke være mye, men det skal overraskende få sjokoladebiter til før forbrenningen får seg en stygg revers. Det er veldig konsentrert næring i godteri, juice, og brus. Små mengder av denne av og til VIL spille sterkt inn på resultatene dine.

Slutt å lur deg selv, og heller vær ærlig. Klarer du ikke holde deg unna disse småsakene, har du faktisk ikke viljen som skal til for å lykkes.

Hvile

Dette KAN ikke utheves nok. Få nok søvn, reduser stress i livet ditt. Hvile skal være hvile, ikke bare fra treningsstudioet. Alt for mange stresser og sliter med alt annet når de ikke trener, og resultatet er at kroppen trygler deg om å innta energi, enten i form av kaffe, eller søtsaker. Resultatet? Les over!

Prioriter hvile, slapp av, og forsøk å eliminere alt som stresser deg i hverdagen, så skal du se at resultatene kommer.

Avslutningsvis; Å gå ned i vekt er tungt. Det krever vilje og mot å ta tak i det som trengs for å redusere kroppsfettet. Men det er ikke SÅ komplisert som alle skal ha det til! Med vilje, disiplin og innsats vil du lykkes, både fysisk, og med å se at du utvikler deg som person gjennom selvdisiplin.

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter