Noen ting går aldri ut på dato?

Trening handler om utvikling.

Vi setter oss egne mål og ambisjoner, og arbeider hardt for å nå dem. Det finnes utallelige treningsprogrammer, teorier, og kosttilskudd som lover at nettopp deres metode/tilnærming skal gi bedre resultater en andre.

Undertegnede satt en stund å tenkte på dette, men så kom jeg til å tenke; folk har jo faktisk trent i utallelige år, hva er annerledes nå, en før i tiden? Vel, konklusjonen er vel ganske mye. Det å forandre kroppen sin er veldig sammensatt og komplisert, men enkelte ting er faktisk tidløse.. Vi skal se på noen  av sidene med trening som har vært, er, og troligvis alltid vil bli viktige for at vi skal nå våre mål.

Dine svakheter..

La oss være ærlige her. De fleste av oss liker virkelig å trene, og da spesielt på de øvelsene en føler at en er sterk eller god i. Tendensen er ofte at en gjør de øvelsene mest, da en føler en grad av mestring og økt selvtillit over å gjøre en ting veldig bra.

Problemet med dette er enkelt; Kroppen er en sammensatt maskin, og alt henger sammen. Vil du ha en symmetrisk sterk og velutviklet kropp må du jobbe med de svakhetene du har, slik at de står godt i proporsjon med de delene som er bra. Jeg ser disse hver eneste dag på treningsstudioet, store armer, betydelige brystmuskler, men ingen ryggvidde, lårmuskler, eller legger.

En er ikke sterkere en sitt svakeste ledd, og uansett hvor sterk en blir i enkelte muskler vil de musklene som henger etter være nettopp de som stopper deg for videre fremgang. Spesielt dem som trener for styrke. Jeg har sett mange karer med en ryggtavle du troligvis kunne brukt som lerret på hjemmekinoen, men som svikter i markløft, når de skal bære noe tungt eller lignende. Hvorfor? For beina har ikke vært trent i det hele tatt i forhold til ryggen.
Fokuser på dine svakheter, for det er en viss logikk i at den dagen du ikke har svakheter lengre, så er du komplett.
Den råeste kroppsdelen vi har er utvilsomt?.

Hjernen! Hva ellers? Ingenting annet i kroppen vår er i nærheten så komplisert og fantastisk som den menneskelige hjernen. Hva betyr dette i treningen? Vil du virkelig utvikle deg, så nytter det ikke bare å flytte på vekter. Du må fokusere på hvilke muskler som skal flytte vekten.

Alle de store kroppsbyggerguttene snakker om dette. Arnold, Ronnie Coleman, Jay Cutler med flere sier alltid at det er en forbindelse mellom hva du tenker på når du trener, og hvilket resultat du får med treningen. Prøv under trening å visualisere muskelen du trener, at den arbeider, og kjenn etter at det er den som gjør arbeidet. Når du klarer dette 100%, er det faktisk overaskene hvor mye tyngre mange øvelser blir. Et eksempel er nedtrekkøvelsen, der du når du starter bare drar vekten ned, mens med en betydelig mengde trening over tid vil du kanskje plutselig kjenne at du ikke lengre sliter ut armene med å gjøre denne øvelsen, og at det bare svir i vingene?.

Når du trener biceps, har du slitsomhetsfølelsen i fremsiden av skuldrene? Da ville jeg dradd ned vektene, og prøvd å konsentrere meg om at jeg skal kjenne biceps, og ikke skuldrene. Når du oppnår denne forbindelsen mellom hodet og musklene, vil resultatene eksplodere.

De beste øvelsene er?

Selvsagt baseøvelsene. Øvelser der en bruker masse muskler samtidig, og ikke er mekanisk låst i en bevegelsesbane. Se på styrkeløfterene, de er store, massive og enormt sterke, og mange av dem bruker så å si ikke tid på bicepsmaskiner eller maskiner i det hele tatt. De bruker markløft, knebøy, benkpress, militærpress og kroppsvekten sin til å trene hele kroppen på færre øvelser. Gjennom at de arbeider med fri vekter, så bruker de masse muskler på å holde balansen og bevegelsene rett, istedenfor at en maskin gjør dette for dem.

Riv deg løs, tør å være litt gal, så skal du se at ting begynner å skje.

Trening? Eller opptreden?

Når du er på gymmet, vil du få resultater basert på hvor mye du jobber med musklene dine. Graden av arbeid en muskel gjør, avhenger av; Intensitet, repetisjoner, hviletid, og vekt på stangen. Mange i dag går dessverre på gymmet for å stimulere egoet sitt, og ikke musklene. De røsker opp 2-3-4 repetisjoner med null teknikk bare for å flytte på en vekt som skal imponere folk, de tenker ikke på i hvilken grad musklene de jobber med belastes.

Dropp egoet, tren rett, og tren for din egen del. Jeg ser dem hver dag de også, de står og slenger på hele kroppen i nedtrekk, bicepscurl og tar 1/3 av bevegelseslengden i knebøy. Det ser sterkt ut pga store vekter, men musklene deres arbeider ikke i nærheten av det de burde for videre utvikling. Trenden er dessverre at disse bruker å skade seg, eller få slitasjeskader. Trening er ikke en eller to kraftløft i løpet av en time. Trening er å arbeide med en muskel lenge og tungt nok til at den sliter seg helt ut, og må reparere seg igjen.

Da har vi sett på noen leksjoner som er konstante i treningen. Uansett kosttilskudd, medisin, eller metode som kommer på banen i årene fremmover for å få en bedre kropp, kan en nesten garantere at disse små reglene vil fortsette å være like aktuelle.
Bruk hodet, tren smart, så når du dit du vil.

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter