Ny studie gir deg oppskriften på punktforbrenning

Punktforbrenning har lenge vært et omdiskutert tema, og selv om forskerne både har sagt ja og nei, så ser det nå altså ut til å være mulig.

Forskere ved universitetet i København har med ny kunnskap tatt tak i det kraftig omdiskuterte temaet punkforbrenning, og faktisk klart å generere solide og målbare resultater. Studien skal publiseres i mai-utgaven av American Journal of Physiology, og kommer definitivt til å skape en del storm.

Studien ble utført på 149 kvinner i tjueårene, med varierende treningsbakgrunn, forutsetninger, og fettprosent. Målet med studien var å måle en såkalt fettmobiliserings-protokoll, som først øker sirkulasjonen i det aktuelle området, for så å tvinge fettet ut av fettcellene, og til slutt forbrenne det som energi i kroppen.

Maskinen som ble brukt i forsøket.

Til studien hadde de valgt å bruke å bruke en Hip Adduction-maskin som effektivt aktiverer innsiden av lårene. Foruten å være et relativt enkelt område å kontrollmåle, er det også et område de fleste kvinner sliter med.

Forsøkspersonene ble delt inn i to grupper, hvorav den første gruppen kjørte 4 tradisjonelle sett med 80% av max, og den andre kjørte en egen fettmobiliserings-protokoll.

Ikke overraskende uteble resultatene fra gruppen med tradisjonelle sett, men det som er spennende med studien er resultatene til Gruppe B:

Protokoll og resultater fra Gruppe B

  1. Forsøkspersonene fikk beskjed om å velge en vekt de klarte hele 50 repetisjoner med, og fortsette til de nådde total failure. Altså til musklene gir seg, og det ikke lenger er fysisk mulig å presse beina sammen.
  2. Videre tok de 30 sekunder (10-15 pust) pause mellom settene, og økte vektene med 10lbs (4.5kg) for hvert sett.
  3. Dette gjentok dette til de bare klarte én repetisjon. De brukte alt fra 5 til 12 sett på å bli ferdig.
  4. Når styrkedelen var gjennomført fikk deltagerne beskjed om å gå 20 minutter på tredemølla.

Det oppsiktsvekkende med resultatet var at testpersonene i snitt reduserte beinets omkrets ved lysken med hele 3,2 cm akutt etter protokollen, og 2,4 cm ved kontrollmåling tre dager senere. Det er et kjent faktum at fettcellene våre består av endel vann, og de har altså med denne teknikken klart å både mobilisere vann og triglyserider (fett).

Vi er mildt sagt forbauset over både forskningsresultatet, og resultatene når vi har testet dette selv, og ser frem til videre forskning på fenomenet.

De fleste gym har maskinen som ble brukt i testen, og vi anbefaler virkelig at dere prøver dette selv hvis dere skal på trening i dag. Den vanndrivende effekten er påfallende, og resultatene blir raskt synlige.

Referanser

  1. Gwinup G, Chelvam R & Steinberg T (2012) Thickness of the subcutaneous fat and activity of underlying muscle. Ann Int Med. 74: 408-411.
  2. Olson AL (1997) Spot reduction of subcutaneous adipose tissue. Res Q. Oct; 39(3): 647-652.
  3. Roby FB (1983) Effect of exercise on regional subcutaneous fat accumulation. Res Q. 33: 273-278.

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter