Disse vaflene kan du spise både som brødmat, eller som et søtere alternativ til bakst.
Til 10 vaffelplater trenger du:
- 3 dl havremel
- 3 dl havregryn
- ½ ts salt
- ½ ts bakepulver
- 5 dl melk
- 4 egg
- 4 ss smør, smeltet
- Smør til steking
Ha de tørre ingrediensene i en bolle. Bland inn litt og litt melk. Tilsett egg og smeltet smør, og rør til du får en jevn blanding. La røren svelle i kjøleskapet i 15-20 minutter.
Ha litt smør eller Cooking Spray i et vaffeljern og stek til vaflene blir gylne.
Smakstilsetning
Hvis du ønsker ekstra smak på vaflene, kan du tilsette 1 ts kanel og 1 ts kardemomme i røren hvis du vil ha søtt pålegg til. Tilsett 1 ss oregano hvis du vil bruke vaflene mer som brødskive eller pizzabunn.
Tips til topping
- Ost og skinke
- Egg og røkelaks
- Brunost og syltetøy
- Fruktbiter og pisket krem
- Syltetøy