Oppskrift – hjemmelaget granola

Granola med naturell yoghurt eller kesam er perfekt som mellommåltid eller dessert på sensommeren.

Til 10 porsjoner granola trenger du:

  • 250 gram havregryn
  • 150 gram hakkete nøtter
  • 2 ss smør
  • 2 dl vann
  • 2 ss honning
  • 120 gram rosiner

Slik gjør du:

  1. Rør sammen havregryn og nøtter.
  2. Varm opp smøret til det smelter.
  3. Bland smeltet smør, vann og honning og rør inn i den tørre blandingen.
  4. Fordel dette på en stekeplate med bakepapir og sett midt i ovnen på 140 grader. Stek din granola i 50-60 minutter og rør i blandingen hvert tiende minutt, til den er gyllen.
  5. Ha i rosinene når din granola er ferdig og avkjølt, og oppbevar den i en lufttett beholder.

Kilde:

«Slik former du kroppen» av Silje Bjørnstad og Susanne Soydan, Cappelen Damm 2018.

Her finner du oppskrift på proteinrundstykker.

Besøk gjerne våre sponsorer og lær mer om sunn mat her hos Din Helsemat og husk å kjøpe dine tilskudd hos Proteinfabrikken.

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Epost

Del:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email