Dette er en frisk og sunn dessert som du kan kose deg med i sommervarmen!
Du trenger:
- 1 gelatinplate
- 1 dl kokosmelk
- 1 vaniljestang
- 1 dl yoghurt med vanilje- eller kokossmak
- 1 ts honning
- Biter av fersk mango og ananas
Slik gjør du:
- Legg gelatinen i litt kaldt vann. La stå i fem minutter, til gelatinen har blitt myk. Klem av vannet og ha gelatinplaten oppi en kjele sammen med kokosmelken.
- Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene, og ha både vaniljestangen og frøene oppi kjelen.
- Varm opp (men det skal ikke koke) til gelatinen har løst seg opp. Avkjøl så blandingen.
- Fjern vaniljestangen og tilsett yoghurt og honning.
- Fordel i to glass og sett kaldt i minst tre timer.
- Topp med fruktbiter like før servering.
Kilde:
«Slik former du kroppen» av Silje Bjørnstad og Susanne Soydan, Cappelen Damm 2018.