Varianter av havregrøt er populært hos den trenende delen av befolkningen. Havregryn er næringsrikt, fiberrikt og billig.
Ovnsbakt havregrøt kan, som den klassiske havregrøten, varieres i det uendelige. Her får du oppskriften på en av mine favoritter:
Til 1 porsjon trenger du
- 60 gram havregryn
- 1,5 dl melk
- 1 egg
- ½ eple
- 20 gram nøtter (hakkete)
- 30 gram rosiner
- 1 ts sukrin gold
- ½ ts vaniljepulver
- Kanel
- Salt
Slik gjør du
Bland egget og melken godt med havregryn og la røren stå og svelle mens du forbereder resten. Hakk nøtter og skjær eplet i små biter, og ha oppi røren. Rør inn sukrin gold, vaniljepulver, rosiner og ønsket mengde kanel, og eventuelt en liten klype salt. Spray eller smør en liten ildfast form med formfett og ha oppi røren. Stek grøten på 180 grader i cirka 20 minutter, eller til grøten har fått et gyllent lokk på toppen. Spis grøten som den er, eller med vaniljekesam og bær til.
TIPS: Tilsett en scoop med proteinpulver for å øke proteinmengden i havregrøten din!