Oppskrift: Ovnsbakt laks med grønnsaker

Laks er en god kilde til både protein og omega 3, og det er gunstig å spise fet fisk to til tre dager i uken. Denne oppskriften er perfekt hvis du er ute etter en god og lettvint laksemiddag!

Til to porsjoner trenger du:

  • 2 laksefileter (ca. 125 gram hver, opptint)
  • 1 gulrot
  • ½ purreløk
  • 2 ss smør
  • Salt
  • Pepper
  • Dill

Skrell gulroten og del den opp i skiver. Skjær opp den halve purreløken i ringer. Legg laksefiletene på hvert sitt flak aluminiumsfolie. Fordel gulrot og purreløk i de to pakkene, og topp med en smørklatt på hver av filetene. Dryss en liten klype salt og pepper over laksen, og strø over ønsket mengde dill.

Pakk sammen aluminiumsfolien og legg pakkene på et stekebrett som du plasserer midt i stekeovnen. Stek på 200 grader i 18-20 minutter.

Server med for eksempel kokte poteter og hjemmelaget tzaziki og nyt din ovnsbakte laks.

Kilde:

«Slik former du kroppen» av Silje Bjørnstad og Susanne Soydan, Cappelen Damm 2018.

Her finner du flere spennende oppskrifter!

Besøk gjerne våre sponsorer og lær mer om sunn mat her hos Din Helsemat og husk å kjøpe dine tilskudd hos Proteinfabrikken.

Fått med deg vår populære video/podcast med Andreas og Jon?

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter