Høsten er sesong for gresskar, men har du egentlig brukt det i matlaging noen gang?
Fruktkjøttet passer både i supper, bakst og puddinger, og får en mild, nøtteaktig og søt smak når det varmebehandles. Gresskar er rikt på kostfiber, vitamin A og kalium.
Prøv å lage denne suppen på en kald høstdag, så får du nok varmen i deg.
Til 2 porsjoner trenger du
- 600 gram gresskar
- 1 rødløk, gul løk eller 2 sjalottløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 rød chili
- 3 ss olivenolje
- 1 liter hønse- eller grønnsaksbuljong eller kraft
- 1 ts salt
- ½ ts pepper
- En neve fersk koriander
- ¼ ts allehånde
- Saften av en halv sitron
Slik gjør du
- Skrell gresskaret, ta ut frøene og del opp i biter.
- Finhakk løk, hvitløk og chili.
- Varm opp oljen og fres løk, hvitløk og chili til løken er myk og blank.
- Tilsett gresskarbitene og la de frese med i et par minutter.
- Hell over buljong og krydder og la det koke i ca. 20 minutter, eller til gresskaret er helt mørt.
- Hakk opp og rør inn fersk koriander.
- Bruk stavmikser eller hurtigmikser og mos suppen til den er glatt (men det gjør ikke noe hvis du vil la den være litt grov med biter i).
- Smak til med sitron, og topp suppen med et dryss tørkete gresskarkjerner.