Denne kaken er et sunnere alternativ til de vanlige julekakene og passer godt til både kaffe og gløgg nå i førjulstiden.
Du trenger
- 1 dl Sukrin gold
- 4 egg
- 3 dl mandelmel eller havremel
- 1 dl havregryn
- 3 dl kefir eller yoghurt naturell
- 100 gram smør
- 1 dl dadler skjært i små biter
- 1 dl tørket aprikos skjært i små biter
- 1 dl tranebær, rosiner eller korinter
- 1 dl hakkete nøtter (for eksempel valnøtter, hasselnøtter og mandler)
- 1 ts malt ingefær
- ½ ts malt nellik
- ½ ts malt muskatnøtt
- 1 ts kanel
- 1 klype salt
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
Slik gjør du
- Miks egg og Sukrin gold til det er godt blandet sammen.
- Rør inn kefir eller yoghurt.
- Smelt smør og tilsett i blandingen.
- Rør inn litt og litt av krydder, bakepulver, natron, mel og havregryn til det er blandet godt ut i røren.
- Tilsett hakket tørket frukt og nøtter og bland det godt inn.
- Stekes i en liten brødform eller i en rund kakeform på 180 grader i 40-50 minutter.
Oppbevares i kjøleskap eller fryser.
TIPS: Erstatt noe av melet med proteinpulver fra Proteinfabrikken for å øke proteinmengden i oppskriften.