Oppskrift: Sukkerfri julekake

Denne kaken er et sunnere alternativ til de vanlige julekakene og passer godt til både kaffe og gløgg nå i førjulstiden.

 Du trenger

  • 1 dl Sukrin gold
  • 4 egg
  • 3 dl mandelmel eller havremel
  • 1 dl havregryn
  • 3 dl kefir eller yoghurt naturell
  • 100 gram smør
  • 1 dl dadler skjært i små biter
  • 1 dl tørket aprikos skjært i små biter
  • 1 dl tranebær, rosiner eller korinter
  • 1 dl hakkete nøtter (for eksempel valnøtter, hasselnøtter og mandler)
  • 1 ts malt ingefær
  • ½ ts malt nellik
  • ½ ts malt muskatnøtt
  • 1 ts kanel
  • 1 klype salt
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron

Slik gjør du

  1. Miks egg og Sukrin gold til det er godt blandet sammen.
  2. Rør inn kefir eller yoghurt.
  3. Smelt smør og tilsett i blandingen.
  4. Rør inn litt og litt av krydder, bakepulver, natron, mel og havregryn til det er blandet godt ut i røren.
  5. Tilsett hakket tørket frukt og nøtter og bland det godt inn.
  6. Stekes i en liten brødform eller i en rund kakeform på 180 grader i 40-50 minutter.

Oppbevares i kjøleskap eller fryser.

TIPS: Erstatt noe av melet med proteinpulver fra Proteinfabrikken for å øke proteinmengden i oppskriften.

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter