Oslo Grand Prix 2018

Denne helgen var det duket for Oslo Grand Prix, som også i år arrangeres i Oslo Konserthus. Oslo Grand Prix er en konkurranse med lange tradisjoner, og hvert år er det en mengde deltagere som lar dette være årets første konkurranse.


INTERVJUER – BILDER – RESULTATER


I år var det hele 311 påmeldte atleter, fordelt på 35 klasser, som igjen ble fordelt på to dager.

Oslo Grand Prix 2018 er over, og konklusjonen er at for oss som har sittet i salen har dette gått bra.

Rett i underkant av 300 atleter har i løpet av to dager vist seg fra sin aller beste side. Alle har fått muligheten til å stråle noen minutter på scenen. For noen har dette helt klart gitt mersmak, andre har kjent på at dette kanskje var for tøft, og har en videre karriere på scenen til revurdering. Atter andre er helt klare på at de aldri mer skal dette, det var ikke verdt slitet. Noen er veldig lykkelige, andre er dypt og inderlig skuffa, kanskje til og med fly forbanna på det de føler er feil dømming. Uansett hva som tenkes og føles så synes alle vi i Team Iform.no at dere skal gi dere selv et mentalt klapp på skuldra og si at det var en pokker så god jobb dere gjorde. Vær stolte av dere selv. Tenk på alle de som alltid sier de skal «stille til høsten», men ikke gjør det. Dere har vært på scenen. Det er rått!

Og til alle dere som jobber for å gi alle disse atletene en god opplevelse, alle dere som dømmer, alle dere i sekretæriatet, alle dere i kulissene; dere er rå!

Med dette takker Iform.no for seg for denne gangen. Vi gleder oss allerede til å dekke høstens konkurranser med den beste videojournalisten, den beste skribenten, de beste fotografene og den beste livestreamen. Frem til da lover vi masse spennende og variert stoff på Iform.no


Vi går rett videre til Men’s Physique junior -178 cm. Her stiller syv gutter til start, så her blir det forbedømming. Litt kjedelig for den ene som ikke får være med til finalen, men slik er det nå en gang. Gutta er flinke og gjør jobben sin slik de skal.

Neste klasse er Men’s Physique Masters, altså klassen for menn over 40 år. Nils Harald Moe, dagens aller eldste deltager, stiller i bedre form enn han gjorde under Sandefjord Open, noe som skal godt gjøres for en så godt voksen mann. Også denne klassen har syv deltagere, så her er det også en som ikke får være med til finalen.

Junior -178 cm er nå klare for finalen, og Oskar Mitsza er førstemann ut i I-walk. Her går det kjapt og effektivt, med litt mindre vrikk og kniks enn jentene, så hele runda med I-walks er gjort unna på bare ettpar minutter. Men’s Physique junior +178 cm er klare for finalen, og også her går det hele kjapt og effektivt unna. Kanskje noen og enhver begynner å bli klare for at konkurransedagen skal bli over?

Flere av gutta vi har sett før i dag stiller i denne klassen også. Det er nemlig slik at om man er junior eller master så kan man stille i flere klasser, og det er en mulighet flere benytter seg av.

Master er siste klasse ut før premieutdeling. Mannfolka er fine der de gjør I-walkene sine, og spesielt Perodd Tessem ser ut til å stortrives på scenen. Når Henning ber dem gjøre en kvart vending til venstre blir det litt forvirring blant gutta, men de tar seg inn med en latter, og fullfører det de skal

Men’s Physique Junior -178 cm
1: Oskar Miszta – Porsgunn FBK
2: Allan Junior Kaleba – Kaliber KFK
3: Hakan Øskara – Team Real Fitness
4: Abdullah Almanea – Kaliber KFK
5: Vebjørn Nettum – Team24Fitness
6: Martin Myrvold – Kaliber KFK

Men’s Physique Junior +178 cm
1: Randy Osei-Tutu – Kaliber KFK
2: Thomas Joramo – Haralds Gym
3: Matias Sprenger – Kaliber KFK
4: Gustav Zachariassen – Haralds Gym
5: Markus Johannesen Solum – Team City 24/7
6: Henrik Dragsnes Jørgensen – Kaliber KFK

Men’s Physique Masters
1: Eirik Løland – Team Live Fit
2: Roger Raknes – Team First Class Fitness
3: Helge Jonassen – Team Invictus
4: Perodd Tessem – Kaliber KFK
5: Nils Kristian Vestengen – Craving4Training
6: Frode Flage Eriksen – Team First Class Fitness

Men’s Physique Junior Overall Randy Osei-Tutu – Kaliber KFK

Overall Men’s Physique
1: Regimantas Sinkevicius
2: Urus Ljiljak
3: Felipe Da Silva

I pausen snakket jeg med en av dommerne, og hun fortalte meg at i går hadde ADN og politiet vært på besøk backstage. De hadde snakket med utøvere og coache, og hadde i etterkant fortalt at de var veldig glade for å bli tatt så godt i mot. Hun fortalte meg videre at samarbeidet mellom NKF og politi/ADN er veldig godt, og at det gjør godt for miljøet.

Siste pause er nå over, og på scenen står men’s physique-gutta som er lavere enn 182 cm. Det er en jevnt god klasse som kjapt og uproblematisk går gjennom kvartvendinger før de blir sendt backstage fram til finalen. De følges opp av gutta over 182 cm, en klasse som består av hele 15 atleter. Når Matias Sprenger fra Kaliber KFK blir ropt ut, ropes det høyt på raden bak meg. Rett etterpå bøyer en mann seg over og ber om unnskyldning; «Det er gutten min, sjø» sier han med et stolt smil. Matias blir kalt ut i første sammenligning, så det kan jo love bra for en finaleplass i hvertfall.

-182 cm-gutta er tilbake på scenen, denne gangen for finale med I-walk og obligatoriske kvartvendinger. Det blir straks litt mer fres over I-walk når folket i lydboksen velger musikk med litt fart i. Vi ser gutta byr på litt mer av seg selv enn det de gjør når musikken er soft. Det trengs nå når dagen begynner å gå mot slutten, og de fleste er litt slitne.

Så er det gutta over 182 cm, og pappaen bak meg er spent. Kommer gutten på scenen? Det eksploderer på raden bak meg når han kommer ut og gjør I-walken sin, og jeg kjenner det er godt når pappahjerter får være litt ekstra stolte. Samtidig slår det meg hvorfor det mangler traps i bygger -og fitnessverdenen; de trenger jo ikke gå med tung yoke, så de trenger ikke den ekstra polstringen.

Men’s Physique -182 cm
1: Urus Ljiljak – Haralds Gym
2: Randy Osei-Tutu – Kaliber KFK
3: Anders Klutorp – Colosseum KK
4: Joachim Halvorsen – Haralds Gym
5: Ron Daniel Pedersen – Partner Fitness Team
6: Eiving Slaatto – Haralds Gym

Men’s Physique +182 m
1: Matias Sprenger – Kaliber KFK
2: Thomas Joramo – Haralds Gym
3: Eirik Løland – Team Live Fit
4: Emestas Svedkauskas – Team Toppform
5: Ken Eriksen – Haralds Gym
6: Erik Mathiesen – Partner Fitness Team

Pausen er over, publikum er tilbake i salen, og på scenen stå gutta i men’s physique -170 cm. Det er forbedømming i denne klassen, så gutta gjør nå sine kvartvendinger på scenen.

Dommerne vurderer og bedømmer, og tre stykk blir hentet fram til sammenligning. Nye kvartvendinger gjøres til tilrop fra publikum. Etter noen sammenligninger er dommerne fornøyd, og gutta blir sendt bak scenen mens klassen opp til 173 cm blir ropt ut.

I denne klassen stiller 10 shortskledde unge menn, fem og fem bli hentet ut til sammenligning og mens det skjer ropes og heies det fra publikum. Ei ung dame rundt fire år, pyntet med sin fineste tiara, roper på sin favoritt på scenen, og på scenen smiles det. Det er tydelig dette ikke er en enkel klasse å skulle finne de seks beste i, for her kalles det stadig fram til nye sammenligninger.

Neste klasse er men’s physique -176 cm. I denne klassen stiller 8 utøvere. De første sammenligningene blir gjort, og mens dommerne bestemmer seg for hvilke tre de vil ha ut først ropes et nummer fra salen. Den stakkars utøveren med det nummeret var sikker på at han ble kalt frem, så han går ut på scenen, setter posering og smiler fornøyd. Kompisen som ropte nummeret hans sank litt ned i stolen da utøveren ble sendt tilbake til lineup …

Dommerne er fornøyd og sender klassen bak scenen igjen, og det er klart for finalen i -170 cm. Seks gutter skal gjøre sine I-walks og obligatoriske kvartvendinger før de igjen sendes bak scenen. Etter dem er det gutta opp til 173 cm som skal gjøre sine I-walks og obligatoriske poseringer. -«Nydelig Daniel» roper den lille prinsessen bak meg, og Daniel smiler stort.

Så er gutta som er lavere enn 176 cm. Som i alle mens bikini-klasser skal det selvsagt også gjøres I-walks og obligatoriske poseringer. Gutta gjør som de har trent på, fansen blant publikum jubler, coacher nikker fornøyd og kommer med små tilrop om å stramme ditt og stramme datt, og gutta gjør stort sett som de får beskjed om.

Gutta under 179 cm er på scenen, og i denne klassen har faktisk to av fem utøvere trent leggene sine. Den som umiddelbart skiller seg ut er Jørn Alexander Rønåsen fra Team Elite. Han har en jevn og pen fysikk, og jeg er nesten villig til å sette penger på at han tar seieren i denne klassen.

Men’s Physique -170 cm:
1: Dany Espinoza – Haralds Gym
2: Truls Krogh Johansen – Colosseum KK
3: Mohammad Behesthi – Team24Fitness
4: Abdullah Almanea – Kaliber KFK
5: Vebjørn Nettum – Team24Fitness
6: Philip Kvam – Haralds Gym

Men’s Physique -173 cm:
1: Regimantas Sinkevicius – Lithuania
2: Ronnaphum Angkaew – Team24Fitness
3: Allan Junior Kaleba – Kaliber KFK
4: Gabriel Andre Tapia – Haralds Gym
5: Robert Alexander Berg – Team24Fitness
6: Martin Palm – Team City24/7

Men’s Physique -176 cm
1: Kristoffer Henæs – Team Invictus
2: Petter Kvernberg – Kaliber KFK
3: Oskar Miszta – Porsgrunn FBK
4: Daniel Ek – Team Next Level
5: Sigurd Steen – Kaliber KFK
6: Michael Hegstad – Team Invictus

Men’s Physique -179 cm
1: Felipe Da Silva – Haralds Gym
2: Jørn Alexander Rønåsen – Team Elite
3: Tor-Ove Myhre Møllevik – Kaliber KFK
4: Kristian Weiskopf – Team Toppform
5: Ole Marius Hoff – Team First Class Fitness

Etter pausen er bodyfitness -163 cm første klasse på scenen.

9 flotte jenter glitrer på scenen, og Henning leder dem som alltid rundt i sammenligningsrunder og kvartvendinger. Hanne Lulu Holst fra Team Toppform har dagens så langt største heiagjeng i salen, noe som høres. Jeg digger at det er liv i salen, og det ser vi tydelig at jentene også gjør.

Neste klasse er bodyfitness -168 cm. I denne klassen stiller 11 vakre kvinner. Ei av de islandske jentene peker seg spesielt ut i positiv retning, mens ei av de norske kanskje burde fått litt mer poseringshjelp før hun entret scenen. Synnøve Birgitte Belden ser meget bra ut, og hun viser tydelig at dette har hun gjort mange ganger før. Publikum kommer med oppmuntrende tilrop til dem mens de gjør sine kvartvendinger, det jubles og klappes. Etter alle sammenligninger sendes jentene backstage mens klassen +168 cm blir ropt ut på scenen.

I denne klassen er det ni jenter som stiller til start. Også i denne klassen vil jeg påstå at topp og bunnplassering er lett å finne, mens det bør være vanskeligere å plassere dem i midten. Etter ettpar sammenligninger er jentene klar til å bli sendt backstage for å vente på finalen.

Så er vi klare for finalene i disse tre klassene, og først ut er -163 cm. Jentene rocker sine I-walks, og igjen er publikum jublende med. Salen har blitt fylt opp i løpet av dagen, fra å være nesten tom ved start til godt over halvfull nå. Umiddelbart er -168-jentene på scenen, og her snakker vi om å eie scenen! Her gjøres I-walks med mengder av selvtillit. Det er herlig å se!

Siste klasse ut i denne bolken er +168 cm, og jentene gjør sine I-walks til jubel fra publikum. Henning Jensen følger dem ut til obligatoriske poseringer og sammenligningsrunder, og jenten stråler.

Bodyfitness -163 cm
1:
2:
3:
4:
5: Marie Vagstad
6: May Linn Fagerbækk Engervik

Bodyfitness – 168 cm
1:
2:
3:
4:
5:
6:

Bodyfitness +168 cm
1: Indre Baleviciute – Lithuania
2: Monica Dale Clausen – Team24Fitness
3: Tina Stranden – Atlas Fitness Team
4: Mathilde Lyngholm – Team24Fitness
5: Sigrun Westlie Kristoffersen – Kaliber KFK
6: Connie Holm – Atlas Fitness Team

Før neste pause er det bodyfitness junior og masters som skal på scenen. Siden noen av jentene i juniorklassen nettopp har vært på scenen, så er det masters som skal utpå først. Dette er en klasse med 11 vakre kvinner over 35 år, og også flere av disse har vi sett på scenen før i dag. Jentene kjøres som alltid gjennom sine kvartvendinger og sammenligninger før dommerne er fornøyde, og sender dem backstage for å vente mens juniorklassen gjør sitt.

I junirklassen er det fem nydelige jenter rocker I-walken og kjører sine obligatoriske kvartvendinger med den største selvfølgelighet til stor jubel fra publikum.

Så er det de flotte voksne damene sin tur til å vise fram sine I-walks for siste gang i dag. De er trygge og flotte i sin fremføring

Bodyfitness Junior:
1: Bergrós Kristjansdottir – Iceland
2: Julie Siljan – Team X-ellent
3: Sigun Westlie Kristoffersen – Kaliber KFK
4: Emma Kristensen – Team X-ellent
5: Sigid Skjelstad – Team24Fitness

Bodyfitness Master:
1: Linda Cedell – Team24Fitness
2: Riina Kivikoski – Finland
3: Monica Dale Clausen – Team24Fitness
4: Synnøve Birgitte Belden – Team24Fitness
5: Tina Stranden – Atlas Fitness Team
6: Linda Backlund – Finland

Overall: Indre Baleviciute – Lithuania

Vi er i gang med dag 2 av Oslo Grand Prix 2018, og Oslo Konserthus er knapt halvfullt.

På scenen ønsker Ove Bekkevold velkommen, og ettpar minutter seinere er dagens første utøver på scenen. Merete Sørensen fra Team Elite er eneste utøver i Women’s Physique. Hun gjør sine obligatoriske poseringer og sitt friprogram mens hun virker litt uengasjert. Vi i Team Iform.no er skjønt enige i at det ikke er det minste rart; hun er flott og hadde fortjent å stråle sammen med andre flotte kvinner på scenen.

Women’s Physique:
1: Merete Sørensen – Team Elite

Neste klasse ut er bodybuilding -80 kg. I denne klassen er det seks utøvere, og her har vi alt fra ikke så bra til knallbra. I denne klassen – samt de resterende byggerklassene – stiller Litauen med noen meget gode utøvere, og jeg må si at jeg er ganske sikker på at klassevinner er fra Litauen. Gutta gjør sine obligatoriske poseringer, sin posedown og sine friprogram slik de skal, og blir så sendt backstage mens gutta i +80 går på scenen.

I denne klassen er det tre utøvere, og når de entrer scenen hører man det «oies» blant publikum. Dette er store gutter, både de to litauerne og den norske utøveren. Det synes også at alle tre er vant til å være på scenen, og at de trives med det de gjør, for her poseres det med et smil og stor selvtillit. Det er godt å se.

Bodybuilding -80 kg
1: Arunas Vaiksnoras – Lithuania
2: Joakim Rafoss – Team X-ellent
3: Giedrius Zemaitis – Lithuania
4: Mohamed Osman – Haralds Gym
5: Gøran Alvaro Forsberg – Team First Class Fitness
6: Diego Larsen – Teamjegliker

Bodybuilding +80 kg
1: Tomas Bendoraitis – Lithuania
2: Piotr Senvcencko – Lithuania
3: Axel Steffensen – Haralds Gym

Når disse to klassene er ferdige, er det bodybuilding junior og bodybuilding masters som står på programmet. I junior er det kun en utøver, så for å slippe å stå på scenen alene får han stille sammen med herremennene i masters. Han dømmes selvsagt separat.
Tilsammen utgjør disse tre en morsom klasse. Tor Benny Hansen er klassens eldste med sine 57 år, mens Jon Anders Hovland i junior er under 23 år. Det er flotte, fulle fysikker på alle tre, og gutter som dette gjør at kroppsbygging fortsatt er undertegnedes favorittklasse.

Obligatoriske poseringer, posedown og friprogram kjøres kjapt og elegant, og så sendes gutta backstage frem til premieutdeling.

Bodybuilding junior:
Jon Anders Hovland – Haralds Gym

Bodybuilder Master:
1: Arunas Vaiksnoras – Lithuania
2: Tor Benny Hansen – Haralds Gym

Overall:
Tomas Bendoraitis – Lithuania

LØRDAG

Bikini Fitness 

[RoyalSlider Error] Incorrect RoyalSlider ID in shortcode or problem with query.

Før juniorene skal på scenen, så elimineres det utøvere i Master Bikini fitness, for å få klassen ned til 15 utøvere. I denne klassen er det mer muskler enn i de fleste andre, og betraktelig mer kjøpepupp også. Enkelte kunne nok med fordel hatt litt mindre størrelse på innleggene, men offseason så er det nok mer perfekt. Tror ingen har så mye lagt inn at dommerene trekker dem ned pga det. Det ble et par uavgjortresultater i utstemmingen, så det dukes også for en omkamp på scenen, hvor 3 av 4 skal velges INN i klassen. Jevnt altså!

Bikini Fitness junior -166

Denne klassen har utøvere som er yngre enn 23 år, og altså lavere enn 166cm. Her ser vi igjen flere utøvere som har stilt i seniorklassene også. Michelle Clausen er en av disse, og ser ut til å ha blitt litt hardere den siste timen. Michelle er datteren til Monica Clausen som stiller i Bodyfitness imorgen.

Michelle ut i første sammenligning mot 4 andre bra utøvere.

Finaleresultater:
1. Bettina Bjørnå
2. Pernille Lindseth
3. Christine Holmen
4. Michelle Dale Clausen
5. Maria Skau
6. Elise Bekkevold

Bikini Fitness Junior +166cm

En klasse med store høydeforskjeller, store forskjeller i hardhet og kroppsbygning. Mye bra bein på scenen! Vi holder en knapp på Amalie Fossland.

Finaleresultater:
1. Amalie Fossland
2. Iselin Andersen
3. Vilde Holmen
4. Tone-Maud Botten
5. Mariann Ryvold
6. Alexandra Paar

Topp 3 fra Topp Form, og nå er undertegnede døv på ene øret, fordi mammaen til Amalie Fossland satt rett bak her… Elegant vinner! Overall Junior, som skal møte seniorene i overallen, ble: Bettina Bjørnå

Bikini Fitness master

I denne klassen stiller utøvere eldre enn 35år. Man ser tydelig at det her er mer muskler enn i de yngre klassene. Blir en hard kamp om pallen for disse damene. Det er en klasse uten høydefordeling, så damene varierer stort i høyde. Gjør bedømmingen ekstra vanskelig. Rå fysikk på klassens laveste Heidi fra Kaliber. Likevel tror vi klasseseieren går til Johanna fra Finland. Spennende!

Finaleresultater:
1. Nina Olsen
2. Kine Sæter
3. Johanna Guessous
4. Tuuli Jürgens, Estland
5. Karina Jensen
6. Camilla Motrø

Overallvinner Bikini Fitness og vinner av IFBB elite PROFFKORT ble: Nina Olsen!!

Iform superteam logger av fra Oslo Konserthus, men er tilbake imorgen 10.00

Da er det på tide med et par elimineringsrunder slik at alle klassene har 15 eller færre utøvere. Årsaken til at det er 15 pr klasse, er fordi Jon Klasbu som er vår stevnefotograf ikke greier knipse flere utøvere pr klasse ???? #fakenews… Jon driver www.fotomaskin.no gjennom sitt firma Cando Media, og tar eminente bilder både for iform.no og utøvere som ønsker å kjøpe bilder av seg selv fra konkurransen.

Disse elimineringsrundene var tøffe. Jevne utøvere gjør det vanskelig, og det er ikke et valg dommerene kan ta lett på. Alle utøvere skal plasseres så korrekt som mulig, ikke bare er det viktig å finne riktig vinner, men hver eneste plassering skal det være konsensus om.

Bikini Fitness -169

Full klasse, med 15 flotte atleter. Kanskje dagens sålangt best gjennomtrente klasse. Her blir det en grei jobb å finne topp 6, men å skulle kåre selve vinneren ser vi for oss blir en hardere oppgave. Vi holder en knapp på Johanna fra Finland.

Finaleresultater:
1. Johanna Guessous, Finland
2. Emily Monrad, Kaliber
3. Susanne Meling, Club athletic
4. Christine Langøen, team live fit
5. Grete Bakken, team toppform
6. Alexandra Paar, Lewel Ultimate

Bikini Fitness -172

Flott klasse med 9 utøvere. Amalie og Tiril ser kanskje hakket hvassere ut enn resten. Kommer litt an på hva dommerene ser etter, men det blir jevnt!

Finaleresultater:
1. Asta Kocenaite, Litauen
2. Iselin Andersen
3. Tiril Sundkjer
4. Amalie Fossland
5. Marit Bjella
6. Caroline Dale

Bikini Fitness +172

Den høyeste klassen ser ut til å holde jevnt høyt nivå. Team toppform prøver å ta seieren ved å ha nesten halvparten av utøverene, men også her blir kampen hard. Både Estland, Island og Kaliber Gym stiller sterkt! Det virker som det også her er atleter som gjerne kunne trent et år til før de velger å stille på scenen. Det er ikke nok å bare være slanke og ansiktspene. Her bør det syns at man også har lagt inn timer på trening.

Finaleresultater:
1. Ida Johansen
2. Merike Kumari, Estland
3. Vilde Holmen
4. Tone-Maud Botten
5. Frida Moi
6. Martine Nordbak

Snart skal juniorjentene på scenen. Følg med!

Bikini Fitness -160

En flott klasse, med utøvere fra flere av de mest meritterte klubbene. Her er Kaliber og 24 Fitness sammen med både nyere klubber og Team Toppform. Linda Steine fra Team Uno ser veldig bra ut – men hun er ikke alene. Hun ble kalt ut i første sammenligning,noe som er et bra tegn.

Finalen:
1. Bettina Bjørnå, First Class Fitness
2. Kristin Gjerde, First Class Fitness
3. Trude Eriksen, Kaliber
4. Linda Steine, Team Uno
5. Tina Gregersen, 24 Fitness
6. Olaug Trovåg, Team Live Fit

Bikini Fitness -162

Denne klassen virker faktisk litt mindre muskulløse og «tynnere». En utenlandsk utøver, resten norske. Her greier ikke undertegnede å finne en så klar «topp 3» som i forrige klasse. Første sammenligning gjorde oss heller ikke veldig mye smartere – denne klassen blir vanskelig/jevn å dømme. Ingen her vil vinne Overall, er det eneste tipset vi kommer med.

Finalen:
1. Kine Sæter, Invictus
2. Christine Holmen, Fit2gether
3. Pernille Lindseth, LiveFit
4. Linda Ås, Level Ultimates
5. Amilie Henriksen, Kaliber Gym
6. Line Walstad, Toppform

Bikini Fitness -164

Der er vi tilbake til mer muskler igjen! Kristine fra Kaliber og Karina fra Toppform ser veldig bra ut. Det samme gjør Uma og Michelle fra 24 Fitness. Karina, Uma og Michelle ut i første sammenligning! Tror denne klassen går til 24 fitness – Uma eller Michelle.

Finalen:
1. Jenny Wallin, Sverige
2. Michelle Claussen, 24Fitness
3. Uma Sckanke, 24Fitness
4. Karina Jensen, Toppform
5. Karianne Ramberg, Lewel Ultimates
6. Kristine Hugvik, Kaliber Gym

Bikini Fitness -166

Variert klasse – Sandra fra Kaliber ser veldig bra ut. Samme gjør Elise og Maria. Sandra ut i første sammenligning. Her er det flere bra «rammer» og linjer. Det virker likevel som om det bare er et fåtall som leverer hele pakken, med muskler, definisjon, stil og utstråling.

Finalen:
1. Nina Olsen, Fit2gether
2. Sandra Børstad, Kaliber
3. Katarzyna Scymczak, Haralds gym
4. Tuuli Jürgens, Estland
5. Elise Bekkevold, Level Ultimates
6. Cecilie Holm, Toppform

 

Det er en vakker lørdag formiddag i Oslo, og på vei til Oslo Konserthus møter vi flere atleter på vei mot dagens konkurranse. Noen smiler gjenkjennende, mens andre ser ut til å vandre i sin egen lille boble. Det er ikke så rart, for om ikke mange timene skal de stråle på scenen – noe de har jobbet for i måneder nå.

Ganske nøyaktig klokken 10.00 ønsker konfransier Ole Bekkevold velkommen til årets konkurranse, presenterer dommerne og ikke mange minuttene seinere er første klasse i gang. Wellness er en ny klasse, hvor utøverne skal være en plass mellom bikinifitness og bodyfitness. Syv jenter stiller til start, seks av disse får gå videre til finalen hvor de skal gå gjennom den obligatoriske I-walken. Jentene er vakre og høster både applaus og tilrop fra salen. Anne Line Kvernmo fra Team Uno stiller med usedvanlig bra bein og rumpe, kanskje noe av det aller beste vi noen gang har sett.

Mens vi venter på premieutdeling snakker Ove med president i NKF, Tone Opheim. Hun forteller at Oslo Grand Prix har blitt oppgradert til å bli et pro card-stevne. Det vil si at det i løpet av dagen vil deles ut to pro card. Det skal bli spennende å se hvem det blir.

Restultatlise Wellness:

1: Anne Line Kvernmo – Team Uno
2: Goda Randakeviciute – Lithuania
3: Lovisa Stenman – Sweden
4: Luna Emilia Salehipour – Team24Fitness
5: Monika Rudyte – Lithuania
6: Anja Hole – Club Athletic

Classic Bodybuilding

Neste klasse ut er Classic Bodybuilding. Som i alle klasser er det også her kun 6 som kommer til finalen, så i klassen +180 cm kjøres det forbedømming. I denne klassen er det åtte som stiller til start, så her kjøres det sammenligninger i de obligatoriske poseringene. Engasjementet i salen er bra til å være så tidlig på dagen, og gutta ser ut til å trives på scenen.

De resterende fire klassene i CBB har seks utøvere eller færre, så disse klassene går rett til finale. Første klasse ut er gutta opp til 175 cm, og her er det tre utøvere som stiller. Samtlige setter poseringene fint, og alle tre ser ut til å kose seg på scenen. Etter et minutts posedown er det på tide med friprogram. Bjørn Steinar Schau er førstemann ut. Han gjør et helt greit friprogram, med fine og klare poseringer. Så er det Hadi Hadishima fra Team Elite sin tur. Han har valgt klassisk musikk til sitt program, og poserer pent til dette. Sistemann ut er Sharif Alikhan. Han stiller for Team24Fitness, og teamleder Tommi Thorvildsen sitter i salen og følger nøye med på det han gjør. Sharif ser ut til å trives på scenen.

Neste klasse er gutta inntil 180 cm, og i denne klassen stiller 5 utøvere. Roger Holsether fra Team24Fitness ser ut til å kose seg på scenen der han smiler og ler. Om det er Henning Jensen han ler av, der han prøver å flytte på litauiske utøvere som ikke helt skjønner hva som blir sagt, eller om han generelt trives vet man ikke, men det gjør godt å se ekte smil på scenen.

Etter et lite minutts pause er det på tide med en ny runde med friposeringer. Øystein Oftedal fra Team City24/7 er førstemann ut,. og han gjør et fint program. Så er det Roger Holsether sin tur, og også han gjør et fint program. Tredjemann ut kommer fra Litauen. Han setter poseringene klokkerent, og får bra applaus fra publikum når han er ferdig. Neste posør heter Jurijus og kommer fra Litauen. Han har helt klart valgt dagens kuleste poseringsmusikk, og han ser virkelig ut til å trives der han holder på. Terje Dokken stiller til Disturbeds Sound of Silence, noe som krever klokkerene poseringer. Han kan også skilte med dagens så langt beste legger – noe som igjen får Iform.no sin utskremte skribent til å fundere på hvorfor det er så mange tynne legger å se på scenen.

Så er gutta over 180 cm på scenen igjen. De kjører lett gjennom de obligatoriske poseringene, før de shower seg gjennom et minutts posedown. Når det er gjort, er det friposeringer igjen. Sigvar Garfors er førstemann ut, som har valgt seg dramatisk musikk å posere til. Han setter klare og fine poseringer, og ser fornøyd ut. Nestemann ut er flotte Dawsom Hamilton, og det finnes ingen tvil om at han trives på scenen. Musikkvalget hans var deilig sensuelt, og passet til friprogrammet hans. Så er det Adrian Naustbakk fra Kaliber KFK sin tur, som byr på et enkelt og fint friprogram. Så er det Erik Widlund sin tur, og på ham synes det at han har vært på scenen før. Han liker det han gjør, setter klare og fine poseringer og gjør i det hele tatt en fin figur. Etter ham er det David Ewald som skal dele magien sin med publikum, før Mats Edvardsen fra Kaliber KFK avslutter klassen med dagens klareste poseringer.

Så er det premieutdeling for de tre første klassene.

Classic Bodybuilding -175 cm

1: Bjørn Steinar Schau – Team Fit2Gether
2: Sharif Alikhan – Team24Fitness
3: Hadi Hadishima – Team Elite

Classic Bodybuilding -180 cm

1: Deividas Guzys – Lithuania
2: Jurijus Perevezencevas – Lithuania
3: Roger Holsether – Team24Fitness
4: Øystein Oftedal – Team City24/7
5: Terje Dokken – Team24Fitness

Classic Bodybuilding +180 cm

1: Erik Widlund – Team24Fitness
2: Sigvar Garfors – Team Toppform
3: Mats Edvartsen – Kaliber KFK
4: Dawson Hamilton – Partner Fitness Team
5: David Ewald – Shape&Fitness Club
6: Hans Marius Skålhavn – Team Invictus

Så er det unggutta sin tur. Alle tre på scenen er under 23 år, og alle tre stiller for Kaliber KFK. Fitnessmiljøet oppe i Trønderhovedstaden er helt klart voksende, og folka på Kaliber gjør en god rekrutteringsjobb. De obligatoriske poseringene blir satt fint før de hiver seg ut i et minutts posedown. Når det er gjort er det friprogram, og det skal bli spennende å se. Tross alt er de ikke veldig drevne i gamet enda …

Førstemann ut er Marius Øien, og fanklubben hans sitter rett ved siden av meg. De heier mens Marius gjør det han skal, og han gjør det slettes ikke galt. Så er det Adrian Naustbakk sin tur, og han starter programmet sitt med en klassisk posering, før han elegant går videre. Det synes at Kaliber har gode poseringslærere, noe også sistemann ut – Morten Sagvold – viser. Kan det være Håvard Huse som skal ha æren, tro?

Så er det de voksne guttas tur, og her er det ettpar kjente navn som stiller. Ole Morten Dragseth har vært på scenen mange ganger før, noe som synes på poseringene hans. Dawson Hamilton, som også stilte i +180 cm, stiller også i mastersklassen. Totalt er de fire flotte utøvere som stiller, og vi gleder oss til å se friprogrammene deres.

Først ut er Terje Dokken, som også stilte i -180 cm. Han poserer scenevant og ser bra ut der han står. Hadi Hadishima entrer scenen med et smil, og gjør dagens andre friprogram. Det satt kanskje litt bedre nå enn det gjorde for noen minutter siden, og kanskje det har påvirkning på resultatet. Så er det Ole Morten Dragseth sin tur. Han poserer klokkerent, og løper lykkelig av scenen. Den observante leser har sett på Instagram at Ole Morten drømmer om kake for tiden, så noe sier meg at det venter på ham backstage. Dawson Hamilton entrer scenen til «I want it all, and I want it now». Kanskje en måte å få dommerne til å skjønne at han fortjener bedre enn en fjerdeplass?

Så er det premieutdeling for de to siste klassene.

Classic Bodybuilding Junior:

1: Adrian Naustbakk – Kaliber KFK
2: Marius Øien – Kaliber KFK
3: Morten Sagvold – Kaliber KFK

Classic Bodybuilding Master

1: Ole Morten Dragseth – Team24Fitness
2: Dawson Hamilton – Partner Fitnessteam
3: Hadi Hadishima – Team Elite
4: Terje Dokken – Team24Fitness

Det nest siste som skjer før dagens første pause er overall i classic bodybuilding. I denne stiller alle fem klassevinnerne, og nå er det om å gjøre å vise seg fram fra sin aller beste side slik at dommerne finner ut hvem som er vårens aller beste classic bodybuilder. Det er fem flotte fyrer som kjører et minutts posedown før de får lov til å løpe backstage for å få seg noe å drikke.

Overall Classic Bodybuilding:

ERIK WIDLUND – Team24Fitness

Siste post før pausen er landslagsuttak,og her er det fem utøvere som stiller på scenen. Alle har plassert seg topp to i sin klasse, og alle har lyst til å bli tatt ut til landslaget. De kjøres gjennom obligatoriske poseringer og et minutts posedown før dommerne er har sett så mye at de vet hvem de synes skal representere Norge i årets utenlandske konkurranser. Erik Widlund er direkte kvalifisert til landslaget som overallvinner.

Landslagsuttatte i Classic Bodybuilding er;

  • Mats Edvartsen
  • Bjørn Steinar Schau
  • Ole Morten Dragseth
  • Erik Widlund


BILDER OG INTERVJUER FRA INNVEIING (fredag)

 

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter