WEB-TV: På trening med IFBB ELITE PRO Marte Lian

Marte fra Trondheim har mange gode meritter, i 2018 fikk hun proffkortet. Vi har blitt med henne på trening.

Navn: Marte Lian
Alder: 34
Vekt On ca 52 Off 59-60
Bosted: Trondheim
Yrke: Bilklargjører
Instagram: martelian_ifbb.elitepro

Meritter: 

  • 2016 ble det en 4 plass i kaliber open og en 6 plass i OGP
  • 2017: 1 plass i Sandefjord og en 5 plass i OGP
  • 2018: 1 plass i NM pluss overall. 1 plass i Nordic cup i Finland pluss at jeg vant elite pro kortet. Så fikk jeg en 3 plass i VM

Hvem er Marte:

Jeg er 34 år gammel, bor i Trondheim sammen sønnen min på 7 år. Jeg jobber på RSA BIL som bilklargjører. Ellers så er jeg veldig glad i å reise, trene å være med venner. Har å en stor lidenskap til og lage mat, så jeg bruker mye tid på kjøkkenet.

Tidlige har du holdt på med løping, men hvordan kom det seg at du begynte å trene med vekter?

Grunnen til at jeg sluttet med å løpe var fordi jeg fikk vondt i kneet.  Jeg har trent styrke sammen med løpingen hele veien, men når kneet mitt ble dårlig så gikk jeg over til å trene mer styrke.

Hvordan ser treningsopplegget dit ut?

Jeg bytter i mellom supersett å tunge økter. Kjører mine oppsett i ca 2-3 måneder før jeg setter opp nytt program.

Ifjor når du vant ditt proffkort så var du i en helt sinnssyk bra form. Fortell litt om hvordan du klarte å få til den deffen?

Er vel mye genetisk med å komme i en så god form, pluss at jeg går 100% inn når jeg går på diett.  Å så har jeg en teori på at, når man er på off season så må man spise litt hva man vil når man vil, å ikke holde seg fast i en streng diett, for jeg tror at kroppen ikke er så mottagelige med en on season diett om man er streng med seg selv hele året rundt. Men det er vel individuelt fra person til person .

Hvordan ser ditt kosthold ut off season respektive under oppkjøring til konkurranse?

Jeg har ett relativt sunt kosthold off season som består av alt ifra pizza til fiskeboller i hvit saus.  Spiser rett å slett helt vanlig mat som alle gjør, men helt klart så passer jeg på å få i meg rett mengde av protein, fett å karb, om ikke blir det lite muskler. Men jeg unner meg noe godt når jeg har lyst på det, uavhengig om det er helg eller ikke.

On season spiser mye kylling, karbonadedeig, ris, grønnsaker o.s.v

Hva er dine fremtids-mål?

Målet mitt i fremtiden er vel å gjøre det best mulig i proligaen.

Din største støttespiller er hvem og hvorfor?

Mine største støttespillere er Tone Oppheim å Øystein Lillesand.  Øystein er min gamle coach, som har vært der fra dag en. Han motiverer meg å støtter meg, er der alltid for meg.  Kunne aldri vært foruten han.

Tone er bare ett helt fantastisk menneske som jeg blir veldig inspirert av. Hun motiverer meg på alle mulige måter, støtter meg, hjelper meg, oppmuntrer meg når ting er litt tøffe.

Hun og Øystein gir veldig mye av seg selv som betyr mye for meg når det kommer til denne sporten.

Stikkord:       

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter