WEB-TV: På trening med IFBB Men`s physique athlete Marius Gangmark

Fra Athletic Fitness til Men’s Physique

Sist gang vi så Marius på scenen var i 2012, da stilte han i Athletic Fitness. Om en ukes tid skal han konkurrere igjen, da i Men’s Physique på Sandefjord Open.

Alder:
30
Høyde: 181 cm
Vekt On/Off: 80 kg on, ca 93 off
Bosted: Oslo
Yrke: Trikkefører
Klubb: Team Toppform
Instagram: Flisamarius
Sponsor: Gomaxnutrition, Spalounge Lillestrøm, Npure Omega3

Meritter:

  • 11 plass AF Norway Open 2012
  • 12 plass i NM
  • Norgesmester med 4 forskjellige aldersbestemte lag i fotball med Vålerenga
  • 4 plass i NM i bordtennis
  • 2 plass i NM i streetbasket
  • Norgesmester i amerikansk fotball (Vålerenga Trolls) og representert alderbestemte landslag i fotball

Fortell litt om deg selv, hvem er Marius?

Jeg er 30 år gammel født og oppvokst i Oslo. Jeg har drevet med alt mulig av idrett i alle år fra jeg var 5 år gammel. I 2009 la jeg all annen idrett til side, og ble bitt av fitnessbasillen, som er min store lidenskap.

Jeg er coach og utøver i Team Toppform, og har vært med i klubben siden det ble startet.

Jeg er utdannet personlig trener, men jobber i dag som trikkefører for sporveiene, og har PT yrket litt på si.

Kort fortalt, er jeg en person som alltid har mange baller i luften og alltid mange prosjekter gående på en gang, og har vanskelig for å si nei til ting.

Hvor lenge har du trent med vekter?

Jeg startet da jeg var 15 år gammel, på Skullerud Sportssenter, men det var først 3 år senere at jeg virkelig begynte å forstå trening, etter at jeg byttet til Toppform Treningssenter på Helsfyr.

Du debuterte i Athletic Fitness i 2012 og nå blir det Men’s Physique du skal konkurrere i. Har det vært planen hele veien og hvorfor akkurat den klassen?

Vel, først å fremst er det vel fordi man ikke har noe valg lenger, ettersom AF ikke er en gren lenger. Men ja selvfølgelig, målet har alltid vært å komme seg videre fra den klassen og over i noe større.

Jeg føler egentlig at det er kroppen din som bestemmer klasse for deg, og ikke noe du selv bestemmer. Sånn jeg er nå, så er Men’ Physique riktig klasse for meg, men jeg ønsker jo å bygge mer masse, og da vil nok Classic Bodybuilding bli neste steg videre. Men man må være bra nok for det.

Hvordan ser kostholdet ut en vanlig dag under dietten respektive off season?

Jeg spiser den samme maten on og off season, bare større mengder når jeg er off, og jeg kan unne meg det jeg evt ønsker. Men jeg prøver å skeie ut minst mulig fordi jeg er en «alt eller ingenting» person. Hvis jeg først unner meg noe, så stopper jeg ikke.

Den største forskjellen er kanskje melkeprodukter som jeg bruker mye off season, som Cottage Cheese og Mager Kesam (Vil benytte muligheten her til å gi en shoutout til Tine Meieriet – Få tilbake Mager Bringebærkesam!!!!)

Og treningsprogrammet, hvordan ser det ut? Gjør du noen forandringer under oppkjøringen til konkurranse?

Det er det samme hele veien. Jeg prøver å variere hele året for å få forskjellig belastning på muskulaturen, men gjør ingen tilpasninger ifht konk. Jeg prøver å kjøre like tungt hele veien, og lar kroppen bestemme litt hvordan øktene skal være. Nå så tett mot slutten er det naturlig og være litt mer sliten, og da kan det fort bli litt mer høy rep fokus. Men eg prøver å ikke vike fra det opprinnelige programmet.

Får du hjelp av noen til å sette opp kost og trening eller gjør du det selv?

En liten kombinasjon. Jeg styrer egentlig alt selv, men får hjelp av Headcoach Kenneth Foss, der vi snakker litt om hva jeg bestemmer meg for og han sier om han er enig eller uenig i det. Men stort sett hele dietten har jeg styrt selv, og justert etter selvfølelse.

Nå helt mot slutten så overlater jeg alt til han, fordi en coach har lettere for å ta fornuftige avgjørelser, enn hva jeg har når sulten og søtsuget slår inn.

Din største støttespiller er hvem og hvorfor?

Her må jeg nevne 3 ekstremt viktige personer.

1. Lene Beate Kvalvik. Hun er den personen som alltid får meg til å le, og hun kjefter på meg når det er behov. Hun støtter opp hele tiden om alt i livet mitt, fra kosthold og trening til alt privat. Hun gjør denne prosessen mye lettere og motiverer meg hver dag.

2 og 3: Kenneth og Monica Foss. De strekker seg så langt for meg og de andre utøverne i teamet, og er der alltid for meg dersom det er noe. De er mer enn bare coacher. Mer enn venner også. De er familie. De vil meg kun mitt beste, og gjør alt de kan for å hjelpe meg til enhver tid. De er helt fantastiske, og jeg er utrolig takknemlig for all hjelp jeg har fått.

Så til alle 3 – Tusen hjertelig takk for all hjelp og støtte dere har gitt meg. Dere er helt uvurderlige for meg.

Noe du vil nevne helt til slutt?

Får vel benytte muligheten til å markedsføre litt til nye utøvere som ønsker å stille en dag, og si at Team Toppform har uttak i Oslo Lørdag 28/9 på Åpen Scene, og Bergen 29/9 på Actic Treningssenter. Vi tar inn utøvere fra hele landet. Søk opp Team Toppform eller meg på Insta, så gir vi alt av info der.
Stikkord:          

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost

Del:

NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter