WEB-TV: På trening med Karoline Kjærnes

Karoline Kjærnes har masse gode meritter, i fjor tok hun en sterk 6 plass både i EM og i VM. Vi har tatt en prat med henne.

Alder: 26
Høyde: 155cm
Vekt. On/Off: Omkring 45-53kg
Bosted: Oslo
Yrke: Lærer
Klubb: Firstclass Fitness
Instagram: @karolinekjaernes
Sponsor: Først og fremst Gymgrossisten, men og PandyProtein & QuestBar Norge. Har og et samarbeid med Gymshark.

Meritter:

 • VM 2017, 6.plass – senior
 • NM 2017, 1.plass & (1.)Overall – senior
 • EM 2017, 6.plass – senior
 • Oslo Grand Prix 2017, 1.plass & 2.overall – senior
 • Nordisk Mesterskap 2016, 3.plass – senior
 • VM 2015, 1.plass – junior
 • NM 2015, 1.plass – junior
 • NM 2014, 4.plass – senior (juniorklasse fantes ikke)
 • Sandefjord Open 2014, 3.plass – senior (juniorklasse fantes ikke)

Hvem er Karoline? Fortell litt om deg selv?

Jeg er ei livsglad og aktiv jente, som både er jordnær, målbevisst og strukturert. Til vanlig er jeg lærer på barneskole og jobber per dags dato som kontaktlærer for 2.klasse. På fritiden bedriver jeg trening & fitness og konkurrerer på elite nivå. Trening er min store lidenskap her i livet, og fitness har etter hvert blitt min livsstil. I tillegg til dette er jeg glad i natur & friluftsliv, og å reise og oppleve.

Hvordan ser ditt treningsopplegg ut per dags dato?

Akkurat nå, per dags dato, har jeg en fem-splitt og trener hver muskelgruppe én gang per uke. Slik:

 • 1.Skuldre
 • 2. rygg & legger
 • 3. bryst (& litt skuldre)
 • 4. bein
 • 5. armer.

Jeg legger også inn mage en gang i uka, når det måtte passe.

Jeg elsker å trene. Det er noe jeg gleder meg til og som gir meg energi i en ellers travel og utfordrende hverdag. Av den grunn trener jeg stort sett fem-seks dager i uka, men jeg er og flink til å lytte til kroppen og tilpasser alltid etter hverdagen og formen. Vanligvis har jeg to hviledager pr uke, en i hverdag og en i helg, men det hender at en av dem blir mer en «aktiv-hviledag» med f.eks. ski på vinterstid eller en gå-/joggetur med kjæresten/en venninne i helg osv.

Når det kommer til hvordan jeg trener, i løpet av en uke, varierer jeg litt – både for variasjonens skyld og for å finne ut hva jeg trives best med og hva som fungerer for meg. Jeg tror det er viktig, slik at man finner ut hva man liker – hva som motiverer og gjør treningen gøy!

Forandrer du noe på opplegget under oppkjøring til konkurranse?

Ikke spesifikt. Men er det noen områder jeg ser jeg bør fokusere mer på enn andre, er det klart jeg prioriterer det mest. Hovedforandringen ligger nok på at jeg i tillegg går noe cardio etter treningsøktene mine, om jeg trenger det, og at jeg øver poseringer ofte. I peek week trener jeg også litt annerledes, spesielt de aller siste dagene før konkurranse. Da er det mer fokus på å bevege kroppen og få blodsirkulasjon til musklene. Jeg har derfor lettere vekter, men gjerne mange repetisjoner.

Dine beste tips til jenter som vil bygge bra rumpe og bein?

 1.  Jeg liker å varme opp med aktiveringsøvelser, spesielt med fokus på rumpe- og hofte-ledd muskulaturen.
 2.  Videre syns jeg det er viktig å kjenne muskelen jeg jobber med – å ha kontakt.
 3.  Jeg foretrekker å trene tungt.
 4.  Jeg begynner alltid med de tyngste og store (mer kompliserte) øvelsene, og jobber meg videre mot de mer isolerte.
 5.  Selv fokuserer jeg på de gamle klassikerne, slik som knebøy, markløft, beinpress etc. Trener aldri «kickbacks» osv. Om så, da først til slutt, som mer en «burn out».
 6. Videre varierer jeg gjerne med bruk av strikk i øvelser der jeg vinkler knærne utover, som f.eks.i hip thrust og knebøy, for mer kontakt i rumpa.
 7.  I enkelte øvelser strammer/flexer jeg gjerne muskelen 1sek før jeg gjentar repetisjonen. F.eks. i topposisjonen av en knebøy.

Du fortalte meg at du setter opp kostholdet selv, kan du gi eksempel på hvordan en dag kan se ut offseason respektive
under oppkjøring til konkurranse?

Jeg liker og trives best med å spise bra og god mat året rundt. Som jeg nevnte tidligere er ikke fitness bare en hobby, men også min livsstil. Jeg spiser derfor mye sunn mat i hverdagen, og koser meg heller med hva jeg måtte ønske i helgene.

Hovedforskjellen på on- og off ligger nok derfor på mengden mat, og at jeg har enda mer rom for variasjon og kos offseason. I tillegg veier eller teller jeg ikke kalorier off.

Når jeg er på diett er regimet strengere. En vanlig dag for meg da består av seks måltider, pluss en shake med BCAA (aminosyrer) under trening, og en shake med proteinpulver samt raske karbohydrater etter trening. Dietten består hovedsakelig av: havregryn, ris, potet eller søtpotet, diverse grønnsaker og salat, nøtter, riskaker, proteinpulver, egg, kylling, biff, karbonadedeig, laks og torsk eller annet magert kjøtt og fisk. Alt med rom for variasjon. En diett trenger ikke å være kjedelig. Det er viktig å finne noe som du liker og som du trives med – som gjør at du ønsker å fortsette.

Offseason spiser jeg mye av det samme, bare mer. Her har jeg og mer variasjon, og enda mer av korn- og melprodukter samt melkeprodukter, slik som tortillalefser, lomper, brød, rundstykker, diverse pasta etc., cottage cheese, kesam, youghurt, matfløte, creme fraiche osv. I tillegg spiser jeg veeldig mye barer i hverdagen. I helgene liker jeg å kose meg med det jeg måtte ønske, og har spesielt en dag hvor jeg virkelig koser meg. Lørdag har derfor blitt en favoritt, og de som kjenner meg vet at det ikke blir «ordentlig lørdag» før jeg har fått sjokolade og Ben & Jerry 🙂

Hva om noe av kosttilskudd bruker du?

Jeg bruker hovedsakelig proteinpulver og BCAA, samt vitaminer som omega 3, C-, D- & multi-vitamin, magnesium og ZMA.

Blir det NM til høsten og/eller har du siktet innstilt på noen andre konkurranser?

Nei, jeg tror ikke jeg kjører NM. Jeg har vunnet både som junior og senior, og vunnet overall, så jeg har mere lyst til å satse internasjonalt nå. Foreløpig har jeg sett meg ut to konkurranser jeg er veldig innstilt på, og to-tre som jeg vurderer. De to jeg i første omgang ønsker å være med på, er IFBB Nordic Cup og VM, så får vi se.

Din største støttespiller? Hvem og hvorfor?

Min største støttespiller må nok være Simen, min samboer. Han støtter meg i tykt og tynt, og stiller opp når jeg måtte trenge det. Han har fulgt meg hele veien og vært med meg på de fleste konkurranser.

Stikkord:       

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost

Del:

NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter