Positivitet vs Negativitet. Hvordan lykkes i treningen?

Om du skal vente til alt er perfekt før du steller i stand en livsstilsendring, vel, da kan du like gjerne glemme det!

Det kommer nemlig ALDRI til å skje! La meg forklare?

Livet er fullt av motgang, som vi alle må hanskes med. Mange såkalte «selv-hjelpere», både når det gjelder bøker og individer, forteller deg at du skal tenke positivt hele tiden, og se for deg suksess.

De går til og med så langt å si at du skal tenke deg til å bli millionær, for da blir du det! Ehhh, sorry! Det er ikke slik det funkerer i virkeligheten ( Punktum ).

Har alle som får suksess alltid positive dager? Går alt som det skal hele tiden? NEI, selvfølgelig ikke. De møter mer motgang enn de møter medgang. De har derimot evnen til å snu det negative til det positive og jobbe utifra det!

Jeg sier ikke at alt som står i såkalte «selv-hjelp» bøker er totalt bortkastet tid å lese, men det gjelder å ha kontakt med virkeligheten. Ikke vent til alt er bra før du gjør noe.

Negativitet er nøkkelen til fremgang!

I det du klarer å sette fingeren på ting som er negativt ved deg selv, og lære av dette, så har du kommet langt. Husk dette: En feil er kun en feil, om du ikke lærer fra den.
Om ditt liv per i dag ikke er slik du vil ha det, så gjør noe med det. Du har tapt om du finner deg til rette i en jobb du hater, eller en helse du så absolutt ikke burde ha.

Er du overvektig, har en dårlig jobb, etc, så bør du ikke se positivt på det. La negativiteten komme og lær av den. Sett ut lærdommen i praksis.

Er det på tide å slanke meg? Er det på tide å få litt muskler?

Gå ut å skaff deg det da vel! Aldri gi opp deg selv eller det du så inderlig drømmer om! Om du virkelig vil ha noe med hele ditt hjerte, skaff deg det! Men det kommer ikke gratis.

Om du er en person som tenker at trening skal være gøy og positivt, og kun møter opp av og til på senteret. Her kommer en viktig melding til deg: Tørk av deg smilet, og møt opp dårlig dag som god dag!

Vi har i Norge per i dag like eksplosiv fedmeutvikling som USA. Om vi kun skal trene når vi synes det er kjekt, så har vi plassert feil gullegg. Noen enkelte ting er noe vi bare må gjøre regelmessig, slik er det også med trening. Ville du noen gang skulket jobben fordi yndlingsprogrammet ditt gikk på TV? Nei, selvfølgelig ikke! Slik bør og skal det være med trening også. Ikke skulk unna treningen fordi sofaen er så fordømt god en dag. Den sofaen går ingen vei. Helsa derimot går rett vest om ting ikke opprettholdes og fornyes. Trening er ferskvare!

Uteblir resultatene på trening?

Men da gir vi opp, gjør vi ikke? Nei, det gjør vi ikke! Da finner vi ut hva som blir gjort feil ( lærer av våres feil ) og gjør ikke det igjen. Se der, aha: Vi har snudd negativt til positivt!

Jeg forstår derimot at det er lett å gi opp om resultatene uteblir. Resultatene uteblir stort sett for 60 prosent av de som trener på studio, fordi apparater og langvarig jogging på tredemølle blir favorisert. La oss ikke glemme at mange apparater er favorisert rehabilitering. Skal du få effekt av trening, så må grunnleggende bevegelser benyttes. Disse bevegelsene får vi ved:

1. knebøy
2. markløft
3. Chins/Pullup
4. pressøvelser ( benkpress, skulderpress )
5. Dips ( legges inn etter 6-8 uker ) og Ro-øvelser

That`s it!

Det er det et godt treningsprogram trenger å bestå av for fremgang og resultater. Programmet må selvfølgelig følges og holdes over tid. Vi må også slutte å trene som unger, og virkelig TRENE! Kroppen gir deg ikke mer enn det du ber om. Bryter du ikke kroppens komforsone ( homeostase ), så vil heller ikke fremgang komme.

For en nybegynner som er ute etter å se FIT ut og skaffe seg styrke, vil et program kunne se slik ut for sikker fremgang ( uke 1 og 2 rulleres om hverandre )

Uke 1:

Mandag:
Knebøy, 3 sett x 5 reps
skulderpress, 3 sett x 5 reps
Markløft, 3 sett x 5 reps

onsdag:
Knebøy, 3 sett x 5 reps
Benkpress, 3 sett x 5 reps
Chins/nedtrekk
rygghev

Fredag:
Knebøy, 3 sett x 5 reps
Skulderpress, 3 sett x 5 reps
Frivending ( power Clean ), 3 sett x 5 reps

Uke 2:

Mandag:
Knebøy, 3 sett x 5 reps
Benkpress, 3 sett x 5 reps
Pull ? up/ nedtrekk
Rygghev

Onsdag:
Knebøy, 3 sett x 5 reps
Skulderpress, 3 sett x 5 reps
Markløft, 3 sett x 5 reps

Fredag:
Knebøy, 3 sett x 5 reps
Benkpress, 3 sett x 5 reps
Rygghev
Chins

Kunsten er for hver gang du til eksempel gjør benkpress, så legger du på LITT vekter. Dette kalles progresjon. Etter hvert som stagnering melder seg, så bør programmet varieres litt. Det kan for eksempel være å ikke trene maks ut på knebøy på onsdag, men litt lettere. Fredag og mandag forblir tunge økter.


Espen Sand ( Personlig Trener og ernæringsfysiolog )

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter