Protein av høy kvalitet

Her er det masse godt å velge mellom, det er faktisk ikke så ille å være sunn.

I boken Body For Life har Phillips skrevet en liste over «bra mat». Her er det masse godt å velge mellom, og når du har lest dette, så ser det faktisk ikke så ille ut å være sunn. Her er listen:

Protein av høy kvalitet

Når det gjelder proteiner er fjærkre et meget godt valg. Da er det kylling og kalkun det er snakk om. Det inneholder lite fett (ovnsbakt og ikke stekt uten skinn), har høyt innhold av protein og er enkelt å få tak i. Du kan også woke eller riste kjøttet.

Fisk og skalldyr er et annet alternativ. Sjømat er en utmerket proteinkilde. Når du velger fisk så velg laks, tunfisk, torsk, sei abbor eller sverdfisk. Krabbe og hummer er også bra og inneholder også lite fett. Du kan grille eller ovnsbake fisken. Ikke stek det i fett og ikke tilsett saus.

Rødt kjøtt og vilt har dårlig rykte. Det sies at det inneholder mye fett og kolesterol. Dette stemmer ikke helt, for her finner du kun rundt 7% fett. Velg ytrefilet og indrefilet for å ikke få for mye mettet fett. Hjerte og karsykdommer skyldes ikke rødt kjøtt. Det er overkonsum av mettet fett som er årsaken til hjerteproblemer kombinert med null mosjon. Ytrefilet har 71mg kolesterol og kyllingfilet uten skinn har 72mg. Ikke særlig stor forskjell her nei.

Eggehvite er den beste kilden til protein. Masse protein, lite karbohydrater, null kolesterol og uten fett.

Karbohydrater

Poteter er en fin karbohydratkilde. Den er fra naturens side laget i porsjonstørrelse. Husk at du ikke skal spise mer karbohydrater enn det som tilsvarer knytteneven din. Damer kan spise en stor potet og gutter to store. Du dropper selvfølgelig smør eller rømme. Da er det bedre med en teskje salsa eller litt ketchup.

Naturris (brun ris) er også er bra alternativ, selvfølgelig uten smør. Forskjellen på brun og hvit ris er måten den er fremstilt på. Brun ris forbrennes saktere enn hvit ris.

Havregrøt er den mest populære karbohydratkilden blant byggere. Det er utrolig godt og enkelt å ha meg seg. Prisen er også svært vennlig. Strør man kanel og søtningsmiddel på, så har du et herlig måltid sammen med for eksempel proteintilskudd. D et finnes mange kornblandinger med sukker i , så vær forsiktig når du velger slike produkter. Det tryggeste er å kjøpe ren havregryn.

Pasta har lite fett, og du kan spise både spagetti, makaroni, tagliatelle osv. Her er det lett å gjøre feil under en diett. Spiser du for mye pasta, blir det ikke akkurat diettmat lenger. Du skal ikke ta mer pasta enn det som tilsvarer håndflaten din, og dropp saus, smør og ost. Den bør spises bar, med eventuelt med presset sitron over.

Søtpotet er et bra valg av karbohydrater. De skal tilberedes ved å koke dem, bake eller sette dem i microen. Ikke legg dem i kjøleskapet når du kommer hjem fra butikken. Da blir de lett harde og bitre i smaken. Legg dem på et kjølig og tørt sted hvor de kan holde seg i en måned. I romtemperatur holder de bare en uke.

Frukt kommer i ferdige porsjoner. Et eple, en banan, en pære eller en appelsin. Enkelt og greit. Kombinerer du dem med en porsjon protein (eks; cottage cheese), så har du et fullt måltid.

Grovt brød er litt farlig å sette opp som lovlig mat, i og med at det meste av brødet du får i butikken ikke er 100% grovt. Er du derimot sikker på at det brødet du har er helt grovt, så er en porsjon ca 2 brødskiver.

Grønnsaker er næringsfull mat som ikke har mye karbohydrater eller protein i seg. Grønnsaker bør du inkludere i minst to av dine daglige måltider. Da kan du velge av disse grønnsakene; spinat, brokkoli, tomat, gulrot, salat, blomkål, selleri, agurk, grønne bønner, squash, asparges, kål og sopp. Disse har lite kalorier og inneholder mye fiber og antioksidanter. Du skal selvfølgelig ikke dampe det i smør eller dekke grønnsakene med ost og oljer. Kjøp dem ferske eller frosne, og servere dem kokte eller rå.

Bill Phillips anbefaler å spise hver 2-3 time. Det utgjør seks måltider, der tre av dem er en myoplex-shake. De andre måltidene skal bestå av en porsjon karbohydrater, en porsjon proteiner og en porsjon grønnsaker. En porsjon tilsvarer hånflaten din. Dette er en svært grei diett som fungerer uten at man behøver å telle kalorier eller veie maten. I tillegg har du en spisedag i uken hvor du kan pøse på med akkurat det du har lyst på. Pizza, kaker, sjokolade….ja, what ever!

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter