Protein-loading!

Musklene er oppbygd av muskelproteiner. Det er viktig å spise mye protein om man vil ha bra resultat.

Her legger vi frem en metode som forhåpentligvis vil hjelpe deg å fylle på musklene.

Spiser man mye protein i lang tid så venner kroppen seg til dette og da avtar også resultatene. Noe man kan gjøre er å minske proteininntaket med jevne mellomrom,siden kroppen da ikke kan venne seg til inntaket på samme måte. En mye bedre måte å innta protein på er å benytte seg av store mengder protein i visse perioder.

Det hele går ut på at du i noen dager i uken høyner inntaket av protein vesentlig. En bra idé kan være å legge de ekstra protein dagene på dager som du har mest tid til å få i deg alt proteinet. Det anbefales å ha 3 dager med høyt inntak for deretter ha 3 dager med mindre inntak. Hos normale personer finnes det rikelig med aminosyrer i blodet, leveren, og musklene, så det skal ta lengre tid enn 3 dager med lite protein for å få en negativ effekt på både på muskelmasse og styrke.

Men for oss som trener hardt er den beste formelen for proteinloading å øke proteininntaket med 50-150% hver fjerde eller femte dag, dette er en bedre metode enn å dra ned på inntaket i 3 dager.

«Den beste formelen for proteinloading er å øke proteininntaket med 50-150% hver fjerde eller femte dag!»

En leser av iform prøvde å øke med 25% 1 dag, og 50 % høyning en annen dag. Siden kjørte han 3 dager av 7 med økt proteininntak. Noen dager økte han proteininntaket så mye som 100% . Uansett hvordan du gjør det så kommer dette kombinert med hard trening å gi veldig bra resultat.
Det har det gjort for iforms leser (Espen Solberg) som tipset oss om denne metoden!

Fredrik Paulun skriver dette om høyt proteininntak
I USA anbefales høy- proteindietter til praktisk talt alle styrketrenende. Det anbefales 3-4 gram protein/kg/dag og med tanke på diettens popularitet bør det faktisk fungere. Det fåtalet studier som er gjort på effekten av et høyt proteininntak på muskelmassen peker på at det skulle kunne ha en effekt. Eventuelt skulle ulike hormonelle mekanismer være inneblandet, for eksempel veksthormon (GH), insulin og insulin-like growh factor (IGF).

Ny forskning har funnet ut at et ekstra høyt inntak av protein ved ett av dagens måltider kan gi større anabol effekt enn om man spiser like mye gjennom hele dagen. Grunnen er at nivået av aminosyrer i blodet blir ekstra høyt timene etter det protein rike måltidet. Hvilket øker muskel oppbyggingen. Det beste er å ta måltidet rett etter trening da oppbygningen av musklene er høyest.

TIPS fra iForm: Sjekk ut Proteinfabrikken.no for ulike varianter av proteinpulver med høy kvalitet.

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter