Renate Syltern (40) debutant i bodyfitness

Renate jobber som pilot og Daglig Leder, hun har trent styrke i kun 6 mnd – Til helgen debuterer hun i Bodyfitness på Sandefjord Open.

– Øystein Lillesand som er hennes trener sier: Hun er det råeste talentet jeg noen gang har møtt!

Alder: 40
Bosted: Malvik
Arbeide: Pilot og daglig leder
Høyde: 165 cm
Vekt: 55 kg
Off-Season: 60 kg
Sivilstatus: Gift med Nicklas, har to barn, Rebecca (13) og Oscar (11)
Klubb: Lillesand Treningsstudio Atletklubb
Sponsor: Har ingen for øyeblikket, men kunne tenkt seg å bli sponset av Redbull, da jeg er hektet på Redbull light 🙂

Fortell litt om deg selv

Jeg er opprinnelig fra Åfjord i Sør-Trøndelag men vokste delvis opp i varmen på Gran Canaria. Fant tidlig ut at jeg ønsket å bli pilot så jeg reiste til USA på flyskole da jeg var ferdig med videregående. Der traff jeg min mann Nicklas som også er pilot.

Vi fikk først jobb i Danmark og bodde der i 8 år før vi flyttet hjem til Trøndelag hvor vi bor i dag med våre to barn.

Jeg har alltid vært aktiv og har drevet med sprangridning, samt syklet Birken og løpt halvmaraton. Jeg har vært medlem på Lillesand Treningsstudio de siste 9 år men har egentlig løpt mest på tredemølla.

Hvordan fant du ut at du ville konkurrere – og hvorfor gikk du for Bodyfitness?

I september 2016 begynte jeg å tenke over hva mitt neste treningsmål skulle være og fant ut at det kunne jo være noe innen Fitness. Jeg spurte Øystein Lillesand om han ville trene meg og han sa ja. 🙂 Først gikk jeg for Bikini Fitness men etter et par mnd. med vekttrening ble jeg fort klar over at min fysikk ble for stor for den klassen og måtte over på Bodyfitness.

Hvordan synes du det har vært å være på konkurransediett?

Jeg synes at det å være på konkurransediett har vært overraskende enkelt. Det krever selvfølgelig litt ekstra planlegging ved innkjøp og sosiale samlinger, men det handler egentlig bare om hodet. Man må bestemme seg for et mål og holde det. Jeg har ikke vært sulten og er fortsatt ikke lei av grønnsaker, egg og kylling.

Hvordan ser en vanlig dag ut for deg med tanke på jobb/diett og har den gradvise reduksjonen i energi(kcal) påvirket deg?

En vanlig dag står jeg opp kl 07 vekker barna og forbereder frokost. Det har blitt mye egg til frokost på alle, men det er bare sunt. Etter å ha kjørt barna på skolen kl 08 drar jeg rett på trening og blir der et par timer med styrketrening og litt kardio.

De dagene jeg flyr tilpasser jeg treningen etter når jeg har mulighet. Det har fungert fint å trene på hoteller rundt omkring også.

Jeg har fortsatt mye energi og føler egentlig ikke at jeg har blitt så påvirket av dietten som jeg trodde jeg skulle bli.

Hva med poseringstrening da?

Poseringstrening har jeg fått lagt inn ca en dag i uka på Lillesand treningsstudio med hjelp av en av instruktørene Andrea som har stilt i bodyfitness tidligere. Jeg behøver nok fortsatt litt finpuss men satser på at det sitter til neste helg.

Hva er planene videre etter denne våren?

Planen etter konkurransene var egentlig å finne på et nytt treningsmål, men jeg tror at min trener Øystein har andre planer, så vi får se hvordan det går og ta det derifra. 🙂

Bruker du noen kosttilskudd? Eventuelt hvilke bruker du?

Jeg bruker multivitamin kosttilskudd og Omega 3 til frokost. BCAA under trening samt proteinshake etter vekttrening.

Fortell litt om hvordan du trener?

Da jeg startet i september 2016 trente jeg vekter 4 dager i uka. Det var en syklusplan i 8 deler som jeg fulgte fram til januar 2017 hvor jeg byttet program hver 2,5 uke.
Fra slutten av januar har jeg kjørt et tre dagers program med mye superset og repetisjoner. I tillegg startet jeg med 1 time kardio per dag. For det meste på mølla men er også med på en del timer som Tabata, Puls Step og Boot Camp når det passer inn.

Kostholdet da, hvordan ser det ut?

  • Frokost: et stekt egg med to ekstra eggehviter, noen skiver kalkun, agurk, tomat og paprika. Kaffe med litt lettmelk.
  • Lunsj: salat med kalkun/skinke eller tunfisk, kalorifri dressing.
  • Middag: kyllingfilet med brokkoli og blomkål, kalorifrie sauser.
  • Småmat: mandler uten salt, riskake med mager skinkeost og agurk, mager cottage cheese, gulrøtter, kålrabi, skyr, propud.
  • Det går også en god del light drikke og kaffe i løpet av en dag.

Noen du vil takke/nevne helt til slutt?

Jeg vil gjerne takke min trener Øystein Lillesand som har stor tro på meg samt Andrea og de andre på Lillesand treningsstudio, og selvfølgelig mann og barn som har støttet meg hele veien.

Stikkord:    

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter