Riktig styrketrening ØKER kroppens nivåer av testosteron og veksthormoner

Styrketrening forlenger livet

Testosteron etter 50-årsalderen

Forskning viser at lavt testosteronnivå etter 50 år, ofte fører til dårligere motivasjon, mindre energi og sexlyst. I tillegg øker magen i omfang.

En studie av 1183 menn som var 65 år og eldre, viser at de med høye nivåer av testosteron holder seg sterkere enn sine jevnaldrende.

En annen studie på 800 menn i alderen 50-91 år, viser at personer med lavt nivå av testosteron hadde 33 prosent større risiko for å dø i løpet av en 18-års periode, enn de med høyere nivå. Personene har deltatt i studien i California siden 1970-tallet. Nivået av testosteron ble klassifisert som lavt hvis det var under den lavere grensen for det som er normalt for unge voksne menn. Den høyere risikoen for å dø blant menn med lavt testosteron kan ikke forklares med røyking, alkohol eller fysisk aktivitet, hevder forskerne.

Veksthormon

Veksthormoner er proteiner som produseres i hypofysen. De har vekststimulerende effekt på kroppen. Veksthormoner er viktig for å reparere muskler, og for raskere restitusjon. Hormonet stimulerer også nedbrytingen av fett, og gir økt muskelmasse. Lavere nivåer ved økende alder gir dermed også økt fettlagring. Veksthormon stimulerer til ny beindannelse, og kan dermed forhindre beintapet som oppstår med økende alder.

Stimuler hormonproduksjonen

  • Riktig fysisk trening øker produksjonen av testosteron, og øker nivået av veksthormoner
  • Riktig mat øker produksjonen av testosteron, og øker nivået av veksthormoner
  • Stress og for lite søvn gir lavere testosteronnivå

Få maksimal effekt og fremgang av styrketrening

De aller fleste som tror de driver med styrketrening har LITEN ELLER INGEN FREMGANG. Mangel på fremgang skyldes mangel på kunnskap om noen få enkle prinsipper. Og svært ofte mangel på kunnskap om hvordan du får maksimalt ut av hver styrketreningsøvelse. De fleste gjør øvelsene FEIL og trener IKKE den eller de musklene de tror de trener. Selv øvelser som roing og nedtrekk, som skal sørge for at du får sterkere rygg og rettere holdning, gir for svært mange MOTSATT EFFEKT. Rund rygg og dårligere holdning.

LAPSKAUSTRENING er det du ser når noen rusler fra apparat til apparat og gjør noen få serier eller repetisjoner av hver øvelse. Det kan til og med hende at de skriver alt i inn en treningshåndbok. Det er ikke styrketrening!

De samme øvelsene og de samme vektene dag etter dag:

  • Fremgang? NEI!
  • Bortkastet tid? JA!
Stikkord:    

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter