Riktig valg av personlig trener

Det finnes mange forskjellige typer personlige trenere og coacher i treningsbransjen.

Hva du skal tenke over når du velger en personlig trener?

De fleste personlige trenere har en PT-utdannelse, noen har ingen formell PT-utdannelse, og mange har andre utdannelser i tillegg. Når du skal velge deg en personlig trener bør du først og fremst velge ut i fra din målsetning. Hvis du vil begynne å trene styrkeløft bør du velge en trener som har erfaring med dette, og kanskje til og med tilleggsutdannelse i form av kursing spesifikt for trening av styrkeløftere. Hvis du har som mål å gå ned i vekt så bør du søke etter trenere som har utdannelse innen ernæring.

Hvis du bare vil trene for helsen sin skyld, og komme i litt bedre form da? Det er viktig at du har det gøy på trening og derfor er det et poeng at du trives sammen med treneren din. Hvis dere har det hyggelig sammen kommer du til å få større motivasjon til å trene regelmessig med treneren, og kanskje etterhvert trene på egenhånd og finne treningsgleden.

Det er mange fysioterapeuter, naprapater, osteopater og kiropraktorer som er personlige trenere. Disse kan passe for deg som har en skade du vil rehabilitere samtidig som du vil trene for å få bedre kondisjon eller øke i styrke.

Mange personlige trenere og coacher annonserer med bilder av kunder som har fått veldig gode resultater, for eksempel at de har gått ned mye i vekt eller kommet i såkalt «fitnessform». Dette betyr ikke alltid at treneren er faglig dyktig. Ta gjerne en gjennomgang av trenerens bakgrunn og utdannelse før du velger en som kun viser frem «ekstreme» resultater i form av før- og etterbilder. Det samme gjelder trenere som selv er i svært god form. Det er ingen tvil om at man må trene hardt for å bygge muskler, og at man må spise riktig for å ha lite kroppsfett. Men selv om treneren er i god form betyr ikke det at han eller hun klarer å trene eller motivere nettopp deg til å komme i god form.

Ta gjerne en prøvetime med treneren du er interessert i før dere starter et samarbeid. På den måten kan du bli kjent med personen og hans eller hennes treningsfilosofi før du bestemmer deg for å inngå et lengre samarbeid.

Oppsummert hva du skal tenke over når du velger en personlig trener

  • Relevant utdannelse for dine mål
  • God kjemi med treneren
  • Vær kritisk til trenerens referanser
  • Spør om prøvetime

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter