Sandefjord Open 2018

I helgen var det nok en gang duket for vårens vakreste eventyr; nemlig Sandefjord Open 2018, som også i år ble arrangert i Hjertnes Kulturhus.


VIDEO-INTERVJUERBILDERRESULTATER


Denne tradisjonsrike konkurransen trekker hvert år flere utøvere, og i år kan primus motor, Geir Hansen, skilte med hele 270 atleter fordelt på 32 klasser. Disse klassene er fordelt over to konkurransedager, hvor Athletic Fitness, Physique og Bodybuilding er på scenen lørdag, og Bikinifitness, Classic Bodybuilding og Wellness er på scenen søndag.

Iform.no dekker i år konkurransen bredere enn noen gang før. På fredag stiller vår eminente videojournalist opp med kamera og gjør små intervjuer med utøvere, dommere og arrangør under innveiingen. Lørdag og søndag stiller vi med videojournalist, skribenter og flere fotografer, pluss at vi for første gang kjører livesending gjennom hele konkurransen.

Backstage photo by Klasbu

Velkommen tilbake til Sandefjord Open 2018. I dag er det bikinifitness, classic bodybuilding og wellness som står på programmet, og allerede nå har er salen godt over halvfull.

Da var årets første stevne over.

Et stevne preget av god kontroll på tidsskjema og relativt bra kontroll på resten. mange bra utøvere i alle klasser, og en sport som vokser – bokstavelig talt. Hoveddommer og sekretariat holder høy standard og blir et friskt pust med kjappe kommentarer og bra opplegg. Vi ser frem til Oslo GP, når dette er standarden på både stevne og utøvere.

Andreas, Fredrik, Christina og Kikki i Team IForm takker for seg *drops computer*

Dagen avsluttes med kanskje den mest spennende klassen – hvordan har krysningen mellom Bikini og BF utviklet seg? Den nyeste av klassene i IFBB, med mer fokus på mer volum og mindre bling. Denne klassen står på programmet her i Sandefjord for første gang.

Vi ser dessverre litea vdet når de første i klassen kommer på… her er utøvere som like gjerne kunne vært i enten Bikini eller BF. Anne Line Kvernmo er første unntak. Bra bein og bra linjer.

Luna Emilia har også noe av det volumet og massen som vi tror denne klassen skulle hatt. Bra bein.

Wellness åpen:

1 plass: Anne Line Kvernmo, Team UNO
2 plass: Tahimi Daudinot, Team 24fitness
3 plass: Susanne Soydan, Atlas Fitnessteam
4 plass: Luna Emilia Salehipour, Team 24fitness
5 plass: Isabel Johansen, Team Bodytech Bergen
6 plass: Anja Hole, Club Athletic

FINALE og Friprogram Debutant

Rolig og kjedelig friprogram av Instefjord. Virker litt uinspirert, men kanskje ikke annet å vente – dagen har vært lang og mannen må være sliten så det holder der i varmen på scenen.

Skålhavn går også for den rolige løsningen i sitt program.Smiler mer selvsikkert og setter poseringene tydeligere enn Instefjord.

Gabriel Tutu… vakkert.. klassisk… selvsikkert… Elegante bevegelser. Dette har han trent på.her er mange signaturposeringer fra gamle helter. Timingen er også bra! Best så langt.

Sharif Alikhan… Står litt langt unna scenekanten. Rolig og kontrollert. Får vist frem fysikken sin bra. Flott avslutning.

Marius Øien… Tøff musikk, ikke veldig tøffe poseringer. Får likevel vist sin beste side – bra muskulatur i øvre rygg og skuldre.

Miroslav Dzimera.. litt klønete forsøk på å posere i takt med sløy hiphop musikk… lykkes bare delvis.

Vi tror ikke friprogrammet endrer dommernes rekkefølge vesentlig.

CBB Senior- finale og friprogram

Friprogram
Hadi…Klassisk musikk, gjennomførteposeringer, ingen vakling. Mannen har trent. Får vist seg frem slik han skal – på sitt beste vis.
Roger…Får også frem en bedre versjon av fysikken sin enn under line up og obligatoriske hvor han kanskje kan virke litt bred og uten X-form. Bedre nå.
Bjørn Steinar… Friskt program, setter poseringene trygt. Han er kortest i klassen, og fremstår selvfølgelig mindre massiv en feks Roger. Får likevel frem en muskuløs og bra fysikk. Han må være topp 3.
Mathias… Michael Jackson til friprogrammet krever at man er tight og treffer på poseringer og bevegelser… Mathias mestrer ikke det, og kunne gjerne valgt annen musikk.
Mats… bra program som er skikkelig gjennomøvd. FÅr vist seg bra frem.
Sigvar… Majestetisk musikk, brukt 100 ganger før, men han setter poseringene bra. Enda en som har trent på å frem sin beste side – lykkes.

Classic bodybuilding overall

Bjørn Steinar Schau, Fit2gethter

Classic bodybuilding debutant åpen

1 plass: Sharif Alikhan, Team 24fitness
2 plass: Gabriel Tutu, Geir`s fkk
3 plass: Hans Marius Skålhavn, Team Invictus FKK
4 plass: Miroslav Dzimera, Kaliber fkk
5 plass: Marius Øien, Kaliber fkk
6 plass: Christian Instefjord, Team Exit

Classic bodybuilding senior åpen

1 plass:Bjørn Steinar Schau, Fit2gethter
2 plass: Mats Edvartsen, Kaliber fkk
3 plass: Roger Holsether, Team 24fitness
4 plass:Sigvar Garfors, Team Toppform
5 plass:Mathias Fjellheim, Kaliber fkk
6 plass: Hadi Hadishima, Team Elite

Classic bodybuilding senior åpen Utviklet og sterk klasse.

Bjørn Steinar Schauhar enrå fysikk. Klassens korteste, men bra linjer. Noen står som debutanter, mens veteraner som Roger Holseter står massivt og rolig.
Vi tror kampen står mellom Bjørn Steinar og Roger.

Classic bodybuilding debutant åpen – variert og tøff klasse.

Gabriel Tutu drar på med en Zane-vacuum pose… ikke sett siden åttitallet! Herlig! Her merkes det at det er debutanter, mye uro på lineup.
Vi tror kampen står mellom Sharif og Gabriel for førsteplassen.

Bikinifitness

Etter en liten pause er vi nå klare for forbedømming i de fire siste bikinifitnessklassene. Første klasse er bikinifitness senior -162 cm, og i denne klassen stiller ni jenter til start. Seks av disse jentene ser vi igjen i finalen om ikke lenge.

Neste klasse er senior -166 cm. I denne klassen stiller 8 jenter til start, hvorav flesteparten kommer fra Team Toppform. En noe ujevn klasse, hvor de beste peker seg klart ut.

Så er det klart for Senior-169 cm. Også her er det åtte jenter som stiller til start, og igjen er det en ujevn klasse. Det er vrient å finne ut hva som er den perfekte bikinifysikken, for det som vises ute i Europa og verden ellers er så annerledes enn det vi finner her hjemme.

Siste bikinifitnessklasse for dagen er senior +169 cm. Dette er gruppas største klasse, med hele 12 deltagere. Etter kvartvendiger er det klart for særbedømming, og her er 219, Helene Andersen fra Colosseum KK den første som blir ropt ut.

Det er klart for finalene i klassen senior -162 cm, med I-walks og kvartvendinger. Jentene gjør fine I-walks, og publikum er fornøyde. Når de er klare til å gå av scenen er det klassen -166 cm som kommer på scenen. Maria Vik Skau fra Team Toppform har pappaen sin med som heiagjeng, og han nøler ikke å fortelle alle at det er jenta hans som er på scenen.

Klassen inntil 169 cm er neste på scenen, og også her gjøres I-walks til jubel fra publikum. Geir Hansen løper rundt som vanlig og tar bilder, mens han smiler fornøyd.

Siste klasse i finalen er senior +169 cm. Jentene gjør unna I-walks og kvartvendinger, og blir så sendt backstage for å vente på premieutdeling.

Bikinifitness senior -162

6: Mette-Lill Skarli, Team Elite
5: Line Sæstad Valstad, Team Toppform
4: Fredrikke Vesthaug, Team Fit2gether
3: Tina Gregersen, Team 24Fitness
2: Linda Steine, Team Uno
1: Amalie Henriksen, Kaliber FKK

Bikinifitness senior – 166 cm

6: Marthe Mandelid, Team Toppform
5: Maria Vik Skau, Team Toppform
4: Karianne Stien Bentzen Ramberg, Lewel Ultimates
3: Silje Dahle Svensvik, Team Toppform
2:Uma Isabelle Schanke, Team24Fitness
1:Cecilie Holm, Team Toppform

Bikinifitness senior -169 cm

6: Mariann Ryvold, Team Toppform
5: Henriethe Thorvaldsen, Team Vitality
4: Julijanne Finmark, Teamjegliker
3: Tina Marie Kamnes, Team Elite
2:Kristine Langøen, Team Livefit
1: Grethe Andreassen Bakken, Team Toppform

Bikinifitness senior +169 cm

6: Marit Bjella, Team Toppform
5: Karoline Jensen Dahle, LA Lifestyle
4: Ingeborg Bakken, Team Toppform
3: Iselin Ramsland Andersen, Team Toppform
2: Vilde Graneng Holmen, Team Toppform
1: Helene Andersen, Colosseum KK

Overallvinner er Elisabeth Evensen, Porsgrunn FBK

Bikinifitness Debutant -169

Etter en liten pause er vi tilbake med bikinifitness debutant -169 cm. 11 fine jenter stiller til start. De gjør sine kvartvendinger til jubel fra publikum, det blir gjort noen sammenligninger, og så blir jentene sendt backstage frem til finalen. Det blir fra hoveddommer fortalt at én utøver kom for sent til innveiing, og at hun dermed ikke blir dømt i finalen.

Så er det klart for jentene +169 cm. Dette er en stor klasse med hele femten deltagere, og også disse blir tatt i mot med jubel fra salen. Etter kvartvendinger, sammenligninger og flere kvartvendinger er klassen dømt, og sendes backstage for å rydde plass til bikinifitness masters åpen. I salen bak meg ropes det «smil mamma!» til ei av de flotte damene på scenen, det jubles når hun kalles ut til første sammenligning og mammaen stråler der hun står.

Vi er klare for finalen i debutant -169. Jentene går sine I-walks til applaus fra publikum. Årets publikum skal helt klart ha at de er flinke til å juble og applaudere utøverne. Det er bra.

Kvartvendinger og sammenligninger gjøres, og så sendes jentene ut igjen for å vente på premieutdelingen.

Finalen i +169 cm starter med høye jubelrop fra raden bak meg. Elisabeth Evensen fra Porsgrunn FBK har helt tydelig sin heiagjeng sittende der, med en stolt pappa i spissen. Linda Nyjordet fra Team Trainingday hadde kanske dagens beste I-walk, og scorer høyt på energi og utstråling på scenen.
Kvartvendinger og sammenligninger gjøres, og jentene sendes ut for å vente på premieutdeling.

Så er vi klare for finalen i masters, og Ellen Thorstensen har en stor fanklubb bak meg. Det er morsomt å høre store barn heie på mammaen sin på den måten. Damene er ordentlig flotte, så de fortjener all jubel de får. Dagens største smil står Michaela Hollandsbjerg fra Teamjegliker for, og responsen hun får fra publikum er fantastisk.

Bikinifitness Debutant -169
6: Hanna Elisabeth Rasmussen
5: Ida Olufsen Rud, Teamjegliker
4: Alette Fladstad, Team City24/7
3: Alexandra Paar, Team Lewel Ultimates
2: Sunniva Hiis Berg, Team LiveFit
1: Vaida Burke, Team Fit2gether

Bikinifitness Debutant +169
6: Marie Rege Team City24/7
5: Tone-Maud Botten, Team Invictus FKK
4: Frida Moi, Lewel Ultimates
3: Linda Nyjordet, Team Traningday
2: Ida Karoline Jhansen, Team Invictus FFK
1: Elisabeth Evensen, Porsgrunn FBK

Bikinifitness Masters Åpen
6: Siv Varhaug Gudmestad, Club Athletic
5: Michaela Hollandsbjerg, Teamjegliker
4:Nirmel Mahe, Team Toppform
3: Mai Helen Follestad, Kaliber FKK
2: Ellen Thorstensen, Teamjegliker
1: Gry Therese Hagen, Team First Class Fitness

Første klasse er Åpen junior, og 10 fine jenter stråler på scenen nå. Etter to sammenligningsrunder blir jentene sendt ut, og bikinifitness debutant -162 cm kommer ut på scenen. 12 flotte utøvere er på scenen, pent sminket og stylet for denne første konkurransen sin. Hos noen sitter ikke poseringene like automatisk som hos andre, men det stopper dem ikke fra å stråle. Publikum jubler og oppfordrer sin favoritt til å smile litt mer, og vi kan se at jentene hører dem.

Neste klasse ut er debutant -166 cm. 11 jenter stiller til start, og de er riktig så fine der de står. Etter flere sammenligninger blir de sendt bak scenen igjen, og gjør dermed plass til finalerunden for bikinifitness junior. I denne runden skal de gå I-walk, hvor de skal gjøre de obligatoriske poseringene samt vise seg fra sin aller beste side. Jentene er ordentlig fine, og når dommerne er fornøyde blir de sendt ut for å vente på premieutdeling.

Så er det finale i debutant -162 cm. Jentene gjør I-walk og kvartvendinger, og så er det bare å vente på premieutdelingen mens finalen for debutant -166 cm kjøres.

Henning Jensen fra NKF gjør en veldig god jobb som «dirigent» for jentene, og bør nesten få en liten blomst for å være tålmodig med utøvere som nok er så opptatt av å gjøre det godt at det er lett å glemme å høre etter det på det som blir sagt.

Så er vi klare for premieutdeling, og først ut er

Bikinifitness Junior Åpen klasse:

6: Zlata Aksa, Team Elite
5: Andrea Gjeldnes, Atlas Fitnessteam
4: Michelle Dale Clausen, Team 24Fitness
3: Kristine
2: Pernille Lindseth, Team Livefit
1: Amalie Fossland, Team Toppform

Bikinifitness Debutant -162 cm

6: Mette Gallefoss Stavdahl, Porsgrunn FBK
5: Helene Wintziansen Fauskanger, Team LiveFit
4: Olaug Orten Trovåg, Team LiveFit
3: Linda Marie Aas, Lewel Ultimates
2: Trude Emilie Eriksen, Kaliber Gym
1: Kristin Gjerde, Team First Class Fitness

Bikinifitness Debutant -166 cm
6: Mari Jakobsen, Teamjegliker
5: Vilde Duvar, Røros Gym
4: Kristine Hugvik, Kaliber Gym
3:Elly Grønset, Team Invictus FKK
2: Katarzyna Szymczak, Haralds Gym
1: Elise Bekkevold, Team Level Ultimates

Intervjuer søndag

BODYFITNESS

BODYFITNESS +163 cm er første klasse ut i bodyfitness. Dommer Henning Jensen er flink til å dirigere jentene rundt på scenen, og får plassert dem slik at alle står plassert best mulig med tanke på dømming. Jentene er flinke og gjør kvartvendingene sine slik de skal. Sammenligninger blir gjort kjapt og effektivt, og -163 debutant er neste klasse på scenen. Tre jenter stiller i denne klassen, så her går alle tre rett til finalen.

Etter finalen for +163 kjøres Master Åpen. Flotte damer over 35 entrer scenen, og man ser kvaliteten på muskulaturen tilsier at de har trent godt noen år. Nummer 117, Linda Cedell fra Team24Fitness utpeker seg spesielt i denne klassen.

I BODYFITNESS -163 ble resultatene som følger:

3: Grethe Møller, Team City24/7
2: May Linn Engevik, Kaliber FKK
1: Lene Beate Bach Kvalvik, Team Invictus FKK

BODYFITNESS +163

6: Emma Kristensen, Team X-ellent
5: Andrea Kjær, Partnergym
4: Sigrun Westlie Kristoffersen, Kaliber FKK
3: Connie Holm, Atlas Fitnessteam
2: Kristine Moore, Teame Livefit
1: Kristine Gudmundsen, City 24/7

BODYFITNESS Masters:

6: Nina Bang, Team Toppform
5: Mette Canning, City24/7
4: Ann Kristin Huebner, Kaliber FKK
3: Anette Tollefsen Grennes, Porsgrunn FBK
2: Tina Stranden, Atlas Fitnessklubb
1: Linda Cedell, Team24Fitness

Så var det på tide med seniorklassene. Først ut var -163 cm, og her blir jentene tatt i mot med jubel fra salen. Fire fine jenter strålte på scenne, og er straks klare for premieutdeling.

Neste klasse er senior +163 cm. Fire jenter stiller i klassen, og også her utpeker en utøver seg. Det er kjapt gjort å kjøre gjennom disse to klassene, så resultatene er fort ferdig, og vi ligger bare 40 minutter etter skjema.

BODYFITNESS Senior -163

4:Solveig Garberg, Kaliber FKK
3:Sigrid Skjelstad, Team24Fitness
2: Hanne Lulu Holst, Team Toppform
1: Anja Malene Ydse, Team Elite

BODYFITNESS Senior +163 cm
4: Katinka Berget, Atlas Fitnessgym
3: Ragnhild Hartvigsen, Team Invictus
2: Heidi Sørensen Egstad, Team 24Fitness
1: Tine Rødningsby, Team Toppform

Overall Bodyfitness er den siste klassen for dagen, og alle fem klassevinnerne stråler der de gjør kvartvendingene sine. Det summer i publikum mens dommerne bestemmer seg for hvem som er dagens aller beste bodyfitnessutøver.

Og vinner av overall er Linda Cedell, Team24Fitness! Vi gratulerer så mye, og så er vi tilbake med full dekning av Sandefjord Open i morgen også.

Geir Hansen slo til med å synge Claptons «Tears in Heaven» Hvor vakkert det var kan diskuteres, men han skal helt klart ha for å ha mot til å gjøre det.

Etter pausen er det bygging som står på programmet. Åpen debutant er første klasse, i utgangspunktet en klasse på 4 atleter, men fordi ettpar stykk ikke klarte vekta si i classic er klassen nå på seks. Gutta er jevnt over gode, og responsen fra publikum er veldig bra.

BODYBUILDING

Først ut i friprogrammet er John Anders Hovland fra Haralds Gym. Han setter poseringene fint og gjør i det hele tatt et fint friprogram. Neste ut er Petter Svendsen fra Team ProGym. Musikken hans er kul, mens friprogrammet hans kanskje er litt kjedelig. Så er det Axel Steffensen fra Haralds Gym sin tur. Han er en fyldig og fin utøver, setter fine og klare poseringer og han får tilrop fra publikum mens han holder på.

Bjarte Andersen fra Team Exit er neste ut. Han poserer veldig opent, og ser ut til å trives på scenen.

Så er det Andre Samuelsen sin tur til å briljere på scenen. Andre har flyttet opp fra Classic, og ser helt klart ut til å passe i byggerklassen. Han har heiagjeng i salen, som jubler når han gjør sin ting på scenen.

Sist ut er Gøran Alvaro Forsbergh, Team First Class Fitness. Også han har gått opp en klasse fra Classic, og også han ser helt klart ut til å høre til i klassen han er i nå.

Resultatlisten er som følger:

6: Petter Svendsen, Team Progym
5: Andre Samuelsen, Haralds Gym
4: Gøran Alvaro Forsbergh, Team First Class Fitness
3:Jon Anders Hovland, Haralds Gym
2: Axel Steffensen, Haralds Gym
1: Bjarte Andersen, Team Exit

I BODYBUILDING Senior -80 kg er det tre utøvere, også her har en utøver gått opp en klasse fra Classic. Dette er en klasse det bør være enkelt å dømme. Først ut med friprogram er Mohamad Osman fra Haralds Gym. Han gjør et helt greit program, men ser litt misfornøyd ut når han går av scenen. Nestemann er Joachim Rafoss fra Team Xellent, og han gjør et godt program. Fine poseringer, og jevne overganger. Sist ut er Diego Larsen fra Teamjegliker, som får tilrop fra publikum mens han holder på.

3: Diego Larsen, Teamjegliker
2: Mohamad Osman, Haralds Gym
1:Joachim Rafoss, Team Xellent

Vinner av overall ble Bjarte Andersen, Team Exit.

MEN`S PHYSIQUE

MEN`S PHYSIQUE  -179 er en jevn klasse. Første sammenligning ser helt riktig ut, vi finner topp tre blant dem. Nummer 67, Kim Andre Sande Jensen, sin pappa sitter ved siden av meg og heier på sønnen sin. Kim vant AF, og da tørket pappa gledestårer opptil flere ganger. Dessverre gikk ikke Kim videre til finalen denne gangen, men jeg tipper han er godt fornøyd med seier i AF og å endelig kunne spise godteri sammen med sine to barn.

Til finalen kom:
1:Jørn Alexander Rønåsen, Team Elite
2: Kristoffer Henæs, Team Invictus
3: Petter Kvernberg, Kaliber FFK
4: Sigurd Steen, Kaliber FKK
5: Fredrik Hansen, Harald’s Gym
6: Martin Palm, City24/7

MEN`S PHYSIQUE  +179 cm er en mer variert klasse; fra sjanseløst til massiv. Her er det atleter som blir dømt ned fordi de er for små, men også atleter som blir dømt ned fordi de er for store. Til finalen gikk:

1: Joachim Olsen Halvorsen, Haralds Gym
2: Eivind Slaatto, Haralds Gym
3: Ernestas Svedkauskas, Team Toppform
4: Ken Drikakisi Eriksen, Haralds Gym
5: Ron Daniel Pedersen, Partner Fitnessteam
6: Ole Gunnar Søbakk Sorknes, Team Toppform

MEN`S PHYSIQUE  Master Åpen er en kul klasse. Her stiller mannfolk over 40, og den eldste er hele 71 år. Han ville vise folk at man kommer langt med godt kosthold og jevn trening, og jaggu gjorde han det.
4: Nils Harald Moe, Barents Fitnessteam
3: Nurullah Karatas, Team Real Fitness
2: Nils Kristian Vestengen, Team Craving4Training
1: Roger Andre Raknes

Overallvinner i Mens Physique er Jørn Alexander Rønåsen!

MEN`S PHYSIQUE ÅPEN JUNIOR:

1 plass:Oskar Miszta, Porsgrunn fbk
2 plass:Hakan Øzkara, Team Real Fitness
3 plass:Martin Myrvold, Kaliber fkk
4 plass:Vebjørn Nettum, Team 24fitness
5 plass:Kevin Engen Hoglid, Team Toppform
6 plass:Nasradin Zakaria, Team Toppform

MEN`S PHYSIQUE DEBUTANT -179

1 plass:Ronnaphum Angkaew, Team 24fitness
2 plass:Allan junior Kaleba, Kaliber fkk
3 plass:Truls Krog Johansen, Colosseum kk
4 plass:Gabriel Tapia, Harald`s Gym
5 plass:Mustafa Azizpour, Kaliber fkk
6 plass: Abdullah, Kaliber fkk

MEN`S PHYSIQUE DEBUTANT +179:

1 plass:Snorre Benjaminsen Eggen, Team City 24/7
2 plass:Abdullah Gunyuzlu, Harald`s Gym
3 plass:Anders Kultorp, Colosseum KK
4 plass: Matias Sprenger, Kaliber fkk
5 plass:Eirik Løland, Team Live Fit
6 plass:Mattias Hordnes, Team LiveFit

WOMEN`S PHYSIQUE ÅPEN:

1 plass: Merethe Sørensen, Team Elite

MEN`S PHYSIQUE DEBUTANT +179:

Igjen en veldig jevn klasse. Likevel noen som skiller seg ut. Tøff fysikk og «look» på 49 Abdullah Gunyuzlu, Nummer 54 Snorre Benjaminsen Eggen MÅ plassere seg i toppen av dommernes lister – og BEGGE de to ble akkurat kalt ut i første sammenligning.

WOMEN`S PHYSIQUE ÅPEN:

Kun en deltaker – vi setter penger på at det sikrer seieren til Merethe Sørensen. Det sier likevel ikke noe negativt om jobben som er gjort og resultatet.
Setter de obligatoriske på en veldig fin måte, bra muskulatur og symmetri. Klar seier!

MEN`S PHYSIQUE DEBUTANT -179:

Her er det samme opplevelse som i Juniorklassen – lett å plukke ut topp og bunn i klassen. Og igjen blir spørsmålet om den «beste» er for stor for klassen.
Denne klassen er likevel bekledd med jevnere kvalitet enn juniorklassen, og jeg tipper ingen blir dømt ned pga størrelse.
Flere bra fysikker med full klaff på diett. Nr 37, Ronnaphum Angkaew skiller seg litt ut i positiv retning, med bra linjerog et perfekt «Alexander Rybak-smil»

MEN`S PHYSIQUE ÅPEN JUNIOR:

12 Bra juniorutøvere i klassen. Blir spennende å se om Nasradin Zakaria (72) fra Team Toppform blir dømt ned for størrelsen, eller om han akkurat fyller kriteriene. Ved første øyekast ser han ut som han kanskje kunne stilt i Classic BB.

I Men’s Physique Debutant u179 cm er det så mange deltagere at det kjøres en elimineringsrunde. 18 utøvere stiller til start, og 16 skal videre. Gutta er flotte der de står, publikum er ivrige, og gutta – som er på scenen for aller første gang – smiler fornøyd.

Elimeringsrunde i +178 også. Her er det 20 gutter som stiller til start.

NM Athletic Fitness

Sandefjord Open 2018 er bare minutter unna å starte, og salen begynner å fylles opp. Første kategori for dagen er Athletic Fitness, både dame og herreklasse. Først ut er åpen herre, en klasse som består av 7 utøvere. Kvaliteten på gutta er jevnt over bra, og alle ser ut til å trives på scenen. Etter noen kvartvendinger sendes gutta ut backstage igjen, og jentene tar over scenen.

5 flotte kvinner entrer scenen, og også her er kvaliteten jevnt over veldig god. Noen av jentene er mer erfarne enn andre, og dette synes på scenen. Etter kvartvendinger, er dommerne fornøyd, og jentene går ut for å skifte til klærne de skal ha på seg under den tøffe hinderløypa som er neste del av klassen.

Førstemann ut er Oskar Miszta fra Porsgrunn FBK. Han tar sine 15 chins og 25 dips lett, bommer litt på løypa videre, men forserer klatreveggen enkelt. Neste er å løpe vektskiver fra A til B, også dette går kjapt og effektivt. Videre over til dekk, bom og tunell, alt gjøres lett. Så videre til vektskiver igjen, nå løper han kjappere enn sist, og han kommer inn på 02.29

Neste utøver ut er Stephen Moe Jensvik fra Kaliber FKK. Han kjører lett gjennom chins, sliter litt mer med dips, og får løpe videre til hindervegg før han er ferdig med alle dipsene. Han løper kjapt med de første vektskivene, men dabber litt av mot slutten. Videre gjennom dekk, over bom, og gjennom tunell, før han gjør det siste runnet med vektskiver. Publikum klapper og heier ham fram til tiden 02.40 – pluss 22 straffesekunder.

Tredjemann ut er Morten Værstad fra Team Elite. Kjapt og effektivt gjør han unna chins, dips og klatrevegg. Videre til vektskiver, gjennom dekk, over bom og under tunell. Siste runde med vektskiver går veldig kjapt, og han ligger helt klart an til ny bestetid – 02.05, pluss 20 sekund straffe. Straffen fåes når ikke løypa følges nøyaktig.

Neste utøver ut er Sigvar Garfors fra Team Toppform. Han er sterk i chins og dips, løper ekstremt raskt over til klarteveggen, forserer den enkelt, videre til vektskiver, dekk, bom og tunell, før han igjen spurter med vektskiver.  Han løper inn til 02.15, pluss 20 sekund straffe.

Femte utøver ut er Martin Waskaas fra Geirs FKK. Han er effektiv gjennom hele hinderbanen, og løper inn på 02.20.

Nummer seks er Kim Andre Sande Jensen fra Team Flexikost. Chins kjøres strikt og fint, videre over til dips, hvor han kjører like strikt og fint. Kjapt over klatreveggen, gjennom vektskiver, dekk, bom og tunell. Siste run med vektskiver går kjapt, og han kommer inn på 02.16.

Rune Bjørkedal fra Kaliber FKK er sistemann ut i denne omgangen, og han jobber seg raskt gjennom chins og dips. Videre til klartevegg og vektskiver. Han er ikke like rask som gutta som har vært før ham, men han jobber seg gjennom løypa til applaus fra publikum. Han løper inn på 02.38, pluss 20 sekunder.

Så er det kvinneklassen, og først ut er Trine Fuglestad fra City24/7. Jentene har 10 chins og 15 dips de skal gjennom før de skal videre til klarteveggen. Trine gjør dette lett og elegant, før hun fortsetter til skivene, dekkene, bommen og tunellen. Også her er hun effektiv. Siste del av hinderbanen er å løpe de fire 20 kg skivene på plass igjen. Hun løper inn på 02.26, pluss 11 i straffe.

Anine Westhagen fra Ocean Fitnessteam er neste kvinne ut. Hun jobber seg greit gjennom chins og dips, før hun gjør klatreveggen. Vektskivene er neste, før hun løper gjennom dekk, over bom og gjennom tunell. Det siste hun gjør er en ny runde med vektskiver, og hun løper inn på 02.57.

Camilla Aalberg Skudal fra Ocean Fitness Team er tredje kvinne ut, og også hun jobber seg greit gjennom chins og dips. Hun gjør klarteveggen lett, men ramler litt når hun lander. Løper videre til vektskivene og gjør dem greit unna. Dekk og bom går greit, men i tunellen virkerdet som om hun er i ferd med å bli sliten. Siste run med vektskiver går greit, og hun løper inn på 03.02

Fjerde utøver ut er Ann Kristin Huebner fra Kaliber FKK. Chins, dips og klatrevegg gjør hun unna kjapt og greit, videre til vektskiver, som også blir gjort kjapt. Dekk, bom og tunell har hun full kontroll på, og det har hun også på siste run med vektskiver. Coach Line Celius løper ved siden av henne og heier på henne for å få henne til å yte alt de siste sekundene. Hun løper inn på 02.48, og får ingen straffesekunder.

Siste kvinne ut er Julie Tronsmo fra Kaliber FKK. Hun er kjapt gjennom chins og dips, videre til klarteveggen hvor hun sliter litt. Vektskiver går greit, og Julie ser sterk ut. Dekk, bom og tunell går unna, før hun løper til aller siste run med vektskiver. Hun løper i mål på 02.49, pluss 20 straffesekunder.

MEN`S ATHLETIC FITNESS NM ÅPEN:

1 plass:Kim Andre Sande Jensen, Team Flexikost
2 plass:Sigvar Garfors, Team Toppform
3 plass:Morten Værstad, Team Elite
4 plass:Oskar Miszta, Porsgrunn fbk
5 plass:Martin Waskaas, Geir`s fkk
6 plass:Rune Bjørkedal, Kaliber fkk
7 plass:Stephen Moe Jensvik, Kaliber fkk

WOMEN`S ATHLETIC FITNESS NM ÅPEN:

1 plass:Trine Fuglestad, City 24/7
2 plass:Ann Kristin Huebner, Kaliber fkk
3 plass:Anine Westhagen, Ocean Fitnessteam
4 plass:Julie Tronsmo, Kaliber fkk
5 plass:Camilla Aalberg Skudal, Ocean Fitness Team

Intervjuer lørdag

 

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter