Satser du på å bli stor?

Er du en av dem som har bestemt deg for å få større muskler nå?

En av dem som VIRKELIG skal skjerpe seg nå, og spise mer proteiner, sunnere mat, og bare bli svær rett og slett?

Da bør du kanskje tenke litt først. Jeg skriver denne artikkelen basert på forholdsvis mange henvendelser jeg får av folk som vil bli større og sterkere, men sliter.. De spiser hele dagen mener de selv, og ingenting stort skjer. Frustrasjonen melder seg, og vedkommende blir demotivert av uteblivende resultater.
Hvorfor vokser de ikke? De spiser mer, trener mer, sover mer, og bruker mer kosttilskudd..

Her er en ting folket bør huske, som så svært mange glemmer av. Det finnes utallelige artikler om proteiner, ”ren mat”, vitaminer, kreatin og alt annet.. Men; vil du vokse MÅ du ha flere kalorier. (heretter KCAL). Vil du bli større må du spise mer, så langt forstår jeg tankegangen til mange av dem som sliter, men, det er ingen som har sagt at å spise mer og sunnere gjør at du får så mange KCAL i deg som du ønsker.

Baserer du kosten utelukkende på tunfisk, skinnfri kyllingfilet, salat, og små porsjoner havregryn, skal det virkelig store mengder til før du får et høyt KCAL inntak. Jada, du spiser kanskje sunt og riktig, men for å vokse må du ha mer næring inn, en det du bruker. Punktum.
Mange går i denne fellen og spiser veldig mye i mat mengde, men tenker ikke over at selve kcal innholdet i maten de baserer seg på ikke er ideelt for vekst. Det er jo flott å spise masse proteiner, det gir en økt metthetsfølelse, legger til rette for muskelvekst, og bidrar til masse positivt for kroppen, men i seg selv er proteinene ganske slankende, nettopp fordi de innholder ganske lite KCAL (4KCAL/gram), hvor f.eks fett har 9Kcal/gram.

Det går an å vokse med en helt ren og sunn diett, men da må en fokuserer mer på de sunne fettsyrene, og spise rett type karbohydrat. Proteiner alene, når så å si alt annet er ”slankemat” vil hjelpe musklene, men en skikkelig vektøkning kan en da måtte vente LENGE på.

Jeg skal ikke utbrodere denne i det vide og brede, men husk at det er INGEN krise å spise litt god mat, en burger etc om du satser på å bli større, tvert imot, så kan det faktisk hjelpe. Jeg sier ikke at en bare skal spise søppel, men om en spiser bare kaninfor og hvite kjøttkilder, så egner det seg best for å gå ned i vekt, ikke opp.
Tanken bak artikkelen her er enkel; Du leser sikkert i blader, på nett osv om ”den gode maten”, og ser bilder av professjonelle kroppsbyggere ved siden av artiklene. De spiser MASSE kalorier, ikke la deg lure av det. For å få en så stor muskelmasse som noen av disse menneskene har, så må de få i seg masse næring, og skal du klare det på salat og skinnfri kylling diett, så har du en LANG vei å gå videre.
Ikke vær redd for å spise litt ”normalt”, for om du blir litt rundere i kantene, så fjerner du det når den tid kommer med helt rent kosthold. Å bli mye større, samt mye mindre fett på er SVÆRT vanskelig å gjøre samtidig, og ut fra undertegnedes syn, så er det mange som har valgt en midtvei som vil være bra for de fleste, der det spises MEST rent, men også inneholder sine inntak av en lasagne, pizza etc.

Balanser ting om du vil bli større, ikke hopp rett på en diett et blad har forsøkt å lure deg til er ”fasiten” på store muskler og lite fett, vi er nemmelig forskjellige, og alle reagerer ulikt på ulike typer matinntak.

Fått med deg vår populære video/podcast med Andreas og Jon?

Podcasten finner du også på Spotify.

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter