Sexy mat!

Vi har hørt at østers og sjokolade kan gjøre små underverker for lysten vår. Kan mat gjøre oss kåte?

Forestill deg at du skal invitere noen på romantisk middag. Hva serverer man da?

De ferskeste og fyldigste østers overfylt med hvitløkseddik? Hva med en saftig biff med sennepssaus, grønn salat med avokado og pinjekjerner? For ikke å snakke om desserten som kan friste så mye at man får vann i munnen. Tenk deg bringebær med fløte og mørk sjokoladesaus. Alt dette er matvarer som visstnok skal stilmulere vårt seksuelle begjær. Andre matvarer som har denne funksjonen er lakris, honning, fiken, trøfler, bananer, basilikum, mandler og gulrøtter.

Dette er i hverfall den tradisjonelle afrodisiaka. Hva sier egentlig forskningen?

Det er gjort lite seriøs forskning på området, men i 2006 godkjente den amerikanske mat- og legemiddeladministrasjonen for første gang et afrodisiaka. Det var ikke en sexy matvare, men noe så uromantisk som bremelanotid. Dette er en fargeløs, luktfri væske som innhaleres som nesespray. Bremelanotid er antakeligvis  verdens første afrodisiakum med vitenskapelig bevist effekt. Viagra  oversvømmet markedet i 1998, men virker på blodstrømmen og ikke på hjernen slik Bremelanotid gjør.

Grunnen til at østers blir sett på som et afrodisiaka, er simpelthen fordi den ligner på et kvinnelig kjønnsorgan. Gulrøtter og bananer minner om erigerte peniser og avokado er avledet av et aztekiskord for «testikkel». Aztetiske jomfruer ble holdt unna jordene under innhøstingen av avokado fordi de frukten hadde et provoserende utseende slik de hang på grenene. Den seksuelle kraften disse matvarene har ligger i dey psykologiske.

Psykologien kan også spille inn på sexlyst når det gjelder sterk eller krydret mat. Sterk mat øker hjertefrekvensen og kan få deg til å svette og rødme. Det igjen kan oppmuntre deg til å bli hete på andre måter også.

Sjokolade består av en svært sammensatt blanding av kjemiske forbindelser. Den inneholder fenyletylamin som gir velvære på samme måte som amfetamin.. Det kan gjøre deg litt mer årvåken, men det betyr ikke nødvendigvis opphisset. Sjokolade inneholder også tryptofan som produserer serotonin i hjernen. De mengdene det er snakk om er så små at det sannsynligvis har liten virkning. Anandamid finnes også i sjokolade. Dette er en nervetransmitter som overfører signaler mellom cellene i hjernen. Det påvirker de samme områdene i hjernen som THC, virkestoffet i cannabis. Du må imidlertid spise rundt 25kg sjokolade for å få samme virkningen som en rev.

Sjokolade og andre matvarer har nok ikke potensfremmende egenskaper. MEN måten maten ser ut eller hvordan den smelter i munnen kan gjøre en opplevelse svært sensuell. Om du gir en mann en stor banan med et smil og et lite blunk, så har det nok sin virkning. Eller om en mann nyter østers, mens han stirrer intenst på en kvinne. Det gjør nok noe med både tankene og følelsene…..

(kilde: Sannheten om mat av Jill Fullerton- Smith)

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter