Sigrid Bye Skille

Geir Tverdal
By Geir Tverdal september 5, 2014 17:26

Sigrid Bye Skille

Om ca to uker er det klart for Norway Open. Vi har tatt en prat med Sigrid som debuterer i body fitness.

Navn: Sigrid Bye Skille
Alder: 21 år
Høyde: ca. 152cm
Vekt: ca. 50 kg (offseason) – ca. 45 kg (onseason)
Arbeid: Går 3.året på fysioterapiutdanninga ved Universitetet i Tromsø
Sivilstatus: Har kjæreste
Sponsor: Ingen foreløpig
Klubb: 24Fitness

Du debuterer om ca 2 uker på Norway Open i Body Fitness. Har du gjort deg noen tanker om hva du ønsker å oppnå?

Til å begynne med var bare tanken på å entre scenen veldig stor for meg. Nå de siste ukene har jeg fått mange positive tilbakemeldinger og forventningene til meg selv øker. Jeg ønsker å gjøre det veldig godt i debutklassen. I tillegg er jeg påmeldt til og håper også jeg klarer å hevde meg i den vanlige klassen. Jeg ønsker å bli lagt merke til og vise at dette er en sport jeg har lidenskap for og er veldig glad i.

Hvordan fant du ut at du ville konkurrere – og hvorfor gikk du for Body Fitness?

Hehe, det er en litt artig historie. Kort fortalt gikk det seg til ved at jeg har en bekjent som har konkurrert i noen år. Han så meg på trening, og ba meg kontakte hans coach, Edmund Johansen. Edmund er fra Finnmark slik som meg, og svarte positivt på henvendelsen min. Etter kontakt via mail og telefon møttes vi nede i Oslo ved en tilfeldig anledning, og vi fikk trent og pratet om konkurransedrømmer. Da Edmund spurte meg hvilken klasse jeg hadde tenkt på, satt svaret langt inne. Ydmykt forklarte jeg at jeg var villig til å trene noen år til, og at det var bodyfitness som var ønsket mitt. Da han responderte positivt og sa at det var akkurat den klassen han hadde sett for seg, ble jeg sjeleglad. Jeg vet at bikinifitness har vært veldig i vinden etter det begynte å arrangeres i Norge, men det har aldri vært en klasse jeg har sett på som passende for meg.

Etter møtet i Oslo rett før nyåret ble vi egentlig enige om å satse mot konkurransene allerede i vår, men på grunn av en stor skulderskade ble jeg nødt til å utsette debuten min til nå i høst.

Hva med poseringstrening da?

Poseringstrening har det blitt veldig lite av. Oppe i Finnmark er det ikke noe særlig stort miljø innenfor kroppsbygging og fitness, og avstandene er lange. Likevel har jeg, Ann Kristin Jacobsen fra Alta og Lone Norås, som Edmund også coacher, møttes et par ganger å øvd. Edmund er veldig flink med poseringer og han har lært og rettet på oss. I mellomtiden har jeg øvd mye på egenhånd.

Sigrid-Bye-Skille-2

Kan du fortelle leserne litt om hvordan du trent innenfor denne konkurransen i forhold til styrke- og utholdenhetsmomentet og hvordan har fremgangen vært de siste 12 mnd?

Nå skal det sies at jeg aldri har trent etter noe program. Jeg er veldig bevisst på at jeg kjenner meg selv veldig godt, og trener det jeg føler og mener jeg trenger fra dag til dag. I hele fjor hadde jeg en veldig god treningsperiode der jeg spiste godt og økte opp mot 70% i styrke i alle øvelser. Dette skyldtes nok at jeg ble mer bevisst på kostholdet og viktigheten av å få i meg nok næring. Mot jul begynte jeg på diett (som nevnt tidligere var planen først å stille til våren), men i romjula skadet jeg meg stygt og var nødt til å utsette. Det ble en lang rehabiliteringsprosess, men jeg har fått trent godt hele året. Jeg har trent mye, ca. 5 økter i uka som ofte har vart 2-3 timer. Jeg er opptatt av funksjonell og variert trening, og trener både kondisjon og styrke. Styrketreninga er den beste og jeg varierer både med å kjøre tunge vekter, drop-sett og super-sett. Jeg er av typen som elsker å presse meg maksimalt på trening og ta ut alt det musklene klarer. Når det kommer til kondisjon løper jeg en del intervaller og er med på enkelte SATS-timer for morroskyld. I tillegg elsker jeg å gå på tur, sykle, gå på ski og generelt være ute og i bevegelse.

Hvordan ser en vanlig dag ut for deg med tanke på jobb/skole/diett og har den gradvise reduksjonen i energi(kcal) påvirket deg?

  • 07.00: Måltid 1
  • 08.00-15.00: Undervisning/egenstudier (måltid 2/3: 10.00/13.00)
  • 16.00 Måltid 4
  • 17.00-20.00: Trening
  • 20.00: Måltid 5
  • Lekser/sosialt samvær
  • 23.00: Måltid 6
  • Prøver å være i seng før midnatt

Jeg føler det har gått ganske greit under hele dietten, men de siste ukene har vært litt tunge da jeg har jobbet med en stor eksamen som skal inn nå i september.

Hva er planene videre etter denne høsten?

Det kommer vel litt an på hva jeg får ut av debuten min. Jeg elsker treninga og liker å ha noe å brenne for å noe og jobbe etter, så nye mål blir nok raskt satt opp. I tillegg går jeg jo siste året på fysioterapiutdanninga og må konsentrere meg om å fullføre studiene.

Når begynte du å trene med vekter og hvordan startet din interesse for Body Fitness?

Jeg har alltid trent mye og trivdes med masse idrett og aktivitet. Jeg har spilt håndball, fotball, gått på turning og svømt. Idrett har alltid vært noe jeg har behersket, men tidlig i ungdomsårene ble jeg syk og havnet litt utenfor. Etter lang tid uten trening og utvikling sammen med de andre, var jeg plutselig ikke en av de gode lengre. Dette førte til at jeg ville prøve noe annet og begynte å trene på treningssenteret. Til å begynne med var det litt skummelt å skulle trå inn i et nytt miljø hvor alt var ukjent, men jeg ble godt tatt i mot. Jeg begynte raskt å trene sammen med en av eierne av gymmet, og lærte stadig noe nytt. Etter hvert ble vekttreninga ”min greie”, og en arena jeg følte jeg mestret igjen. Det var nok denne mestringsfølelsen, rett og slett følelsen av å duge til noe, som gjorde at jeg ble ordentlig frisk etter mange år med sykehistorie. Jeg har selv tenkt på dette mange ganger, og vet at dette er grunnen til at interessen for vekttrening er blitt en så stor lidenskap for meg.

Nå har det gått ca. 5 år siden jeg begynte å trene vekter. Jeg hadde null kunnskap i utgangspunktet, men lærte veldig mye de første årene. Spesielt lå fokuset på teknikk, utførelse og evnen til å presse grenser. Likevel vil jeg si at det er de to siste årene at jeg virkelig har funnet den konsentrasjonen og fokuset som gjør at jeg får det beste ut av hver eneste økt. Det tar lang tid for kroppen å tilpasse seg styrketrening, men det er når man får kontakt med hver enkelt muskel man ønsker å trene at det er gøy. Dette har som sagt skjedd de to siste årene, og jeg har på denne tiden også blitt mye flinkere med kostholdet. Selve bodyfitness og konkurranseplaner har aldri vært fokus ved treningen min. Drømmen har nok vært der de siste tre årene, men det er først dette siste året jeg har skjønt at det er mulig og søkt hjelp og støtte for å få det til.

Har du noen tips til andre som vil prøve seg i BF. Hvordan bør man trene for å bli en god utøver?
Mitt første budskap er: elsk det du holder på med. Uansett hva man driver med kommer man ikke langt hvis man ikke har en genuin glede av det. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg elsker å trene! Og alle som kjenner meg vet at jeg aldri smiler bredere eller prater så ustoppelig som når jeg har vært på trening . Jeg er kanskje spesiell, men jeg tror ikke på slaviske opplegg hvor man på død og liv må gjennom et visst antall sett og repetisjoner. Det funker i alle fall ikke for meg.

Jeg har troen på kunnskap, lidenskap, fokus og glede. Og viljestyrke såklart – det får man aldri nok av.

Sigrid-Bye-Skille-1

Bruker du noen kosttilskudd? Eventuelt hvilke bruker du og hvorfor.

Ja, jeg bruker en del tilskudd for å sikre at næringsinntaket og restitusjonen min blir så bra som mulig. Gjennom hele året drikker jeg protein etter trening, tar vitaminer, mineraler og seloljekapsler i tillegg til ZMA før jeg legger meg hver dag. Jeg bruker også kreatin i perioder.

Hvordan synes du det har vært å være på en streng(?) konkurransediett?

Jeg har fått ligge relativ høyt på dietten hele veien og spiser 6 måltider for dagen. Dette gjør at jeg holder blodsukkeret stabilt og føler at jeg stort sett har det helt topp. De siste ukene har jeg selvfølgelig kjent meg sliten enkelte dager, fordi jeg har trappet litt opp på cardioen og kuttet litt karb. På grunn av at jeg begynte på en diett som jeg avbrøt, men likevel holdt rutinene og måltidshyppigheten, har jeg fått tid til å venne kroppen til denne måten å spise og trene på over lang tid. Dette har nok gjort ting lettere for meg nå i konkurranseoppkjøringen.

Har du kanskje noen tips på hvordan man skal holde motivasjonen oppe?

Som sagt elsker jeg det jeg holder på med, og sliter sjeldent med å holde motivasjonen oppe. Likevel tror jeg nøkkelen er å variere treningen og finne måter å koble helt av på. Vi trenger alle avbrekk, og det å gjøre noe der man slipper å tenke så mye er alltid godt i en stresset hverdag.

Noen du vil takke/nevne helt til slutt? Legge til?

Det er veldig mange jeg ønsker å takke, og jeg tenker ofte på hvor heldig jeg er som har så mange flotte mennesker rundt meg. Jeg vil spesielt nevne den lille familien min og kjæresten min som alltid støtter meg. Min partner in crime, Tom Wagelid, som tok meg inn i varmen på Nordkapp Treningssenter og som har vært en veldig viktig støttespiller fra dag én. Coachen min Edmund Johansen som har hjulpet meg med diett og posering. Mine fantastiske venner både i Tromsø og i Honningsvåg. Alle de herlige menneskene jeg har blitt kjent med på SATS i Tromsø, og ikke minst alle nære og fjerne som har gitt meg fine ord og tilbakemeldinger på facebook og instagram. Tuusen takk, dere er gull verdt alle sammen!

Foto: Trine Dyrstad Walsøe

Geir Tverdal
By Geir Tverdal september 5, 2014 17:26

Kommentarer

Annonser

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter

* påkrevd