Silje Alslie skal konkurrere på Sandefjord Open

Vi møter henne i sofakroken på Avancia Skedsmokorset. En ydmyk jente med en enorm stå på-vilje, om vi skal beskrive henne kort. Smilet sitter i øynene når vi spør om Teamjegliker er litt som en familie for henne. Det er teamsamling for Teamjegliker Kull 8, og Silje er ikke en del av dette kullet.

– Det blir litt som en familie. Det er trygt å komme hit og besøke gjengen, alltid.

I dag har hun blitt med venninnen Sara Børresen, som er med i Kull 8. Silje har stilt tre ganger for Teamjegliker. Selv var hun med i Kull 5, men planen da hun meldte seg på var aldri å stille.

–  Jeg hadde begynt å trene på egen hånd, men jeg ville lære mer om trening og kosthold for å få bedre resultater.

Høsten 2017 debuterte hun likevel, sammen med mange andre jenter i Teamjegliker.

– Det var skummelt, men det var mestringsfølelsen og det komme på scenen som var fokus. Jeg hadde ingen ambisjoner om plassering. Det å ha klart det, å komme seg på scenen, var en seier i seg selv.

Etter å ha stilt en gang, fikk Silje mersmak og stilte igjen våren 2018 i Sandefjord.

– Jeg var veldig nervøs før scenen i Sandefjord da jeg fikk beskjed om noen endringer i poseringen rett før jeg skulle på scenen. Men det skremte meg likevel ikke fra å gjøre det igjen.

Oslo Grand Prix fulgte på, hvor Silje ble sittende igjen med en god følelse.

– Den siste gangen var det bare gøy. På Oslo Grand Prix koste jeg meg på scenen, og det fikk meg til tanken på at jeg skulle gjøre det igjen.

I dag er Silje med i Team Fit2gether, hvor det også er flere tidligere medlem av Teamjegliker. Vi lurer jo på hva jenta sitter igjen med etter Teamjegliker, og hvordan livsstilen med fitness fungerer mentalt.

– Teamjegliker lærte meg mye om meg selv. Jeg har troa, mer selvtillit. Også er jeg veldig glad i samholdet de har. Jeg følte meg alltid veldig inkludert og en del av gjengen.

Den største forskjellen hun har med seg etter Teamjegliker, er å tenke positivt. Nå tør hun snakke mer og er ikke den som sitter stille i en gruppe lenger.

– På grunn av alle foredragene. Det har gjort at jeg har lært meg å tenke bedre om meg selv, og jeg har det bedre med meg selv – etter Teamjegliker. Jeg føler ikke at jeg er like lukket. Jeg tør å være mer meg, og er nok ikke like stille som før, smiler hun.

Ikke bare i treningen har dette gitt mer glød, men det har også gitt mersmak til nye veier i livet. Silje har avsluttet økonomiutdanningen og fikk seg først jobb i sportsbutikk, men har nå andre planer.

– Nå jobber jeg også på treningssenter og tar kostholdsveileder på nett. Har funnet ut at jeg vil starte på sykepleie, og drive med kosthold og treningsveiledning ved siden av.

Teamjegliker har nok kanskje blitt et springbrett inn i fitnessbransjen for mange, og er kanskje kjent for å ha mest debutanter. Silje så etter nye utfordringer og et team som fokuserte enda mer på bare det å stille. Først var hun i Team Toppform, mens hun var off season.

– Det var fin oppfølging og sånn, men så ville jeg finne et litt mindre team. Følte de ble litt mange og jeg trengte kanskje enda tettere oppfølging. Jeg kom over Team Fit2gether da en på jobben min anbefalte dem.

Nå satser hun for å konkurrere. Hvis formen er der i mars, skal hun stille i Sandefjord med Team Fit2gether.

–  Jeg går ikke på scenen hvis formen ikke er der, for nå er målet mitt noe annet. Nå vil jeg gjøre det bra. Hvis det går bra, vil jeg sikkert fortsette.

Livet på diett har ikke skremt den 24 år gamle jenta fra Moss. Snarere tvert imot.

– Man legger jo fort på seg etterpå, og det er vanskelig å akseptere vektoppgangen hvis man ikke gjør det på en skikkelig måte. Jeg liker å være på diett, og jeg trives med å vite hva jeg skal spise til enhver tid. Når jeg ikke vet, blir det mye småspising.

Hun fulgte ingen re-diett og dro på ferie i Canada i tre uker. Det var kanskje ikke optimalt. Men det livet på diett gir Silje noe, og hun liker livsstilen.

– Dette gir meg mer energi. Jeg liker å være på diett og trives med å vite hva jeg skal spise til enhver tid. Det blir mye småspising når man ikke følger en plan, legger hun til mens hun ler litt forlegent.

IG: @siljealslie

 

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter