I sin livs form går Veronica for gull i NM

Etter 2. plass i fjor, er det ingen tvil om hvilken medalje Veronica går for i NM om 4 uker. Men først skal hun en tur til Madrid og delta i Arnold Classic.

Navn: Veronica Dalsnes
Alder: 34 år
Høyde: 167 cm
Vekt: 54 / 60 (on season / off season)
Sponsor: Kaliber Gym og BMR Sports Nutrition
Treningsprogram: Curves Workout

Veronica Dalsnes-2014-1

Du er nå klar for din sjuende konkurranse i bikini fitness. Fortell litt om hvordan det har gått tidligere og hvilke ambisjoner du har i høst?

Jeg debuterte med en 7. plass i Norway Open høsten 2012. Etter det havnet jeg rett utenfor pallen på et par konkurranser våren 2013, før jeg fikk 2.plass i Stavanger Open og 2.plass i NM høsten samme år. Jeg stilte deretter i Nordisk hvor jeg fikk den sure 4. Plassen. Etter det stilte jeg også i Sverige i Nordic Bikini Fitness Open, hvor jeg vant og tok hjem overallen. Herlig å slå svenskene 🙂

I høst har jeg tenkt å være med i Arnold Classic i Madrid og NM et par uker senere. Selv om jeg er i min livs beste form og føler poseringer sitter bedre enn tidligere, vil det være mange harde konkurrenter. Det kommer helt sikkert noen gode debutanter som også vil plassere seg godt. Men, jeg vil lyve om jeg sier at jeg ikke sikter høyt. Jeg tror det er viktig å jobbe med det som mål, eller så blir man fort defensiv i tankegangen. Bikini Fitness er faktisk ganske mye en mental greie også. Noe jeg har erfart både på godt og vondt tidligere.

Hvordan trener du og spiser du i månedene før en konkurranse?

Jeg holder meg i egentlig ganske god form hele året, og selv om jeg ikke er spesielt streng på kostholdet. En diett kan begynne 6-10 uker før en konkurranse, litt avhengig av hvordan jeg har spist og trent i perioden før.

Jeg starter dietten vanligvis på rundt 2200 kcal og de siste ukene før en konkurranse ligger jeg på alt fra 1400-1600 kcal med cirka 2,5 gram protein pr kg kroppsvekt, 20-30 % fett og resten karbohydrater. Jeg tenker nesten like mye på typen matvarer jeg spiser som makrofordelingen. Om jeg spiser 20 % fett den ene dagen kan det godt være jeg ligger på 28 % den andre dagen.

Jeg trener Curves Workout 4-5 dager i uken med fokus på bein og rumpe. Dette kan trenes 3-5 dager i uken, mens overkropp trenes 1-2 dager i uken, litt avhengig av hvor mye energi jeg har. Når det gjelder kardio så tar jeg det mest på feelingen. Har hund som må få sine daglige turer og utover det, går det mest på lysten og tiden. Jeg mener det er styrketreningen og kostholdet som er viktigst. Jeg merker at jo bedre jeg presterer på trening i form av økt styrke, jo raskere kommer jeg i form.

Veronica Dalsnes-2014-2

Hvilke favorittøvelser har du for rumpa og hvor sterk er du egentlig?

Når det gjelder rumpetrening liker jeg å variere en del og har både lette, medium og tunge treningsøkter. En del av øvelsene går igjen, mens andre byttes på. Varianter av hip-thrust/glute bridge med ett og to bein, rygghev, donkey kickbacks, cable squat, osv er vanligvis fast inventar.

Jeg er ikke sånn voldsomt sterk, men trener med 85 i knebøy og 120 i hip-thrust for tiden, og er fornøyd med det med tanke på at jeg nærmer meg konkurranse.

Bruker du noe kosttilskudd? Eventuelt hvilke og hvorfor?

Før trening bruker jeg pre-workout tilskuddet Animus hvis jeg er sliten og kjenner jeg trenger litt ekstra. Bruker også omega-3 fra BMR de dagene jeg ikke spiser fet fisk. Også går det selvsagt i det vanlige – litt proteinpulver, avhengig av hvor mye jeg har fått i meg fra fast føde.

Veronica Dalsnes-2014-3

Har du tips til andre om hva de bør tenke på hvis de ønsker å stille i Bikini Fitness?

Hvis du skal stille så må du forstå at det krever mye av deg. Du bør i 2014 være godt trent, ha det godt med deg selv privat, ha venner og familie som forstår deg og ha nok tid å sette av. I tillegg koster det en god del, så hvis ikke økonomien er på plass, er det kanskje greit å vente.

Jeg vil anbefale at du tar kontakt med en coach og eventuelt et team i nærheten av der du bor og hører hva de mener om fysikken din og om det er realistisk å konkurrere, eller hva du eventuelt burde fokusere på. Det er jo heller ikke slik at dette passer for alle. Har du fra før av et litt anstrengt forhold til mat, vil jeg anbefale deg å la være.

Noen du vil takke til slutt?

Jeg må få takke Kaliber Gym som sponser meg med trening. Norges klart beste treningsstudio befinner seg i Trondheim. De har det beste miljøet og det beste utstyret.

I tillegg må jeg få takke sponsoren min BMR Sports Nutrition som sponser meg med kosttilskudd, Weightless som sponser meg med klær og selvsagt Curves Workout for at jeg til enhver tid får trent det beste treningsprogrammet og får hjelp til det jeg trenger i fbm kosthold.

Veronica Dalsnes-2014-5

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter