Slik får du store legger!

Mange-av-oss sliter med en spesiell muskelgruppe  – leggene

For min egen del hadde jeg «prøvd alt», tunge vekter, medium vekter, frivekter, flere øvelser, fullstrekk, delrepetisjoner, og allikevel ble de ikke  i nærheten så store som de burde være i sammenligning mot f.eks lårene mine.

Hva gjør man?

Jeg satt i mitt stille sinn og tenkte på hva jeg kunne gjøre, og fant ut at den logiske tankegangen måtte være å se ut i idrettsverdenen; Hvem har store legger av idrettsutøverene våre??

Svaret er opplagt, fotballspillere, tour de france gutta, handballspillere. Så hva er det disse gjør som fungerer så godt?

Alle kroppsbyggerene blir sitert i intervjuer med at man skal kjøre leggene tungt, og med full strekk i hele bevegelsen, men dette har ikke gjort mirakler for meg iallefall.

Fotballspillerene, danserene, og sykkel utøverene har en ting til felles. De gjør en vanvittig mengde repetisjoner med å strekke leggen hver gang de trener. De gjør ikke sykt tunge løft, de bruker kroppen som vekt, og beveger seg.

Hva kan dette brukes til i praksis hos oss?

Prøv følgende:

Mål omkretsen på leggene før du begynner. Så sikter du på at du HVER ENESTE DAG i uken skal ta 50 tåhevinger stående rett opp på bakken. Når dette er lett, sikt på 100 reps. Det høres helt sprøtt ut, men å stå opp på tærne 50-100 ganger simulerer ganske bra treningen til f.eks en fotballspiller. Gjør dette hver eneste dag – Dropp vektene på leggene på gymmet en stund.

Om du vokser!? Fortsett! Om du bare vil vedlikeholde, dra det ned til et par dager i uken, og kjør gymmet i tillegg.

Hvorfor KAN dette fungere?

For det er en helt naturlig bevegelse, som simulerer det andre idrettsmenn gjør hver eneste dag. I tillegg bruker vi kroppsvekten vår, som igjen er det musklene i stor grad er vant til å bære på.

Bare gjør dette eksperimentet i en måned, hver eneste dag, så måler du leggene på nytt. Det er mange som har forsøkt denne tilnærmingen, og blitt svært positivt overasket.

Del:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Epost

Del:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter