Er målet å forme kroppen så er det styrketrening som gjelder!

 Gunnar – supercoachen fra Kaliber forteller her hvordan du skal forme kroppen din!

forme-kroppen-di2n-

Noen ganger når jeg jobber med kunder på gymmet eller PT-kunder online, så oppdager jeg at enkelte grunnleggende ting som jeg tar for gitt, ikke nødvendigvis er innlysende for alle andre. Så her er et par viktige fakta som alle burde kjenne til:

Gunnars grunnleggende fakta #1

Styrketrening er det eneste som kan endre fasong på kroppen din. All annen trening gjør den bare større eller mindre med samme fasong som den du har nå. Sprettrumpe, store biceps, faste lår, 6-pack eller hva det nå er du ønsker deg, det får du kun gjennom å trene musklene sterkere. Og den beste måten å trene musklene sterkere, er å trene med vekter.

Så om du trener timevis i uka, med spinning, aerobics, jogging eller hva som helst, og likevel ikke er fornøyd med utseendet på kroppen din, så er det meget sannsynlig at den komponenten du mangler er litt ordentlig styrketrening. Og om du trener styrke, men fremdeles ikke er fornøyd, så trener du enten feil, eller du spiser for dårlig, eller du er for utålmodig. For så lenge du gjør ting riktig, så kommer resultatene!

forme-kroppen-di23-

Gunnars grunnleggende fakta #2

Muskler er bygd av protein. Å trene styrke uten å spise nok protein, er som å prøve å bygge et hus uten nok planker. Det blir som å ha snekkerne til å spikre i tomme lufta. Det hjelper ikke hvor hardt snekkerne arbeider, eller du trener det blir hverken noe hus eller noe muskler uten byggematerialer.

Karbohydrater, altså sånt du får fra korn, poteter, pasta, frukt, sukker, osv  det er mat til snekkerne og får dem til å jobbe hardere, men det hjelper fremdeles lite hvis de ikke har noe å arbeide med. Det samme gjelder et kosttilskudd som kreatin  det hjelper snekkerne til å jobbe hardere. Men protein er byggematerialet deres. Uten protein, ingen muskler.

Skrevet av Gunnar Strand Jacobsen, fagsjef og coach i StrongBody , Norges største online coaching / online PT-selskap
Stikkord:    

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter