Gå ned 1kg på en uke – og fortsett med det, uke etter uke…

Enkelt og greit – slik gjør du det.

En kilo tilsvarer 7000 kalorier, så for å miste en kg i uken, må du eliminere 7000 kalorier i en syv-dagers periode. De fleste leger anbefaler et vekttap på 0,5 til 1 kg i uken, så du vil ligge på den høyeste enden av skalaen.

Trinn 1

Velg et passende tidspunkt å starte. Tider med høyt stress eller sykdom er ikke rett tid å starte en streng diett. Hvis det er mulig, start i helgen, i tilfelle du blir svimmel eller uvel fra endringer i kostholdet ditt. Stølhet kan også bli et tema hvis du begynner å trene, så hvis du begynner på en fredag​​, vil du ha helgen til å samle krefter.

Trinn 2

Eliminere 500 kalorier fra kosten hver dag. Start med å eliminere tomme kalorier, slik som brus, shakes og smoothies laget med kremer og sirup, fruktjuice og sportsdrikke. Deretter bytt til lavere kaloriinnhold alternativer for dine favoritt ting. Det å bytte fra helmelk til skummet melk vil spare 63 kalorier per glass (320 kalorier/liter). 85 g fullkorn pasta har 37 kalorier mindre enn vanlig pasta. Selv om disse besparelsene kan virke små, tilsammen blir det litt.Mange bekker små…

Trinn 3

Tren for å brenne 500 kalorier per dag. I tilegg til din 500-kalori reduksjon fra kostholdet, vil dette plassere deg midt på målet ditt. Du må trene alt fra 45 til 90 minutter for å forbrenne denne mengden, avhengig av hvilken type aktivitet du velger. For eksempel, en 70 kg’s person forbrenner bare 211 kalorier på å spille frisbee i en time, men 422 kalorier på aerobic, og 560 på å spille fotball, og 750 på en Bodycombat time.

Hva gjelds gåturer/joggeturer er tommelregelen at du forbrenner 1 kalori per kg du veier per km. Dvs. En person på 80 kg forbrenner 80 kalorier/km, men når den samme person har gått ned i vekt og veier kun 70 kg forbrenner denne 70 kalorier/km. Jo mer du veier, jo flere kalorier forbrenner du.

Her er en av grunnene til at folk stagnerer i sin vektnedgang. De begynner med full fres sitt «nye liv» og trener langt og mye. Etter hvert som de blir slitne, går lei osv. (men også er blitt LETTERE), trener de mindre – da de heller skulle ha økt mengden. Så husk, begynn pent og ha litt å gå på etter hver som du blir lettere!!

Trinn 4

Tell kalorier eller vie maten. Ikke stol på estimering, øyemål eller ta det på hoderegning hva du spiser. I stedet følg en nedskreven plan, eller bruk en gratis online kalkulator for å hjelpe deg å telle sammen alt du spiser. Ikke glemmer å legge til kaloriene fra drikker som juice, melk eller sukkerholdige te eller kaffe. Det er fort gjort å glemme de flytende kaloriene.

Gjør det også til en god vane å lese på innholdet på matvarer og ta egen ansvar, for hva du putter i deg.

Stikkord:       

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost

Del:

NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter