Slik kan du redusere vannvekt i kroppen

Vann i kroppen, eller vannretensjon, er når man opplever at kroppen holder på mer vann enn normalt. Dette kan ha mange ulike årsaker, og kan også være tegn på sykdommer, slik at man bør oppsøke lege om dette kan være tilfelle. Ellers kan vann i kroppen også forekomme på grunn av hormonelle endringer (for eksempel ved menstruasjon eller graviditet), av mye salt i kostholdet eller til og med av å være for stillesittende. Det er også et kjent problem for mennesker som sitter eller står mye i forbindelse med jobb, gjerne kan oppleve hovne ankler.

Vann i kroppen kan forekomme lokalt, eller man kan oppleve det over hele kroppen. Ofte vil man gjerne oppleve at vannopphopning skjer ved bena. Det finnes flere ting som kan hjelpe, som blant annet å regulere vanninntaket, å endre kostholdet, å drikke ulike tesorter eller å ta kosttilskudd som for eksempel vanndrivende midler.

Hva kan man gjøre med vann i kroppen?

Forutsatt at problemet ikke forårsakes av sykdom, er det flere ting man kan gjøre. Først og fremst er et sunt og variert kosthold et godt sted å starte. Hvis man spiser mye saltholdig mat eller inntar mye sukker, kan dette være en mulig forklaring på vannretensjonen. Derfor kan det hjelpe å redusere salt og sukker i kostholdet. Det kan også være nyttig å unngå matsorter som hermetiserte supper, svært krydret mat og til og med bacon. Drikk heller rent vann fremfor brus eller juice, eller velg saft som har et lavt sukkerinnhold. Væskeoppbygging kan også reduseres ved å spise matsorter som inneholder kalium, og eksempler på dette er bananer og kål. I tillegg kan annen frukt og grønt anbefales, slik at kroppen får tilført vitaminer, og A og C vitaminer kan være spesielt nyttige i dette tilfellet.

Mye stillesitting eller å ha en jobb hvor man står mye, kan bidra til vannansamling, spesielt i bena. Derfor anbefales det å ikke sitte eller stå for lenge på et sted, og å bruke kroppen aktivt. Regelmessig trening og aktiviteter hvor man bruker bena er et godt råd her.

Hva med kosttilskudd?

Selv om trening, å drikke vann og å spise sunt bør være det første man gjør, finnes det også ulike kosttilskudd på markedet som kan hjelpe. For mennesker som vil oppnå et strammere utseende og bedre muskeldefinisjon (som for eksempel kroppsbyggere), kan vanndrivende kosttilskudd også være aktuelt. I tillegg kan ulike typer te være nyttige, da disse også kan ha vanndrivende egenskaper.

Retenix Advanced vanndrivende tabletter

Retenix Advanced vanndrivende piller er et mildt vanndrivende kosttilskudd som består av ulike naturlige ingredienser som kan bidra til å gjenopprette en sunn væskebalanse, og redusere vannansamlinger. Produktet inneholder ingredienser som enebærolje, løvetann, buchublad, eplesidereddik, grønn te, tranebær, og til og med melon. I tillegg til sine milde vanndrivende egenskaper bidrar disse til å tilføre kroppen vitaminer og mineraler, i tillegg til å
Opprettholde elektrolyttbalansen.

Sykdommer som kan forårsake vannretensjon

Synlig vannretensjon kan være et tegn på sykdom, og er man i tvil bør man oppsøke lege. Eksempler på sykdommer kan være leversykdom, blodpropp, stoffskiftesykdommer, nyresvikt, og leversvikt. Vannansamlinger kan oppstå generelt, eller også lokalt på enkelte deler av kroppen. Lokale ødemer kan oppstå ved allergireaksjoner, og ved betennelser eller infeksjoner.

For mer informasjon om vårt brede utvalg av naturlige helseprodukter, se vår nettside www.weightworld.no.

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter