Slik lykkes du med nyttårsforsettene

Mange er i gang med et nytt [trenings-] år, og ønsker kanskje å kickstarte det med litt mer og hardere treningsøkter. Samtidig kan dette av og til både være feil, og i verste fall skadelig, og her er hvordan du begynner det nye året på en riktig og smart måte:

Gjør det GØY! 

Først og fremst er det noe mange glemmer når de begynner å trene [igjen]; man glemmer å ha det gøy. Du kan nemlig trene med verdens beste treningsform, øvelse, eller program, men har du det ikke også gøy og moro mens du holder på så vil du trolig heller ikke komme til å fortsette med det over tid. Og det er DET som virkelig vil gi deg effekt og resultater. Trening bør ikke bare komme i perioder som en jo-jo effekt, og en ekte, sunn og sterk kropp bygger du ved hjelp av å trene jevnt og trutt hele året igjennom.

Ikke begynn for hardt! 

Det neste de fleste av oss feiler med når en starter opp igjen er at man rett og slett begynner for hardt. Å gå fra 0-100 så å si over natta kan for de fleste både være feil og i verste fall skadelig, og du vil heller ikke fortsette med det om du trener med maks intensitet og bruker timevis på gymmet hver gang du er innom. Samtidig vil det for mange også være feil og lite effektivt for å nå ens mål – så hvorfor kaste bort mer tid enn du strengt tatt trenger på trening som ikke gir mening?

Realistiske mål

Videre bør du sette deg mål, få med en venn eller kollega, og altså gjøre treningen til noe du liker. Men sett deg realistiske mål, og ikke tro at du nødvendigvis vil oppnå «drømmekroppen» i løpet av de første ukene. Prøv å finne ut av hvilke behov du har for å nå dine mål, og ta for eksempel kontakt med en av PT’ene på ditt lokale treningssenter for å få hjelp med å sette opp et smart treningsprogram for deg og dine ønsker. Som oftest gir de deg også litt ekstra hjelp nå på nyåret.

Riktig kost

Til slutt er det viktig å nevne det de fleste glemmer; at musklene og den stramme kroppen faktisk bygges på kjøkkenet. Trening er egentlig å rive kroppen ned, for så [forhåpentligvis] å bygge den sterkere opp igjen. Så sett opp en kostholdsplan som inneholder spesielt mye sunt fett og nok protein, og sørg for å i deg nok kalorier og mat som kroppen din trenger hverdagen igjennom. Supplementer gjerne også med smarte kosttilskudd, som omega, proteinpulver, eller kanskje kreatin. Men unn deg også litt godt en gang i blant, og ikke gjør din nye livsstilsendring så tøff og hard at du (igjen) vil slutte med det før du faktisk har oppnådd målene dine.

 


Kjendistrener Cornelis Elander – Programleder og personlig trener. Opprinnelig fra Oslo, men bor og jobber i dag for det meste i New York og LA.

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter