Slik øker du dine nivåer av veksthormon.

Trodde du at det ikke var mulig å få naturlig høye nivåer av veksthormoner?

Det er mulig.

Veksthormoner er et protein som produseres i hypofysen. Dette er anabole hormoner som skilles ut i blodet i korte perioder gjennom døgnet.

Veksthormoner er vekststimulerende på kroppen og virker kraftig stimulerende på fettforbrenningen. Musklene vokser også ved utskillelse av dette hormonet. Som mange vet, er det mange som bruker veksthormoner for å forhøye fettforbrenning og øke muskelmassen. Det har sine bivirkninger, og er ikke å anbefale. Men bruk av veksthormoner trenger absolutt ikke være løsningen. Det finnes en rekke ting du kan gjøre for å øke utskillelse av dette hormonet.

Styrketrening virker svært positivt på veksthormonene, så hvis du trener regelmessig vil du opprettholde høye nivåer av veksthormoner.

Det er særlig styrketrening som gjør utslaget, men også lettere trening vil ha effekt. Det handler om å få best mulig balanse mellom de forskjellige hormonene og signalstoffene. Testosteron har også innvirkning på vekst av muskler og reduksjon av fett. For å få utskilt mest mulig veksthormon og testosteron må treningen være tung og konsentrert, men øvelsene må også utføres med riktig teknikk.

Et proteinrikt kosthold ser også ut til å stimulere utskillelsen av veksthormon. Da er det altså bare å pøse på med proteiner. Kroppen bruker svært mye energi på å jobbe med proteinene du spiser, så det er faktisk nesten umulig å legge på seg av det.

Søvn er svært viktig for å skille ut veksthormoner.

Mens du ligger og sover søtt, skjer det svært mye i kroppen. Noe av det som skjer er at det utskilles veksthormoner. Avkortet eller forstyrret søvn gir lavere hormonnivåer. Hvis du spiser mye karbohydrater før du legger deg, vil du kanskje ikke skille ut like mye veksthormoner som du kunne ha gjort om du droppet karbohydratene før leggetid. Dette er på grunn av at insulinutskillelse senker veksthormonnivåene.

Så er det altså den vanlige leksen. PASS PÅ høyglykemisk belastning.

Store insulinmengder senker veksthormonnivåene. Du må altså spise mest mulig sunne karbohydrater med lav GI. Å spise for mye mat med høyglykemisk indeks fører til insulinutskillelse. Fett øker testosteronnivåene, så det er viktig å ikke spise for lite fett også. Når det gjelder kosthold handler det om å få best mulig balanse mellom de forskjellige hormonene og signalstoffene. Å spise masse proteiner, nok fett (sunt fett) og sunne karbohydrater med lav GI, er altså det som er tingen for høyere forbrenning og mer muskler.

Pass på kortisolnivåene.

Kortisol er et hormon som hindrer produksjon av testosteron og veksthormon. Kortisol øker nemlig insulinnivåene og bryter ned muskulaturen. Det er altså viktig å ikke stresse.

Trene, spise, sove og ta livet med ro. Det er svaret på naturlig utskillelse av veksthormoner. Det høres ut som et deilig liv. Verre er det ikke.

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter