Smart trening for en stram mage 

For mange er det å ha en stram mage et viktig ønske når en går på treningssenteret, men samtidig er det mange som nettopp sliter med å oppnå det. Her er da noen smarte tips å ta med seg: 

Fettet må bort

Svært mange av oss har et ønske om en strammere mage, men samtidig som den jevne nordmenn (som trener) utfører situps og kardio til den store gullmedalje, har mange av oss for vane å innta mye usunn mat og drikke uka igjennom.

Så la oss bare ta én ting først som sist; det hjelper lite på magemålet å kjøre så mange situps og crunches du klarer hver dag om du fortsatt inntar usunn næring og har et godt fettlager rundt magen og midjen! Isolerte mageøvelser vil i seg selv heller ikke gjøre mye for å forbrenne eller stramme opp, og for en stram mage må du rett og slett kvitte deg med fettet over hele kroppen for virkelig å få fram rutene og magen du har ønsket deg.

For å oppnå dette sverger mange gjerne til kardiovaskulære treningsformer, selv om de fleste faktisk ville ha kunnet oppnådd minst like god, eller eventuelt mer, av å trene hard og riktig styrketrening. Best fettforbrennende effekt vil en dog gjerne få i en kombinasjon av disse to sammen.

Min anbefaling er da at du trener minst tre styrkeøkter i uka, og eventuelt legger til litt mosjon og kardio ved siden av daglig. To av styrkeøktene kan også eventuelt avsluttes med litt HIIT eller høyintensivt arbeid på tredemølla eller sykkel, og personlig sverger jeg til da til geriljakardio som treningsform da dette gjerne gir best effekt og mer motiverende fordi det tar så kort tid å utføre.

SKYHØY INTENSITET: Det verste du kan gjøre, både for egen motivasjon og reelle kroppsresultater, er å trene for lenge av gangen med lav intensitet. Motgiften heter «geriljakardio».

Kosthold

De lærde strides fortsatt om hvor viktig (i prosent) et sunt og godt kosthold er for sluttresultatet kontra nok og riktig trening. Én ting er imidlertid sikkert; du vil ikke oppnå toppformen om du ikke også spiser like bra som du trener.

Personlig mener jeg jo at det også må høres ut som en ganske grei løsning å kunne spise seg til sixpack, framfor å måtte slite seg ut på treningssenteret hver dag uten å se noen effekt av det (fordi en bare kjører i seg masse usunn, dårlig mat og drikke i helgene).

Tren ryggen!

I tillegg til kardio og isolert magetrening er det også viktig å få fram effekten god og hard trening av ryggen vil ha på framsiden og magen. Særlig er det viktig for oss nordmenn, som stadig sitter mer og mer til daglig, å trene den viktige nedre delen av ryggen. Og dette er heller ikke bare viktig og bra for deg som ønsker en stram mage, men vil være vel så viktig for å kunne forebygge skader og ryggsmerter i fremtiden.

Viktige øvelser/økter:

  • Knebøy og tunge baseøvelser!
  • Høyintensivt arbeid og kardio med høyt tempo/intensitet
  • Ben- og rygghev (eventuelt i kombinasjon)

Slik oppnår du en stram og trent mage – kort oppsummert:

  • Fettet må bort
  • Tren ryggen!
  • Ingen grunn til å overdrive treningen da dette gir liten eller ingen effekt.
  • Ikke [bare] velg øvelser som går direkte på magen, men få trent den også indirekte gjennom gode, tunge baseøvelser som for eksempel knebøy.
  • Et korrekt og godt kosthold er minst like viktig som selve treningen i seg selv!

Kjendistrener Cornelis Elander – Programleder og personlig trener. Opprinnelig fra Oslo, men bor og jobber i dag for det meste i New York og LA.

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter