Spis 10 og bli enda sunnere

Norske myndigheter sier fem om dagen. Men mer frukt og grønt gir enda raskere helseeffekt og forebygger bl.a. kreft, viser en undersøkelse. Spis hele 10 porsjoner frukt og grønnsaker hver dag, så har du etter 14 dager redusert risikoen for å utvikle kreft betraktelig.

På et kreftforskningssenter i Colorado i USA fikk 28 kvinner som alle hadde forhøyet risiko for å utvikte brystkreft, servert 10 porsjoner av ulike frukter og grønnsaker hver dag i to uker, og hensikten var å teste om det stemmer at nærings emnene i frukt/grønt kan bekjempe frie radikaler. De frie radikalene skader cellene i kroppen, og det er årsaken til at noen får kreft, mener mange eksperter. Forskerne i Colorado målte antallet skadde arveanlegg i forsøks personenes hvite blodlegemer før forsøket startet. Etter 14 dager med masse frukt og grønt hadde kvinnene 25 prosent færre skadde hvite blodlegemer. De hvite blodlegemene er en del av immunforsvaret så de bør være i toppform.

Hvordan får du i deg 10 porsjoner frukt og grønt om dagen? jo, fryste varer, tørket frukt og, rene frukt- og grønnsakjuicer teller også med, drikk et glass appelsinjuice, fyll tallerkenen med salat før du forsyner deg med hovedretten, spis en banan sammen med frokosten din, ta et eple til lunch, gulrøtter om ettermiddagen, en pære til kvelds og bruk grønnsaker i gryteretten – så er du nesten i mål.

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter