Mat musklene regelmessig!

Slik spiser du for perfekt fysikk!

Bortsett fra regelmessig trening og en balansert livsstil, har mange som opplever suksess med sin fysikk (enten de konkurrerer eller ikke), vært nødt til å lære seg evnen å koke mat en dag i uken for å holde matmønsteret konsistent for å bygge en stenhard kropp. Velg en dag til planlegging, kjøp inn og forbered alle måltidene du skal ha neste uke. Den beste måten å gjøre dette på er ved å dele opp mat forberedingen i tre kategorier: proteiner, karbohydrater med stivelse, og karbohydrater med fiber. På denne måten trenger du bare å blande disse og få dem til å passe sammen slik at du har kjempegode måltider du kan ta med deg. Her er mitt sikker stikk av en plan:

Protein power

Vær nøye med at hvert måltid inneholder nok proteiner. Proteinmaten krever mest planlegging, i og med at det vil være å kaste hardt opptjente penger og tid ut av vinduet dersom det ikke blir tilberedt og lagret på rett måte. Du kan til og med bli forgiftet på veien. Kyllingbryst, kalkun, hamburgerrygg, indrefilet og tunfisk i vann er de mest populære valgene. La oss si at din diett krever 35 gram protein per måltid, og at du ønsker å forberede tre måltider om dagen i fem dager. Dette betyr at du trenger 15 måltider. Ettersom kravet om 35 gram protein blir dekt av et stort kyllingbryst, trenger du bare å steke dem og lagre 15 kyllingbryst. Hvis du vil variere, kan du lage bare fem kyllingbryst og dele de andre 10 måltidene opp i kalkun og tunfisk. Vær nøye med at du lagrer de ferdigstekte proteinene i Tupperware (standardutstyr for enhver «road warrior») og sett det til kjøling. En annen god investering er en liten kjølebag som er fin å bruke på reise.

Tips fra iForm: Proteinpulver fra Proteinfabrikken.no er et ypperlig kosttilskudd for å sikre at du får i deg nok protein av høy kvalitet!

Karbohydratkontroll

Alt etter hva som er målet ditt, bør hvert måltid inneholde minst litt karbohydrater. Karbohydrater med stivelse er lette å tilberede og fyller også opp musklenes glykogenlager på en effektiv måte. De beste karbohydratene med stivelse er bakt potet, brun ris, søtpoteter og havregryn. Igjen er du nødt til å regne ut hvor mange gram karbohydrater du vil spise til hvert måltid. I utgangspunktet vil du forberede 15 porsjoner med karbohydrater så bare få kontroll over hvor mye du trenger per måltid, og begynn å koke eller bake disse glykogenfyllte herlighetene. For eksempel så inneholder en medium stor bakt potet (på størrelse med en stor knyttneve) cirka 30 gram karbohydrater. En god informasjonskilde til hvor mye karbohydrater forskjellige matvarer inneholder er «Matvaretabellen» fra Statens ernæringsråd og statens næringsmiddeltilsyn, og den kan kjøpes hos bokhandlere. Husk å planlegge godt så du ikke ender opp med havregryn til hvert måltid. Du bør lagre karbohydratene på samme måte som proteinet: kaldt og i Tupperware.

Fiber som bensin

For å sikre god helse og forhindre ville svingninger i blod-sukret, bør du spise nok fiber i hvert måltid. Det eneste unntaket er hvis karbohydratene med stivelse inneholder nok fiber, eller hvis du bruker et fibertilskudd. Det beste tipset her er å kjøpe frossenblandinger med grønnsaker fra butikken og ha flere poser i mikroen som du så lagrer på samme måte som proteinet. Det er flere varianter å finne i en bra matbutikk. Det slår i allefall det å stå å skrelle og skjære til du ser mannen med ljåen.

Å sette alt sammen

Nå er det verste gjort. Det eneste som gjenstår er å sette sammen måltidene om kveldene slik at du er forberedt til neste dag. Dette er også tidspunktet for å legge en siste finish på maten ved å tilsette spesielle fettsyrer, krydder eller lignende.

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter