Spis riktig!

Dere har sikkert hørt det en million ganger før, men er ikke kostholdet riktig, får en heller ikke resultater av treningen.

En rett sammensetning av proteiner, karbohydrater, og sunne fettsyrer er en nødvendighet for maksimal fremgang. En ikke ubetydelig del av alle som trener tror at dette problemet er løst med at de har kjøpt en spann proteiner, som de drikker på morgenen og etter trening istedenfor mat. Jeg kan nøye meg med å si, dette er LANGT fra sannheten.

Det finnes utallelige artikler som tar for seg proteiner, karbohydrater og fett, hva en skal spise for å få det og det i seg. For de som ikke kjenner til ?det elementære? anbefaler jeg å lese dere opp på dette, da det har så signifikant betydning for resultatene av treningen deres.

Det jeg tenkte var å liste opp noen matvarer for dere som allerede kjenner til basismaten, for dere som spiser kyllingen og natur risen, men fortsatt føler at noe mangler. Her kommer en liten liste over matvarer dere  kanskje ikke har tenkt på;

Broccoli;

I 1992 ble det faktisk utført en studie av John Hopkins som indikerte at broccoli bidro sterkt til å hindre svulstdannelser, så vel som størrelsen på eksisterende svulster i kroppen på syke mennesker.

Brokkoli inneholder faktisk også noe så finurlig som østrogen blokkere. Rent fysiologisk sett vil det si at den motarbeider kvinnelige hormoner i kroppen vår, og dermed indirekte gir anabole effekter. (for dem som ikke måtte være klar over det betyr det at noe er anabolt muskeloppbyggende, og må ikke forveksles med doping)

Broccoli styrker immunforsvaret også, motarbeider beinskjørhet, og mindrer risikoen for enkelte øyesykdommer.
Kort fortalt; En burde virkelig vurdere å spise broccoli, både for muskeloppbyggende grunner, og for den generelle helseeffekten.

Fisk

Når vi spiser kyllingfileten vår, så er det en vesentlig ting vi ikke får. Omega 3 fettsyrene fra deres mest naturlige kilde. Fisk.
F.eks min personlige favoritt Laks. Oljen en får i seg via laks har sterke antioksidant effekter, og minsker dermed faren for hjerte og karsykdommer, reduserer blodtrykket, og motarbeider faktisk eventuelle betennelser/infeksjoner en kan ha i kroppen. Det finnes også sterke indikasjoner på at disse sunne fettsyrene bidrar til økt fettforbrenning også.

Min personlige favoritt; Ildfast form, steke noen laksefileter, lage litt wok grønnsaker, og koke ris til. Enkelt, deilig, og sunt som juling!

Valnøtter:

Valnøtter har visst en formidabel evne til å virke mot hjerte og kar sykdommer. Den har veldig høy grad av omega 3 oljer, så vel som ALA, (alfa linolenic acid). For dem som måtte lure på hva ALA gjør, anbefaler jeg å søke det opp. Fordelene er mange:-)
Det reduserer også kolesterolverdiene i folk, og inneholder store mengder magnesium og kobber. Disse mineralene er ikke alltid så lett å få i seg gjennom en vanlig diett.

Av andre matvarer har en olivenolje, blåbær, spinat, tomat etc.. Alle disse tingene inneholder viktige mikronæringstoffer som kroppen vår har stor nytte av. De vil både bidra til muskelbygging og et generelt sunnere kosthold, så vel som å holde hjertet friskt. Det er tross alt helsen som er viktigst av alt både for oss som trener, og dem som ikke gjør det.

Stikkord:

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter