Sprit opp magetreningen din med nye effektive og artige øvelser!

Angrip magen med disse øvelsene

Skikkelig magetrening eller kjernetrening om du vil er HØYST sentralt for maksimal fremgang enten det gjelder styrke, utseende eller prestasjoner.

Dette er noe jeg alltid har prioritert og resultatet er at jeg føler meg langt mer kompakt under bevegelser. Dette er også en helt vanlige tilbakemelding fra utøvere og kunder som får innlært skikkelig magetrening via gode øvelser.

Plankevarianter er et must å starte med. Først statiske, deretter med bevegelse av armer og bein, for så å gå over til andre og mer dynamiske øvelser.

For litt siden postet jeg hybridøvelse av planke og pushups. Dette er mer eller mindre pushups med relativt strake armer. Her er hovedmålet åpenbart å opprettholde en stabil kjerne ved å maksimere spenning i kroppen, noe som er uhyre sentralt, men ofte oversett. Dette må ofte innlæres via personlig trening.

Dette er en knall øvelse som faktisk gir deg en tilbakemelding på om du har kjernestabilitet eller ikke. Om korsryggen føres inn i overdreven ekstensjon vil du som regel kjenne ubehag i korsryggen. Du vil faktisk FØLE AT DU IKKE HAR KONTROLL! Øvelsen gir deg med andre ord feedback med det samme.

Når denne øvelsen er i boks derimot vil det som vanlig være en progresjon tilstede og denne gangen er det snakk om hybridøvelsen med en arm.

Her gjelder samme som med forrige øvelse, nemlig SPENNING i hele kroppen. Skulderstabilitet blir også satt på prøve og personlig sliter jeg litt med min venstre side, men det er bare å terpe på teknikk så går det fint.

Dette er riktignok en mer avansert øvelse og toarms varianten må mestres først.

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Epost
NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta gode tilbud og nyheter